Transportbranche

​De Nederlandse vrachtvervoerssector krijgt het komend jaar moeilijk. Door de toetreding van Roemenie en Bulgarije tot de Europese Unie wordt het goederentransport in Europa fors duurder. Andere boosdoeners zijn de hoge olieprijzen en de kredietcrisis.
 
Uw risico
De prijsstijging wordt veroorzaakt door de nieuwe sociale en economische eisen die de uitbreiding van de Unie met zich meebrengt. Het vrachtverkeer, dat onder vuur ligt omdat het de wegen verstopt en het milieu vervuilt, krijgt te maken met forse ecotaxen. Dit resulteert in een veiliger, milieuvriendelijk maar aanzienlijk duurder transportsysteem.
De milieuwetgeving zal leiden tot Europees transport met bevoegd personeel en gecertificeerde bedrijven die goed materiaal gebruiken. Maar dit alles heeft ook een keerzijde. Het verkeer wordt erg duur en bedrijven die de hoge milieubelastingen niet op kunnen brengen, krijgen klappen te verduren. De respectievelijk kleine Nederlandse transportsector krijgt het zwaar.
 
Ons advies
Met veel kennis over de transportsector kunnen wij u helpen uw betalingsrisico's te minimaliseren. Dankzij in-house expertise bent u zeker van het juiste advies zodat u met een gerust hart zaken kunt doen.