Garanties voor Bouw & Industrie 

 

Grote contracten en complexe projecten zouden zonder garanties onmogelijk zijn. Wellicht vormt u een consortium voor een bouwproject of onderhandelt over een groot leveringscontract? Dan zijn garanties onmisbaar. Wij hebben de financiële kracht en expertise om uw deals te ondersteunen.

Geef uw (internationale) leveranciers zekerheid zodat zij leveren volgens afspraak. Bel vandaag nog voor een afspraak of meer informatie: 020 696 39 41.

Bij openbare en onderhandse aanbestedingen kunt u zich inschrijven. Hiervoor is bijna altijd een bereidverklaring nodig. De bereidverklaring toont aan dat u een uitvoeringsgarantie kunt verstrekken als de opdracht aan u wordt gegund.

Kenmerk:

 • Met een bereidverklaring wordt aangetoond dat u over een goede financiële positie beschikt en dat u in staat bent om de uitvoeringsgarantie te verzorgen.

 • Vast bedrag per bereidverklaring.

Als zekerheid voor de verplichtingen die kunnen ontstaan nadat u het werk heeft opgeleverd, verlangt uw opdrachtgever een garantie in ruil voor betaling van de laatste termijn. ​

Kenmerk:

 • U ontvangt de laatste termijn van de aanneemsom direct op uw rekening.

Vaak worden projecten in termijnen betaald. Uw opdrachtgever of afnemer loopt daardoor het risico dat er schade wordt geleden als u uw verplichtingen niet nakomt. ​Om het werk of project alsnog goed te kunnen laten uitvoeren moeten er extra kosten worden gemaakt. Een uitvoeringsgarantie garandeert deze extra kosten van de opdrachtgever. Dit is vastgelegd in een overeenkomst tussen u en uw opdrachtgever.

Kenmerken:

 • Uw opdrachtgever is zeker dat u de afspraken in uw contract nakomt.

 • Het garantiebedrag is meestal 10% van de projectsom of transactiewaarde.

U kunt bij ons terecht voor elk type garantie. Welke garantie ook nodig heeft, u profiteert altijd van de volgende voordelen:

 • Flexibel 
  Kies uit standaard of speciale voorwaarden zodat u en uw klant de garantie krijgen die aan beide behoeften voldoet.

 • Snel
  Bied uw afnemers direct de zekerheid dat u uw verplichtingen nakomt zoals contractueel gesproken. De meeste garanties geven wij binnen 24 uur af.

 • Betrouwbaar 
  Biedt uw klant financiëele zekerheid, ondersteund door een groot wereldwijde netwerk en zeer stabiele partij met een AA score van Standard & Poor’s.

Gebruik onze garanties en verminder de kredietfaciliteit bij uw bank. Bel vandaag nog voor een afspraak of meer informatie naar 020 696 39 47.

 
 
Informatie of afspraak?
020 696 39 41