Blogs over economische ontwikkelingen, trends en sectoren door Johan Geeroms van Euler Hermes

Blogs Euler Hermes

Johan Geeroms, Risk Director, schrijft regelmatig blogs over de economie, sectorontwikkelingen en faillissementen. Deze blogs vind je hier.  Wil je deze blogs automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor onze EH Matters. Deze ontvang je dan elke 8 weken.

sep 24, 2021

E-commerce gaat supers flink winst kosten | Euler Hermes

Nieuwe bezorgdiensten als Gorillas en Flink vliegen Jumbo en Appie snel voorbij. Er is haast geboden voor de grote foodretailers. Deze boot kun je maar één keer missen.
lees meer

jul 12, 2021

Onderzoek visie politiek en economie | Euler Hermes

We hebben duizenden mensen geïnterviewd over hun visie op politieke en economische kwesties. Ook hebben we gevraagd hoe ze de toekomst zien.
lees meer

feb 12, 2021

Is spaargeld straks onze reddingsboei?

Het grote aantal faillissementen blijft nog steeds uit. De klap wordt kunstmatig uitgesteld. Gaat het spaargeld van de consument bedrijven redden?
lees meer

nov 24, 2020

Trap niet in de covid-val

De crisis is nog lang niet voorbij. Het effect is breder dan je denkt. Hoe staan jouw klanten en leveranciers er financieel voor? Zorg dat je dit checkt.
lees meer

okt 01, 2020

Kijk komende tijd verder dan schijnherstel

De Nederlandse landbouwsector profiteert flink mee van de forse steunpakketten van vooral Duitsland en Frankrijk. Is dit genoeg om de economie weer op gang te krijgen? Of krijgen we te maken met schijnherstel?
lees meer

jul 08, 2020

Containerschepen varen met lading lucht de wereld rond

Veel containerschepen varen leeg de wereld rond. Doorvaren is goedkoper dan stilliggen. Dat is het antwoord van de grootste rederijen op het wegvallen van de vraag naar goederen.
lees meer

jan 24, 2020

Handelsdeal met China: landbouw profiteert

Rondom de handelsdeal (fase 1) tussen de VS en China hangt een grote wolk van vaagheid. Maar één ding is wel duidelijk: de landbouw profiteert.
lees meer

jan 24, 2020

Agrifood: 5 nieuwe uitdagingen

Op het eerste gezicht lijkt de wereldwijde agrifood-sector goed te presteren, geholpen door de groeiende wereldbevolking, vooral in Azië. Het is schrikken als je de grafiek ziet van de winstgevendheid over de afgelopen 5 jaar.
lees meer

nov 29, 2019

Duurzaamheid: zowel meewind als tegenwind voor de bouw

De trend van duurzaamheid betekent voor de bouw zowel meewind als tegenwind. De meewind is duidelijk: kijk naar de bouwactiviteiten die nodig zijn om alleen al de energietransitie vorm te geven. Maar daar staat ook regelgeving tegenover.
lees meer

29 resultaten gevonden

Kies voor zekerheid

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor zekerheid. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen enkele klant zijn factuur niet meer betaalt, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.