Nieuwsberichten Euler Hermes Nederland

Volop kansen voor bedrijven in Afrika

Afrika biedt het Nederlandse bedrijfsleven volop kansen. Dat stelt VNO-NCW en MKB-Nederland in de Afrika Strategie die onlangs is gepresenteerd.

Faillissementen zijn zelden een verrassing

Volgens onderzoeker van Euler Hermes verlopen faillissementen van Europese mkb-bedrijven volgens vaste patronen. Lees in dit artikel welke 3 signalen je niet moet negeren.

Nederlandse MKB-ers opvallend positief

Nederlandse MKB-ondernemers zijn in vergelijking met hun collega’s elders in de wereld opvallend positief gestemd. Dat blijkt uit de Global Business Monitor van Euler Hermes. Lees meer in ons rapport.

Nederlandse bedrijven profiteren van handelsoorlog

China klopt steeds vaker aan bij Nederlandse bedrijven nu de handelsoorlog met de VS al meer dan een jaar aan de gang is. Vooral de land- en tuinbouwsector, en ook toeleveranciers van de auto-industrie profiteren van de handelsoorlog.

Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door

De Duitse economie is de perfecte thermometer om de gezondheid van de wereldwijde economie te meten. Afgaande op de ‘German Global Trade Momentum’ (GGTM) moet er nu snel iets gebeuren om een diepe, wereldwijde recessie te voorkomen.

1-10 van 89 resultaten

Grensoverschrijdende handel, inclusief export en import, is de belangrijkste motor van de wereldeconomie.   Euler Hermes biedt up-to-date publicaties om onze klanten op de hoogte te houden van de beste zakelijke kansen op hun gebied en over de hele wereld. Wij publiceren regelmatig over zaken als internationale handelsovereenkomsten, toeleveringsketens, kasstromen, handelsfinanciering en de impact van protectionisme en faillissementen wereldwijd. Onze economen geven u de nieuwste inzichten en meningen over een verscheidenheid aan economische trends en in verschillende sectoren over onderwerpen variërend van de crisis in de eurozone en de Brexit tot nieuwe mondiale handelsroutes die leiden to nieuwe risico's en kansen.