nieuws-euler-hermes

Laatste nieuws

Overzicht van alle nieuwsberichten van Euler Hermes Nederland.
Wil je onze nieuwsberichten automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor onze EH Matters. Deze ontvang je dan elke 8 weken.

nov 18, 2021 | Economie, Nieuws

Industriële recessie Duitsland door tekort aan materialen

1 op de 3 bedrijven kan te maken krijgen met omzetdaling door stijgende productiekosten en schaarste aan grondstoffen en halffabricaten. Lees artikel.

nov 15, 2021 | Economie, Nieuws

Elektrificatie is de sleutel tot CO2-reductie

De productie van wind- en zonne-energie in Europa moet verdrievoudigen. Dat gaat niet lukken binnen de gestelde termijn. Lees ons artikel.

okt 20, 2021 | Economie, Nieuws

Gasprijs blijft stijgen tot voorjaar 2022

De gasprijs zal nog verder stijgen. Toch komt er volgens onze onderzoekers geen langdurige energiecrisis. De vraag en aanbod zullen weer normaliseren.

okt 13, 2021 | Economie, Nieuws

Nederlanders op drie na rijksten van de wereld

Nooit was de gemiddelde wereldburger zo rijk als in 2020. De Nederlander staat met op de 4e plaats op de wereldranglijst. Lees nu ons artikel hierover

okt 06, 2021 | Economie, Nieuws

Stijging wereldwijde faillissementen in 2022 met 15%

Euler Hermes voorspelt een stijging van 15% in 2022 van het aantal faillissementen wereldwijd. Voor Nederland is dit zelfs 34%. Lees nu ons rapport.

sep 21, 2021 | Economie, Nieuws

Nederland: grote kans op prijsverhogingen

Nederland kan door de beperkte productiecapaciteit minder inspelen op de stijgende vraag. Dat leidt tot oververhitting met prijsstijgingen als gevolg.

jul 30, 2021 | Economie, Nieuws

Autoprijzen tot zes procent omhoog

Wij verwachten een stijging van de autoprijzen van 6 procent. Er is een tekort aan materialen en een groeiende vraag. Lees meer in dit artikel.

jul 29, 2021 | Economie, Nieuws

Kerstpakketten nu al in gedrang

De wereldhandel herstelt. Tegelijkertijd is de toeleveringsketen verstoord. Lees in dit artikel de impact op de kerstbestellingen en andere sectoren.

jul 28, 2021 | Economie, Nieuws

Sterke stijging behoefte werkkapitaal

De wereldwijde behoefte aan werkkapitaal stijgt met bijna 500 miljard euro. Meer weten over de toegenomen liquiditeitsbehoefte? Lees ons rapport.

jul 26, 2021 | Economie, Nieuws

Geboortes naar laagterecord. Wat zijn de effecten?

In geïndustrialiseerde landen bereikte het aantal geboortes in 2020 een laagterecord. Wat zijn de effecten hiervan? Vind de antwoorden in dit artikel.

Kies voor zekerheid

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor zekerheid. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen enkele klant zijn factuur niet meer betaalt, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.