Nieuws van Euler Hermes Nederland

Laatste nieuws

Overzicht van alle nieuwsberichten van Euler Hermes Nederland.
Wil je onze nieuwsberichten automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor onze EH Matters. Deze ontvang je dan elke 8 weken.

jul 30, 2021 | Economie, Nieuws

Autoprijzen tot zes procent omhoog

Wij verwachten een stijging van de autoprijzen van 6 procent. Er is een tekort aan materialen en een groeiende vraag. Lees meer in dit artikel.

jul 29, 2021 | Economie, Nieuws

Kerstpakketten nu al in gedrang

De wereldhandel herstelt. Tegelijkertijd is de toeleveringsketen verstoord. Lees in dit artikel de impact op de kerstbestellingen en andere sectoren.

jul 28, 2021 | Economie, Nieuws

Sterke stijging behoefte werkkapitaal

De wereldwijde behoefte aan werkkapitaal stijgt met bijna 500 miljard euro. Meer weten over de toegenomen liquiditeitsbehoefte? Lees ons rapport.

jul 26, 2021 | Economie, Nieuws

Geboortes naar laagterecord. Wat zijn de effecten?

In geïndustrialiseerde landen bereikte het aantal geboortes in 2020 een laagterecord. Wat zijn de effecten hiervan? Vind de antwoorden in dit artikel.

jun 30, 2021 | Economie, Nieuws

Schuldenlast zwakste opkomende landen onhoudbaar

Ondanks het economische herstel verwachten onze onderzoekers dat de schuldenlast in de minst ontwikkelde landen verder zal toenemen. Lees rapport.

jun 21, 2021 | Economie, Nieuws

Nederland komt sterk uit coronacrisis

Kredietverzekeraar Euler Hermes gaat uit van een groei van het bbp van 4,2% in 2022. Dat blijkt uit het rapport Grand Reopening. Download dit rapport.

jun 04, 2021 | Economie, Nieuws

Meeste bedrijven kunnen prijzen niet verhogen

Prijzen verhogen is essentieel voor bedrijven om uit de crisis te komen. Toch blijkt dat slechts 5 sectoren deze mogelijkheid hebben. Lees ons rapport.

mei 27, 2021 | Economie, Nieuws

Einde steunregeling overheid en kredietverzekeraars

Eind vorig jaar werd de staatssteun voor de kredietverzekeringsmarkt verlengd. In overleg met de overheid eindigt deze staatssteun op 30 juni 2021.

mei 24, 2021 | Economie, Nieuws

Mooie toekomst voor verzekeringssector

In vergelijking met andere sectoren bleef de schade voor de verzekeringssector door corona relatief beperkt. Lees meer hierover in ons rapport.

mei 05, 2021 | Economie, Nieuws

Grote Europese bedrijven steeds rijker

Grote rijke Europese bedrijven beschikken over steeds meer kasgeld. De financiële buffers zijn groter dan vóór de coronacrisis. Lees meer op de website.

Kies voor zekerheid

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor zekerheid. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen enkele klant zijn factuur niet meer betaalt, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.