5 redenen om te kiezen voor een kredietverzekering van Euler Hermes

Wat is voor u als ondernemer de belangrijkste bedreiging van uw business? Grote kans dat u wijst op het gevaar van wanbetaling. U heeft mooi volgens afspraak producten geleverd, maar de betaling blijft achterwege. Dat kan een groot gat slaan in uw financiële situatie. En dat terwijl het juist zo goed ging met uw zaak.

Wanbetaling kan elke ondernemer treffen. Als het om een nieuwe klant gaat, kunt u zichzelf verwijten dat u teveel op de blauwe ogen van de nieuwe relatie bent afgegaan. Gaat het om een klant waarmee u al jaren zakendoet, dan bent u gaandeweg uw gezonde dosis scepsis verloren. Ook al betaalt een relatie nog zo goed; plotseling kan er een kink in de kabel komen en zit u opeens opgescheept met een kanjer van een financieel probleem.

In mijn ogen is het checken van de kredietwaardigheid van klanten onontbeerlijk voor gezond ondernemerschap.

Hoe langer het duurt dat een nota niet wordt betaald, des te kleiner de kans dat u uw geld nog krijgt. Mijn dringende advies is dan ook: zorg dat uw debiteurenbeheer op orde is. Ben duidelijk over uw betalingscondities en handel daar ook naar. Hoe vriendelijk de relatie ook is, zit er bovenop als de betalingstermijn verstrijkt. Schroom niet om na een tweede aanmaning juridische stappen te zetten. Strikt debiteurenbeheer betaalt zich uit. Het is niet voor niks dat bijna de helft (44%) van de Nederlandse ondernemers externe incassodiensten gebruiken om aan hun geld te komen.

Wacht niet te lang met het inschakelen van een externe partij

Het slimst is dat u zich focust op uw corebusiness en dat u hulp van buitenaf inroept. Wat u nodig heeft is een partij die u tijdig informeert over de kredietwaardigheid van nieuwe of bestaande klanten. Als het om export gaat, kan zo’n partij u wijzen op de cultuur en de betaalgewoontes in het land waarmee u handel drijft. Zonodig kan zo’n partij de incasso van u overnemen. En om u zekerheid te bieden kan uw uitstaande vordering worden overgenomen, zodat u beschermd bent tegen wanbetaling. Dit alles maakt ondernemen een heel stuk prettiger!

Zo’n partij is Euler Hermes. De kans is groot dat u ons kent, want als kredietverzekeraar zijn we wereldwijd marktleider. U denkt misschien: zo’n grote partij, past die wel bij mij? Of u vermoedt dat een kredietverzekering te duur is voor u. Hoe groot of klein uw onderneming ook is, ik wil u graag uitleggen waarom ook u bij Euler Hermes goed zit. En dat wij voor elk bedrijf een passende kredietverzekering hebben.

Vijf redenen om te kiezen voor Euler Hermes

  1. Met zo’n 6000 medewerkers zitten we in meer dan 50 landen. We beschikken over uitgebreide kennis van bedrijven, sectoren en economische trends wereldwijd. Of het nou gaat over de kredietwaardigheid van uw buitenlandse relatie of over lokale betaalgewoontes of markt en sector omstandigheden, wij kunnen u gegarandeerd verder helpen. 

  2. Als u de stap neemt om bij ons een kredietverzekering af te sluiten, wilt u maximale zekerheid. Uw kredietverzekeraar moet financieel sterk, stabiel en betrouwbaar zijn. Euler Hermes heeft een AA rating bij Standard & Poor’s. Niet alleen voor onze sterke financiële positie maar ook voor de hoge kwaliteit van dienstverlening aan onze klanten.  

  3. U heeft binnen Euler Hermes uw eigen team. U heeft steeds met dezelfde mensen te maken. Zij kennen uw bedrijf en uw debiteuren. Uw vaste aanspreekpunt is Customer Advice and Solutions. Zo kunt u altijd bij ons terecht als u vragen heeft.

  4. We bieden een degelijke dekking tegen een scherpe prijs. Samen bekijken we wat voor u de beste oplossing is. Maar moet het snel en is uw aanvraag niet al te ingewikkeld, dan regelt u het eenvoudig zelf (online). En om u een idee te geven van de kosten: voor de meest gangbare polis is dat doorgaans minder dan 1% van de omzet.

  5. We hebben kredietverzekeringen voor ieder type bedrijf en voor iedere situatie. Euler Hermes was de eerste die ook voor kleinere MKB-bedrijven een oplossing presenteerde. Zo hebben we bijvoorbeeld een vlotte oplossing in abonnementsvorm. U kijkt zelf wat het beste bij u past. Met een enkele druk op de knop is uw aanvraag online geregeld. Eenvoudig, snel en gemakkelijk. Per direct heeft u de beschikking over:
  • Informatie over de kredietwaardigheid van uw klanten
  • Incassodienstverlening
  • Betalingsgarantie van uw facturen

Meer weten?
Vul onderstaand formulier in of bel 073 688 96 76.Waarom u voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s