Hoe kan ik extra financiering van mijn bank krijgen?

Professioneel debiteurenbeheer kan je hierbij helpen

Neem contact op Bekijk onze oplossingen

Zorg voor duidelijke richtlijnen en processen

Beheer en toegang krijgen tot werkkapitaal is vaak een uitdaging, zeker voor MKB bedrijven. Als de kansen zich voordoen en de groei versnelt, neemt ook de druk op jouw financiële middelen toe en wordt de financiering complexer. Besprekingen met de bank staan vaker in jouw agenda en het financiële team staat onder druk als verschillende scenario's worden uitgewerkt.

Er zijn verschillende opties voor betere toegang tot financiering door jouw bank. Eén belangrijke factor daarbij is een professionele houding naar jouw bank. Je laat duidelijk zien hoe je jouw bedrijfsfinanciën structureert, omzet behaalt en marges beschermt. Duidelijke richtlijnen geven aan dat je bedrijfsirsico's serieus neemt en zorgen voor een betere uitgangspositie tijdens onderhandelingen.

Focus op jouw debiteurenbeheer

Een goed debiteurenbeheer proces toont aan dat risicomanagement voor jou belangrijk is en dat je over efficiënte financiële tools beschikt. Vooral als jouw bedrijf groeit en je nieuwe klanten binnenhaalt.  Een van de belangrijkste tools in jouw debiteurenbeheer proces kan een kredietverzekering zijn. Met een kredietverzekering krijg je toegang tot uitgebreide en up-to-date informatie over bestaande en nieuwe klanten. Hiermee maak je een gedegen en goed onderbouwde toekomstplanning en omzetprognose. En dit kan je helpen in jouw gesprekken met de bank.Afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf kan de bank jouw door het afsluiten van een kredietverzekering een hoger rekening-courantkrediet of een lagere voorfinancieringsrente voor openstaande vorderingen verstrekken.

Tips voor incasso en slim debiteur­enbeheer

Download deze nu gratis

 

Waarom je kiest voor een kredietverzekering

Met een kredietverzekering krijg je toegang tot krachtige informatiebronnen, die leiden tot een betere toekomstplanning en omzetprognoses. Een kredietverzekering biedt jouw bedrijf ook bescherming. Als een klant niet betaalt, vergoeden wij de schade die jouw bedrijf hierdoor oploopt. 

RUST & VERTROUWEN

Een kredietverzekering vergoedt de schade als jouw klant niet betaalt. Zo geeft de kredietverzekering je de rust en de ruimte om te werken aan jouw groeiambities.

CONCURRENTIE­VOORDEEL

Je beheert jouw kredietverzekering eenvoudig online via MyEH. Zo kan je veilig en snel op krediet verkopen, waar jouw concurrenten dat misschien wel niet altijd kunnen.

MEER CASHFLOW

Met een kredietverzekering beschik je sneller over jouw geld en bescherm je jouw bedrijf tegen schade. Dit zorgt vaak ook voor gunstigere voorwaarden van banken en andere kredietverleners.

Krijg meer financiering bij jouw bank en toegang tot extra werkkapitaal.

Neem contact op Bekijk onze oplossingen

MKB bedrijven en ondernemers zijn zich goed bewust van de problemen die verband houden met de solvabiliteitsratio en werkkapitaalbeheer. Uw bedrijf heeft flexibele financiering nodig zodat u kansen op bestaande en nieuwe markten kunt grijpen. Voordat u een lening krijgt, overwegen banken en investeerders zorgvuldig de kracht van uw financiële structuur. En als u groeit, controleren nieuwe klanten uw bedrijfsresultaten en stabiliteit. Overweeg een kredietverzekering om uw financiële partners gerust te stellen en aanvullende bankfinanciering beschikbaar te houden. U verbetert zo de flexibiliteit van uw financiering en toont de kwaliteit van uw risicomanagement aant, waardoor winstgevende groei mogelijk wordt.