Bescherm uw bedrijf tegen debiteurenrisico

U haalt een mooie, nieuwe order binnen. Maar wat weet u eigenlijk van die nieuwe klant? Is die financieel zo stabiel als hij zich voordoet? En wat betekent het voor uw bedrijf als uw grootste klant zijn facturen niet meer betaalt? Met de Debiteurenpolis van Euler Hermes kunt u dit risico afdekken.

Deze kredietverzekering is exclusief voor klanten van de Rabobank.

De Debiteurenpolis is een kredietverzekering speciaal voor klanten van de Rabobank. Deze verzekering biedt u dekking tegen non-betaling van facturen door faillissement. Deze kredietverzekering sluit u af voor al uw afnemers. De Debiteurenpolis bestaat in het kort uit 3 onderdelen:

1. Informatie over uw klanten

Voordat u een opdracht met een (nieuwe) klant aangaat, vraagt u een kredietlimiet aan. De hoogte van deze limiet geeft aan voor welk bedrag u verzekerd kunt leveren aan deze klant.

2. Incasso bij non-betaling facturen

Betaalt uw klant de factuur niet? Ook niet na het sturen van een of meerdere betalingsherinneringen? Dan draagt u de totale vordering op deze klant over aan Euler Hermes. Onze incasso-afdeling gaat dan voor u aan de slag. Zij proberen alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.

3. Uitkering schade

Betaalt uw klant ook na het incassotraject niet of gaat de klant failliet, dan keren wij u de schade uit tegen het afgesproken dekkingspercentage. Dit percentage legt u bij de aanvang van de kredietverzekering vast in uw polis.

De Debiteurenpolis biedt klanten van de Rabobank alle voordelen van een flexibele kredietverzekering:

  • Inzicht in de kredietwaardigheid van uw afnemers 

  • Veilig zakendoen met afnemers in binnen- en buitenland

  • Geen zorgen over incasso, Euler Hermes neemt dit van u over

  • Bij non-betaling door faillissement ontvangt u toch uw geld

  • Rabobank Loyaal Korting

De premie voor deze kredietverzekering bereken wij als een percentage van uw omzet. Gewoonlijk is dit percentage minder dan 1% van de omzet van uw bedrijf. Het percentage is onder andere afhankelijk van de historische afschrijvingen op debiteuren van uw bedrijf, uw sector en uw klantenbestand. Wanneer u ook graag politieke risicodekking of voorrisico wilt opnemen in deze verzekering, kan de premie hoger zijn.

Wilt u weten wat deze kredietverzekering voor u kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak met een van onze risico-adviseurs.

Edit the webpart to manage this rich text.

Be careful to save your webpart before saving and publishing the page.

Edit the webpart to manage this rich text.

Be careful to save your webpart before saving and publishing the page.