Onbetaalde facturen. Elk bedrijf heeft er wel eens last van. Maar bent u zich bewust van de risico's die u loopt door afnemers op rekening te beleveren? De kans bestaat dat 1 van uw belangrijkste afnemers plotseling zijn facturen niet meer betaalt? Dit kan zomaar het voortbestaan van uw eigen onderneming in gevaar brengen. Zorg daarom voor goede en snelle opvolging van onbetaalde facturen.Verklein uw zorgen over onbetaalde facturen

Heeft u regelmatig te maken met onbetaalde facturen ? Of houden uw debiteuren zich niet aan de betaaltermijn en moet u er steeds achteraan? Dan kost dit u jaarlijks waarschijnlijk veel geld. Hierdoor kunt u niet die investering doen die u graag wilt. Of bent u genoodzaakt één of meer van uw goede krachten te laten gaan.  

Niet betalende klanten kunnen in het uiterste geval zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar brengen. Goed debiteurenbeheer helpt u bij het krijgen van uw geld. En daarmee het waarborgen van uw bedrijfscontinuïteit. Een kredietverzekering van Euler Hermes kan u daarbij helpen.

Download gratis onze whitepaper 'Focus op debiteurenbeheer'

Wij geven u in onze whitepaper 'Focus op debiteurenbeheer' 9 belangrijke tips zodat u uw debiteurenbeheer kunt optimaliseren. Vul het formulier in en u ontvangt de link naar de volledige whitepaper in uw mailbox. Hieronder alvast een aantal tips in het kort:

  • Zorg voor heldere facturen met een duidelijke verwijzing naar uw algemene voorwaarden.

  • Neem in uw algemene voorwaarden duidelijke betalings- en leveringsvoorwaarden op.

  • Bel of mail uw klant direct als vervaldatum van een factuur verstrijkt.

  • Handel op tijd! Reageert uw klant niet op uw betalingsherinnering? Draag uw vordering dan ter incasso over. Bijvoorbeeld aan uw kredietverzekeraar. Onze incassanten zorgen snel voor een maximale inning.

  • Onbetaalde facturen tegengaan, start bij een doordacht en strikt acceptatiebeleid. Een kredietverzekering kan u hierbij helpen. Naast financiële informatie over (nieuwe) klanten, nemen wij het incasso van u over bij uitblijven van betaling. En lukt het ook ons niet uw vordering te innen? Dan keren wij u de schade uit. 

Vrijblijvende afspraak maken