Debiteuren­risico onder controle

Zorg ervoor dat je jouw cashflow veilig stelt

Gratis klantencheck aanvragen

Jouw eigen succes kan het grootste gevaar zijn

Dit blijft een constante valstrik, zeker wanneer de economie groeit. Hoe harder je werkt om nieuwe klanten te werven en hoe beter jouw product, des te groter is de kans dat er een order komt die groter is dan je ooit hebt ontvangen. Of een uitnodiging voor een aanbesteding voor een project die jouw jaaromzet zou verdubbelen.

Afwachten wanneer een grote kans zich voordoet, is niet waarvoor ondernemerschap is bedoeld. Medewerkers willen stijgende omzetten horen en de bank wil een groeiende omzet zien. Jouw team is met een nieuwe mega-order overtuigd van een grote sprong voorwaarts. 

Controleer jouw cashflow en schat de gevolgen in als het misgaat

‘Nee’ zeggen is het moeilijkste aspect van het runnen van een bedrijf. Toch is het goed om vooraf in te schatten wat de risico's zijn. Wat zijn de kosten van jouw leveranciers om deze order uit te voeren? Wat zijn de gevolgen voor de personeelskosten? Wat zijn de verwachte inkomsten en wanneer staan die op uw bankrekening? Uit recent onderzoek blijkt dat veiligstellen van de cashflow een belangrijk aandachtspunt is voor veel bedrijven: 1/3 van de Nederlandse ondernemers had vorig jaar last van slecht betalende debiteuren. Dit had direct invloed op de cashflow waardoor groei en winstgevendheid beperkt bleven.

Bekijk ook jouw financiering en neem contact op met de bank. Is extra financiering beschikbaar wanneer je die nodig hebt? Kunnen investeerders of anderen helpen als aanvullende financiering nodig is?

Tref maatregelen om schade door debiteurenrisico te voorkomen

Het debiteurenrisico is altijd aanwezig en de kans bestaat dat een klant te laat of helemaal niet betaalt. Zonder die betalingen zijn jouw kosten niet gedekt en verslechtert jouw financiële positie. En als er een noodsituatie ontstaat, ontdek je wellicht dat meer financiering alleen beschikbaar is tegen strengere voorwaarden. Zonde van die mooie order en de tijd die je erin stak!

Als deze situatie zich voordoet, zijn er diverse stappen die je kunt nemen om het debiteurenrisico te beheersen én jouw kans te grijpen.  Een kredietverzekering is een van de diensten die jouw cashflow beschermt en ervoor zorgt dat je 's nachts rustig slaapt.  

Tips voor incasso en slim debiteur­enbeheer

Download deze nu gratis

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot up-to-date informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet in binnen- en buitenland.

ALTIJD UW GELD

Uw vorderingen zijn beschermd tegen wanbetaling door de dekking binnen de kredietverzekering. Geen zorgen meer dus over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. U heeft meer middelen om uw omzet te vergroten met nieuwe klanten en in nieuwe markten.

Hoe goed ken jij jouw debiteurenrisico? Doe de gratis klantencheck.

Je ontvangt een rapportje met de risicobeoordeling van 3 klanten of prospects.

Doe de gratis klantencheck

De groei van uw bedrijf kan snel worden vertraagd door betalingsachterstand of wanbetaling, waardoor uw bedrijf over onvoldoende cash beschikt. Deze groeiobstakels kunt u samen met ons overwinnen. Wij bieden diverse kredietverzekeringoplossingen, ondersteund door onze kennis en informatie, waarmee u weer controle krijgt. Onze verzekeringen en garanties worden afgestemd op de omvang van uw bedrijf. Of u nu een klein of middelgroot bedrijf, een multionational of een grote onderneming bent die op vele markten opereert. Onze teams van experts zorgen dat de producten en diensten die u krijgt maatwerk zijn, voor uw behoeften en uw bedrijfstak, en uw groeistrategie te ondersteunen.