Garanties en zekerheden ter ondersteuning van uw bedrijfsgroei

Importeurs en exporteurs worden elke dag geconfronteerd met onzekerheid.  Schommelende wisselkoersen, verandering van de vraag van klanten en concurrenten die hun strategieën aanpassen zij zomaar wat voorbeelden. Het vinden van de juiste methoden om uw zakenrelaties vertrouwen te geven, wordt steeds belangrijker. Het zekerstellen van betaling en beheer van uw werkkapitaal staan hoog op de lijst. Dit wordt verwacht door uw beleggers, uw klanten en uw leveranciers.

Vele bedrijven zijn volledig afhankelijk van hun bank voor financiële ondersteuning en handelsfaciliteiten. Hoewel het voordeel kan zijn dat u slechts één aanspreekpunt hebt, kunnen de kosten hoog zijn en hebt u minder flexibiliteit. En wat belangrijker is: uw werkkapitaal kan beperkt zijn. De kosten van uw bank of andere kredietverstrekker kunnen ook hoog zijn, waardoor de verwachte marge onder druk komt te staan. Uw bank kan ook voorwaarden stellen voor andere bancaire diensten.

Profiteer van meer controle en flexibiliteit

Met garanties en andere waarborgen krijgt u weer meer controle en flexibiliteit op financieel gebied. Een alternatieve Letter of Credit of betalingsgarantie van een verzekeraar kan een meer geschikte oplossing voor uw bedrijf blijken te zijn. Onze garanties hebben concurrerende tarieven en ondersteunen uw contractuele verplichtingen, waardoor u uw bestaande bankgaranties kunt blijven gebruiken.

Het belangrijkste is dat een garantie geen beslag legt op uw werkkapitaal of uw bankgaranties. Uw bank beschouwt onze garanties als een ’tijdelijke verplichting’ in plaats van een schuld aan de bank, waardoor het niet op uw balans verschijnt.

Wij kunnen voldoen aan uw behoefte aan alternatieven voor bankgaranties met een breed scala aan garanties. Deze zijn speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van uw internationale handel. Nuttig advies dat u de vrijheid geeft om met vertrouwen zaken te doen.

 

Meer controle in eigen hand

Neem contact op Onze oplossingen

Garanties bieden heeft grote voordelen voor bedrijven in vele sectoren. Garanties en bonds zijn wettelijke transacties waarbij de zekerheidsteller de verplichtingen van een derden ten opzichte van een crediteur overneemt. Ze worden gebruikt als alternatieven voor bankleningen en kunnen essentieel zijn voor contracten in de openbare sector. Wij bieden u een scala aan bonds, garanties en zekerheden om uw verplichtingen in vele soorten wettelijke transacties na te komen. Onze contractgaranties, douanegaranties en oplveringsgaranties ondersteunen uw verkoopproces en voldoen aan de eisen voor offertes en openbare aanbestedingen. Als u voor ons kiest, profiteert u van de ervaring van Euler Hermes specialisten, die de optimale regeling voor uw bedrijfstak en markten opstellen. Onze garanties en bonds zijn gebaseerd op een AA score van Standard & Poor's.