Nieuws van Euler Hermes Nederland

Laatste nieuws

Overzicht van alle nieuwsberichten van Euler Hermes Nederland.
Wil je onze nieuwsberichten automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor onze EH Matters. Deze ontvang je dan elke 8 weken.

Inschrijven EH Matters

nov 13, 2020 | Nieuws

Klap 2e golf lockdowns minder hard

De klap die de Europese economie krijgt door de nieuwe golf aan lockdowns, komt 30 tot 60% minder hard aan dan eerder dit voorjaar. Bekijk onderzoek.

nov 04, 2020 | Nieuws, Economie

Kans op bankkrediet steeds kleiner

Bedrijven komen steeds moeilijker aan bankkrediet. Dat blijkt uit de Bank Lending Survey van de Europese Centrale Bank. Lees hier het artikel.

okt 23, 2020 | Nieuws, Economie

Nederlandse economie: van koploper naar achterblijver

De nieuwe corona-maatregelen maken een eind aan het herstel van de Nederlandse economie. Voor het laatste kwartaal voorspellen wij een krimp van -1,0%.

okt 20, 2020 | Nieuws, Economie, Export

Harde Brexit kost Nederland €4.8 miljard aan export

De kans op een no deal Brexit eind 2020 wordt steeds groter. Nederland wordt hard geraakt met een verliespost van 4,8 miljard euro. Lees ons rapport.

okt 13, 2020 | Nieuws, Economie, Export, Covid-19

Tweede golf raakt export hard

De klap die onze export te wachten staat bij een tweede coronagolf, komt hard aan bij oa de industrie en transport. Daarvoor waarschuwen het CPB en CBS.

okt 02, 2020 | Nieuws, Economie, Export

EU verlangt ‘gelijk speelveld’ van China

Europese bedrijven krijgen in China maar beperkt ruimte krijgen. De EU heeft er schoon genoeg van. Het is de hoogste tijd voor een ‘gelijk speelveld’.

okt 02, 2020 | Nieuws, Economie, Export

Europese registratie nieuwe auto’s: -34%

Met een groeiend aandeel nieuwe e-cars staat Nederland in Europa op de tweede plaats. Dit blijkt uit onderzoek van de ICCT. Lees meer hierover.

sep 29, 2020 | Nieuws, Economie

Snelste groei rijkdom van deze eeuw

Nooit groeide de wereldwijde rijkdom zo hard deze eeuw als in 2019. De bezittingen van particuliere huishoudens stegen wereldwijd met +9,7%. Lees meer

sep 09, 2020 | Nieuws, Covid-19, Economie, Export

Nederland profiteert van Duitse stimulering

De Duitse stimuleringsplannen zorgen volgens onze onderzoekers voor 2% extra groei in Duitsland (2021-2022). Nederland profiteert daar volop van mee.

sep 04, 2020 | Nieuws, Covid-19, Economie, Export

Pas op voor economische schijnherstel!

Nu de omzet van de retail binnen de eurozone terug is op het niveau van vóór corona, zou een hoera-stemming kunnen ontstaan. Pas op voor schijnherstel.

Kies voor zekerheid

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor zekerheid. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen enkele klant zijn factuur niet meer betaalt, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.

Neem contact op
Bekijk oplossingen
Veelgestelde vragen