Kredietverzekering

Bescherm uw bedrijf tegen wanbetaling

Een kredietverzekering geeft informatie over de financiële situatie van uw klant, voert incasso en biedt bescherming als uw klant zijn facturen niet betaalt. Als wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen helpen we bedrijven van elke omvang en in elke sector om veilig en vol vertrouwen zaken te doen in binnen- en buitenland.​​

Kredietverzekering in het kort

Primair dekt een kredietverzekering het betalingsrisico: er is geleverd, er is gefactureerd en de factuur wordt niet betaald. Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf dus tegen non-betaling van facturen. 

 

Hoe werkt een kredietverzekering

Een kredietverzekering bestaat uit 3 onderdelen:

 

 1. Financiële informatie over uw klanten.

 2. Incasso.

 3. Uitkering van het verzekerd bedrag.

 

Door juiste en actuele informatie over uw prospects en klanten bent u in staat om de risico’s van uw klanten op de juiste manier in te schatten. Meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd helpen u bij het inschatten van uw debiteurenrisico’s. Door constante monitoring over meer dan 40 miljoen bedrijven wereldwijd zorgt Euler Hermes voor betrouwbaar kredietadvies. Dankzij ons unieke business model worden uw risico’s lokaal bekeken zodat u zeker bent van de goede informatie over de kredietwaardigheid van uw (nieuwe) zakenpartner.

 

>> We leggen u graag uit hoe een kredietverzekering in de praktijk werkt.

 

 

De voordelen van een kredietverzekering

Veel ondernemers zijn zich niet of niet voldoende bewust van de risico's die zij lopen door afnemers op rekening te beleveren. Maar wat nu als 1 van de belangrijkste afnemers plotseling zijn rekeningen niet meer betaalt? Dit kan zomaar het voortbestaan van de eigen onderneming in gevaar brengen. Maar er zijn nog meer redenen waarom een bedrijf zijn vorderingen kan verzekeren, zoals:

 

 • Ontzorging op het gebied van incasso

 • Bescherming van uw bedrijfscontinuïteit

 • Professionalisering van uw creditmanagementproces

 • Betere financieringsmogelijkheden bij uw bank

 • Verbetering van uw klantrelaties door gunstigere betaalaspraken

 

   Waarom een kredietverzekering?

Waarom een kredietverzekering afsluiten
Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de impact is voor uw bedrijf als uw grootste afnemer zijn facturen niet meer betaalt?


>> Top 10 redenen om een  kredietverzekering af te sluiten

  Hoe staat het met uw debiteurenrisico?

       Na 5 vragen
       weet u het!

    Doe de test >>