EVOA Bankgarantie

Afvalexport op een milieuvriendelijke manier

EVOA Garantie Nodig?

Verantwoord zaken doen met een milieugarantie

Als u afval wilt uitvoeren, invoeren of door een EU-lidstaat willen vervoeren, moeten u zich houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afvalstoffen, de EVOA. U moet deze transporten aanmelden en naast de kennisgevingsdocumenten en vervoersdocumenten ook een bankgarantie overleggen. Deze financiële zekerheid dekt de verwerkingskosten, opslagkosten en transportkosten waar u verantwoordelijk voor bent.

De belangrijkste kenmerken van de EVOA Bankgarantie:

  • Als kennisgever berekent u zelf de hoogte van de bankgarantie die wordt gesteld ten gunste van de autoriteit van verzending.
  • U berekent hoe hoog de financiële zekerheid moet zijn op basis van het maximale tonnage dat tegelijkertijd in overbrenging is . Hiervoor kunt u de regelhulp van de Inspectie Leefomgeving en Transport  gebruiken.
  • De bankgarantie kan een algemeen (doorlopend) karakter hebben of specifiek per transport.

Uw keuze voor Euler Hermes Garanties

VEILIGHEID

Onze AA score van Standard & Poor's geeft uw financiële partners en begunstigden het vertrouwen om nationaal en internationaal zaken te doen.

LIQUIDITEIT

Gebruik onze garanties en behoud de kredietruimte bij uw bank. Deze extra liquiditeit kunt u gebruiken wanneer u cash voor andere doeleinden nodig heeft.

GROEI

Breid uw business uit naar nieuwe markten. Profiteer van onze wereldwijde aanwezigheid, lokale kennis en diepgaande expertise om uw behoefte aan garanties te vervullen.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over onze garantie oplossingen.

Neem contact op