Flexibele Kredietverzekering voor MKB en Grootbedrijf

 

De Business Polis is een flexibel op te bouwen kredietverzekering die bestaat uit informatie, incasso en dekking van risico op non-betaling. U kiest zelf de opbouw van deze kredietverzekering. Op deze manier laat u deze verzekering precies aansluiten op uw onderneming en branche. Zo helpt deze kredietverzekering de ambities van uw bedrijf waar te maken. 

De Businesspolis is een kredietverzekering die dekking biedt tegen non-betaling van facturen door faillissement. Deze kredietverzekering sluit u af voor al uw afnemers. De Businesspolis bestaat in het kort uit 3 onderdelen:

1. Informatie over uw afnemers

Voordat u een opdracht met uw afnemer aangaat, vraagt u een kredietlimiet aan.De limiet geeft aan voor welk bedrag u verzekerd kunt leveren aan deze afnemer.

2. Incasso bij non-betaling

Betaalt uw klant de factuur niet? Ook niet na herhaaldelijk manen? Dan draagt u het dossier over aan Euler Hermes. Onze incasso-afdeling gaat dan voor u aan de slag om alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.

3. Uitkering schade

Betaalt uw klant ook na het incassotraject niet of gaat de klant failliet, dan keren wij u de schade uit tegen het afgesproken dekkingspercentage. Dit legt u bij de aanvang van de kredietverzekering vast in uw polis.

 

Veilig en snel zaken doen met een flexibele kredietverzekering:

  • Wereldwijde kennis en risico-specialisten in meer dan 50 landen
  • Zekerheid van betaling met een hoog dekkingspercentage (tot 90%)
  • Professioneel debiteurenbeheer en incasso
  • Aanvullende dekking voor fabricagerisico en politiekrisico
  • Mogelijk betere condities bij financiering

De premie voor deze kredietverzekering bereken wij als een percentage van uw omzet. Gewoonlijk is dit percentage minder dan 1% van de omzet van uw bedrijf. Het percentage is onder andere afhankelijk van de handelsgeschiedenis en historische debiteurenverliezen van uw bedrijf, uw handelssector en uw klantenbestand. Wanneer een politieke risicodekking of voorrisico is inbegrepen, kan de premie hoger zijn.

Wilt u weten wat deze kredietverzekering voor u kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak met een van onze adviseurs.