Euler Hermes > Kredietverzekering

Kredietverzekering

Bescherm uw bedrijf tegen wanbetaling

Een kredietverzekering geeft informatie over de financiële situatie van uw klant, voert incasso en biedt bescherming als uw klant zijn facturen niet betaalt. Als wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen helpen we bedrijven van elke omvang en in elke sector om veilig en vol vertrouwen zaken te doen in binnen- en buitenland.​​

 

Alle bedrijven die leveren op krediet aan zakelijke afnemers kunnen handels- en betaalrisico lopen. Eén niet-betalende klant kan het voortbestaan van uw onderneming in gevaar brengen. Wist u dat meer dan de helft van de faillissementen wordt veroorzaakt door niet betalende afnemers? Goed debiteurenbeheer helpt u bij het krijgen van uw geld. Dit is goed voor het werkkapitaal van uw onderneming. En daarmee het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit. Een kredietverzekering kan u hierbij helpen.
 

een kredietverzekering Voor elk Betaal-en Handelsrisico 

Als uw afnemer niet betaalt kan dit funest zijn voor uw bedrijf. Met een kredietverzekering kunt u dit risico afdekken. Want als betalingen uitblijven, gaan wij er achteraan. Zo krijgt u toch uw geld, maar wordt de relatie met uw klant niet verstoord. Wij bieden verschillende soorten kredietverzekeringen aan:

 

Risico op non-betaling
 
Kenmerken
Oplossing

1 Factuur of
transactie
Keuze uit Informatie, Incasso en/of Dekking
Online afsluiten en beheren

1 Project of
contract

Middelange termijn risico's (max 3 jaar)
Gegarandeerde dekking
Inclusief politiek risico


Alle afnemers
(geen limieten aanvragen)


Gegarandeerd 60% dekking
Tot € 5 mln omzet
Vaste premie

 


Alle afnemers
(limieten aanvragen)


Inzicht kredietwaardigheid
Incassoservice
Maatwerk mogelijk


Kredietverzekering in het kort

Primair dekt een kredietverzekering het betalingsrisico: er is geleverd, er is gefactureerd en de factuur wordt niet betaald. Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf dus tegen non-betaling van facturen. 

 

Hoe werkt een kredietverzekering

Een kredietverzekering bestaat uit 3 onderdelen:

 

 1. Financiële informatie over uw klanten.

 2. Incasso.

 3. Uitkering van het verzekerd bedrag.

 

Door juiste en actuele informatie over uw prospects en klanten bent u in staat om de risico’s van uw klanten op de juiste manier in te schatten. Meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd helpen u bij het inschatten van uw debiteurenrisico’s. Door constante monitoring over meer dan 40 miljoen bedrijven wereldwijd zorgt Euler Hermes voor betrouwbaar kredietadvies. Dankzij ons unieke business model worden uw risico’s lokaal bekeken zodat u zeker bent van de goede informatie over de kredietwaardigheid van uw (nieuwe) zakenpartner.

 

>> We leggen u graag uit hoe een kredietverzekering in de praktijk werkt.

 

 

De voordelen van een kredietverzekering

Veel ondernemers zijn zich niet of niet voldoende bewust van de risico's die zij lopen door afnemers op rekening te beleveren. Maar wat nu als 1 van de belangrijkste afnemers plotseling zijn rekeningen niet meer betaalt? Dit kan zomaar het voortbestaan van de eigen onderneming in gevaar brengen. Maar er zijn nog meer redenen waarom een bedrijf zijn vorderingen kan verzekeren, zoals:

 

 • Ontzorging op het gebied van incasso

 • Bescherming van uw bedrijfscontinuïteit

 • Professionalisering van uw creditmanagementproces

 • Betere financieringsmogelijkheden bij uw bank

 • Verbetering van uw klantrelaties door gunstigere betaalaspraken

 

   Waarom een kredietverzekering?

Waarom een kredietverzekering afsluiten
Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de impact is voor uw bedrijf als uw grootste afnemer zijn facturen niet meer betaalt?


>> Top 10 redenen om een  kredietverzekering af te sluiten

  Wilt u het échte verhaal horen?
   
   
  Onze klanten vertellen graag hoe een kredietverzekering helpt in het veilig zakendoen en groeiambities waar te maken.