Garanties voor handel in Kapitaalgoederen

 

Heeft u een groot contract voor de levering van machines? Of wilt u uw kapitaalgoederen exporteren naar een nieuwe markt? Dan is een garantie bijna altijd een must. Kunt u uw verplichtingen niet meer nakomen? Dan kan uw zakenpartner de de door haar geleden schade verhalen door de garantie te claimen. Wij zorgen dat onze garanties overeenstemmen met lokale juridische en zakelijke praktijken ter ondersteuning van uw bedrijf.

Geef uw (internationale) leveranciers zekerheid zodat zij leveren volgens afspraak. Bel vandaag nog voor een afspraak of meer informatie: 020 696 39 47.

Vaak worden projecten in termijnen betaald. Uw opdrachtgever of afnemer loopt daardoor het risico dat er schade wordt geleden als u uw verplichtingen niet nakomt. ​Om het werk of project alsnog goed te kunnen laten uitvoeren moeten er extra kosten worden gemaakt. Een uitvoeringsgarantie garandeert deze extra kosten van de opdrachtgever. Dit is vastgelegd in een overeenkomst tussen u en uw opdrachtgever.

Kenmerken:

 • Uw opdrachtgever is zeker dat u de afspraken in uw contract nakomt.

 • Het garantiebedrag is meestal 10% van de projectsom of transactiewaarde.

​Soms is het gebruikelijk of zelfs noodzakelijk dat u vooruitbetalingen ontvangt van uw afnemer. Dit wordt geregeld in de onderliggende contracten. Deze vooruitbetalingen vergemakkelijken uw financiering van het project, vooral in de ontwerp- en aanloopfase. Hierin worden vaak tekeningen gemaakt, materialen en grondstoffen aangeschaft of investeringen in productiemiddelen gedaan. In ruil voor deze vooruitbetalingen verlangt de afnemer een vooruitbetalingsgarantie. Hiermee verzekert hij zich van de terugbetaling van het door hem verstrekte voorschot in het geval dat u uw verplichtingen niet kunt nakomen.

Kenmerken:

 • Eerder betalingen ontvangen van uw afnemer.

 • Het garantiebedrag is meestal 10-20% van de projectsom of transactiewaarde.

 • Maakt financiering van een project voor u gemakkelijker.

Soms strekt de uitvoeringsgarantie zich uit tot uw onderhouds- of garantieverplichtingen. Wanneer dit niet het geval is, kan uw afnemer van u verlangen dat voor deze verplichtingen een aparte onderhoudsgarantie gesteld moet worden. ​In de onderhoudsgarantie stelt Euler Hermes Garanties zich garant voor de nakoming van uw verplichtingen tijdens de garantieperiode (en dus na oplevering). Tijdens deze periode bent u verantwoordelijk voor het oplossen van eventuele gebreken.

Kenmerk:

 • U kunt eerder de beschikking krijgen over de laatste termijnbetaling.

 • Het garantiebedrag is meestal 5% van de projectsom of transactiewaarde.

U kunt bij ons terecht voor elk type garantie. Welke garantie ook nodig heeft, u profiteert altijd van de volgende voordelen:

 • Flexibel 
  Kies uit standaard of speciale voorwaarden zodat u en uw klant de garantie krijgen die aan beide behoeften voldoet.

 • Snel
  Bied uw afnemers direct de zekerheid dat u uw verplichtingen nakomt zoals contractueel gesproken. De meeste garanties geven wij binnen 24 uur af.

 • Betrouwbaar 
  Biedt uw klant financiëele zekerheid, ondersteund door een groot wereldwijde netwerk en zeer stabiele partij met een AA score van Standard & Poor’s.

Gebruik onze garanties en verminder de kredietfaciliteit bij uw bank. Bel vandaag nog voor een afspraak of meer informatie naar 020 696 39 47.

 
 
Informatie of afspraak?
020 696 39 41