UWV: Vrouwen in deeltijdbanen extra laten werken

Steeds meer bedrijven kampen met personeelstekort. Om dat op te lossen adviseert het UWV deze bedrijven om vrouwen in deeltijddienst te verleiden om meer uren te gaan werken. Volgens het UWV moeten bedrijven daarvoor wel de arbeidsvoorwaarden verbeteren. Dat geldt vooral voor functies van  jongere vrouwen met een werkweek van meer dan twintig uur.    

Zo'n 76% van de werkende vrouwen heeft een deeltijdbaan, tegen 27% van de mannen. In een interview met het Financieele Dagblad stelt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie en advies van het UWV, dat “de rolverdeling in Nederland hardnekkig is. In de jaren negentig werkte 68 procent van de werkende vrouwen in deeltijd, tegen 10 procent van de mannen. In 2007 was het aandeel werkende vrouwen met een deeltijdbaan gestegen naar 75 procent, en in de tien jaar daarna steeg het percentage nog iets verder.”

1 miljoen vacatures

De uitkerings- en arbeidsbemiddelingsinstantie maakte eerder dit jaar bekend dat er dit jaar een miljoen vacatures zullen ontstaan, waarvan een steeds groter deel onvervulbaar is. Voor vier op de tien banen kunnen werkgevers momenteel geen geschikte kandidaten vinden. Tegelijkertijd is Nederland in Europa nog steeds kampioen deeltijdarbeid en zijn het vooral vrouwen die op deze manier hun brood verdienen.

In landen als Frankrijk en België hebben veel meer vrouwen een fulltime baan. Barbara Baarsma, directeur kennisontwikkeling bij de Rabobank, hierover: “Het is in die landen ook veel normaler dat kinderen op school een warme maaltijd krijgen. In Nederland zijn de schooluren nog niet afgestemd op de werktijden van de ouders. Hier heerst toch de verwachting dat moeder met de thee klaar zit als de kinderen thuiskomen.” Baarsma adviseert om de kinderbijslag en het kindgebonden budget te verlagen en de toeslag voor kinderopvang en de inkomensafhankelijke combinatiekorting te verhogen.

Meer netto loon

Volgens Witjes kan meer nettoloon vrouwelijke werknemers over de streep te trekken om meer te gaan werken, maar werkgevers moeten ook denken aan zaken als integrale kindvoorzieningen, mogelijkheden tot thuiswerken en flexibele werktijden. “Ook helpt het om de functies zelf interessanter te maken, via extra verantwoordelijkheden en ontplooiingsmogelijkheden.”

Ontvang het laatste nieuws vanaf nu altijd in uw mailbox

Inschrijven nieuwsbrief