Uitzendbranche

​Door de toenemende internationale mobiliteit en economische ontwikkelingen zijn de vooruitzichten voor de uitzendbranche gematigd positief. De economie zorgt voor een stijging van de werkloosheid, en de uitzendbranche is één van de eerste branches die hierdoor negatief wordt beïnvloed.
 
Uw risico
Als bedrijf in de uitzendbranche is uw belangrijkste risico het slecht of niet betalen door uw klanten. Ook staan facturen in de uitzendbranche vaak lang open. Door deze ontwikkelingen op micro- en macrogebied nemen uw betalingsrisico’s toe.
 
Ons advies
Wij helpen u om uw betalingsrisico's te beperken. Door goed debiteurenbeheer zal uw DSO dalen en uw cash flow verbeteren. Ook volgen wij de ontwikkelingen in de uitzendbranche op de voet. Zo adviseren wij u op tijd over belangrijke ontwikkelingen en risico's zodat u met een gerust hart zaken doet.
  • ABU
  • NBBU en abcfinance
​De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is sinds 1961 dé belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland. Met 400 leden vertegenwoordigt de brancheorganisatie meer dan 60 procent van de markt. Daarmee is de ABU de grootste en meest toonaangevende werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche.
Samen realiseren de ABU-leden per jaar meer dan 298 miljoen uitzenduren. Zo helpen zij honderdduizenden uitzendkrachten aan werk en werkervaring én duizenden ondernemingen aan flexibele arbeidskrachten. De uitzendbranche vervult per jaar 1,4 miljoen tijdelijke banen en per jaar kunnen 735.000 mensen aan de slag door een uitzendbureau. De sector is daarmee de grootste werkgever in Nederland.
 
ABU en Euler Hermes
ABU heeft met Euler Hermes een mantelovereenkomst afgesloten voor haar leden. Deze mantelovereenkomst is gebaseerd op de specifieke dienstverlening in de flexbranche, namelijk het ter beschikking stellen van personeel. ABU-leden kunnen daardoor profiteren van aantrekkelijke en hen passende voorwaarden.
 
​NBBU is dé brancheorganisatie voor het mkb-segment in de uitzendbranche. Sinds 1994 behartigt de bond de collectieve belangen van ruim 750 flexorganisaties in de ruimste zin van het woord en ondersteunt hen in de bedrijfsvoering.
Abcfinance is een professionele allround credit management dienstverlener die al meer dan 10 jaar Nederlandse bedrijven helpt met het debiteurenbeheer en minimaliseren van debiteurenrisico’s.
 
NBBU, abcfinance en Euler Hermes
NBBU-leden krijgen toegang tot een totaalpakket aan debiteurenrisico- en beheerdiensten tegen een aantrekkelijke ledenkorting. Euler Hermes en abcfinance hebben gezamenlijk een modulair dienstenpakket ontwikkeld, dat naadloos aansluit bij de specifieke behoefte van Nederlandse uitzendsector. NBBU-leden krijgen een speciale ledenkorting en een welkomstaanbod. Het modulaire dienstenpakket biedt kredietwaardigheidsinformatie, het verzekeren van debiteurenrisico’s, debiteurenfinanciering, debiteurenbeheer en incasso.