Nieuwsberichten Euler Hermes Nederland

2018 prima jaar voor MKB

Met een omzetstijging van 10% en een winstgroei van 16% heeft het Nederlandse MKB vorig jaar prima gepresteerd.

Groei eurozone verrast

De economische groei in de eurozone valt met +0,4% in het 1e kwartaal hoger uit dan verwacht.

Groei wereldhandel onder druk door handelsconflict

De verhoging van de Amerikaanse importtarieven zijn minder schadelijk voor de groei van de wereldhandel dan de onzekerheid die is ontstaan door het handelsconflict tussen de VS en China.

Rebound Chinese economie

Ondanks de aanhoudende stroom aan negatieve berichten over China in de media, zien de onderzoekers van Euler Hermes lichtpunten.

Duitse groei zakt naar 1%

Wat mogen we van Duitsland verwachten in 2019? De groei viel vorig jaar sterk terug. Mede door aanhoudende problemen in de dominante auto-industrie.

Meer buitenlandse bedrijven kiezen voor Nederland

Afgelopen jaar besloten 372 buitenlandse bedrijven om naar Nederland te verhuizen. De investeringen in de Nederlandse economie die hiermee gepaard gingen,bedroegen samen €2,85 miljard.

1-10 van 78 resultaten

Grensoverschrijdende handel, inclusief export en import, is de belangrijkste motor van de wereldeconomie.   Euler Hermes biedt up-to-date publicaties om onze klanten op de hoogte te houden van de beste zakelijke kansen op hun gebied en over de hele wereld. Wij publiceren regelmatig over zaken als internationale handelsovereenkomsten, toeleveringsketens, kasstromen, handelsfinanciering en de impact van protectionisme en faillissementen wereldwijd. Onze economen geven u de nieuwste inzichten en meningen over een verscheidenheid aan economische trends en in verschillende sectoren over onderwerpen variërend van de crisis in de eurozone en de Brexit tot nieuwe mondiale handelsroutes die leiden to nieuwe risico's en kansen.