Warning: You are using an outdated Browser, Please switch to a more modern browser such as Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Incasso in binnen- en buitenland

Incasso in binnen- en buitenland

Heef jouw klant niet betaald? En ben je op zoek naar een incassopartner? Overweeg dan ook eens een kredietverzekering. Je maakt dan gebruik van onze kennis en internationaal incassonetwerk en krijg jouw facturen betaald. Ook als het ons niet lukt jouw vordering te incasseren.

Goed incasso: een vak apart

Het is nooit leuk als een klant zijn factuur niet betaalt. Er kan van alles aan de hand zijn, maar uiteindelijk wil je toch zo snel mogelijk betaald krijgen. Incasso kan ongelooflijk lastig zijn, vooral in economisch barre tijden. Je kunt het probleem dan ook het best zo snel mogelijk aanpakken. Er is één manier om dubieuze klanten aan te pakken en dat is ze vóór te zijn.

Hoe goed je jouw debiteurenbeheer ook op orde hebt, er zullen altijd klanten blijven bestaan die jouw facturen niet meer kunnen betalen. Er zijn nu eenmaal omstandigheden die je niet vooraf aan ziet komen. Daarom is het verstandig een krachtige incassopartner te zoeken. Dit kan ook een kredietverzekeraar zijn. Incasso is onderdeel van onze kredietverzekering en we hebben een groot internationaal incassonetwerk in binnen- en buitenland.

Lees hier meer over hoe een kredietverzekering precies werkt.  

Wil je jouw incasso uitbesteden?

Als je nog nooit jouw incasso aan derden hebt toevertrouwd, ben je er wellicht wat huiverig voor. Maar als het mis gaat, is het fijn dat een professionele partij je hierbij helpt. Overweeg je om jouw incasso uit te besteden denk dan ook eens aan het afsluiten van een kredietverzekering. Als je een kredietverzekering bij ons afsluit, heb je automatisch toegang tot de expertise van onze incassprofessionals in meer dan 50 landen.  

Wij gaan zeer zorgvuldig om met jouw klantrelaties en wij reageren altijd direct op jouw verzoeken en zorgen. Ons incassoteam is verantwoordelijk voor schades voor al onze verzekeringen en staat voor je klaar wanneer dat nodig is. Wij houden je tijdens het incassotratject en de besluitvorming op de hoogte. En lukt het ook ons niet om jouw geld te krijgen? Dan betalen wij alle schades zo snel mogelijk aan je uit. Bij Euler Hermes doen we er alles aan om jouw klanten tijdens een incassoproces zo professioneel te benaderen, alsof het onze eigen klanten zijn. Bekijk onze video eens voor de voordelen.
Bekijk in deze video hoe een strak incassoproces kan helpen problemen te voorkomen

3 redenen om jouw incasso uit te besteden
 

  1. Snelheid. Vaak ben je tot wel 40 procent van jouw tijd bezig met het betaald krijgen van jouw facturen. Besteed je dit uit, dan bespaar je een hoop tijd.
  2. Efficiëntie. Weet je zelf hoe en waar je de incasso moet indienen in het buitenland? En hoe je dit zo snel mogelijk kunt doen? Je komt al snel uit bij een lokale advocaat of deurwaarder. Maar heeft die de juiste partners in het buitenland, kent deze de lokale betalingscultuur weet deze of het überhaupt zin heeft een procedure te starten? Het kan zinvol zijn om hiervoor een internationale partij in te schakelen.
  3. Kennis. Besteed je de incasso uit aan professionele incasso partner, dan profiteer je van diens ervaring. Bijvoorbeeld van een grote database van debiteurengegevens. Meerdere dossiers op één afnemer kunnen worden samengevoegd, waardoor je sterker staat bij het afspreken van een betalingsregeling. 

Waarom incasso via een krediet­verzekering?

 

Informatie over de financiele situatie van jouw klanten
Je krijgt jouw openstaande facturen betaald, ook als we niet kunnen incasseren. Zo houd je grip op jouw inkomsten en cashflow.
Incasso is bij sommige kredietverzekeringen onderdeel van de service
Je draagt je vorderingen eenvoudig over via ons online systeem. In dit systeem volg je ook de voortgang van jouw incassodossiers.
Wij betalen de schade die jouw bedrijf oploopt als klanten de facturen niet betalen
Een professioneel incassoteam staat voor je klaar, ook voor facturen aan buitenlandse klanten. We hebben een groot incassonetwerk in meer dan 130 landen en 50 kantoren wereldwijd.