Nieuwsberichten Euler Hermes Nederland

Duitse groei zakt naar 1%

Wat mogen we van Duitsland verwachten in 2019? De groei viel vorig jaar sterk terug. Mede door aanhoudende problemen in de dominante auto-industrie.

Meer buitenlandse bedrijven kiezen voor Nederland

Afgelopen jaar besloten 372 buitenlandse bedrijven om naar Nederland te verhuizen. De investeringen in de Nederlandse economie die hiermee gepaard gingen,bedroegen samen €2,85 miljard.

Groei bouwsector slaat om

De bouw heeft zijn piek bereikt. Na tien jaar groei staat de wereldwijde bouw op een keerpunt.

Zwakte in Europa tijdelijk

Nederland is als groeiland afgezakt naar de Europese middenmoot. Was er in ons land nog sprake van groei het afgelopen kwartaal, Duitsland kende een krimp van -0,2%.

Groei export metaalsector vlakt af

Uit de Economische Barometer van de Metaalunie blijkt dat de groei van het derde kwartaal is afgezwakt in vergelijking met de kwartalen daarvoor.

1-10 van 71 resultaten

Grensoverschrijdende handel, inclusief export en import, is de belangrijkste motor van de wereldeconomie.   Euler Hermes biedt up-to-date publicaties om onze klanten op de hoogte te houden van de beste zakelijke kansen op hun gebied en over de hele wereld. Wij publiceren regelmatig over zaken als internationale handelsovereenkomsten, toeleveringsketens, kasstromen, handelsfinanciering en de impact van protectionisme en faillissementen wereldwijd. Onze economen geven u de nieuwste inzichten en meningen over een verscheidenheid aan economische trends en in verschillende sectoren over onderwerpen variërend van de crisis in de eurozone en de Brexit tot nieuwe mondiale handelsroutes die leiden to nieuwe risico's en kansen.