De overheid, Euler Hermes en andere kredietverzekeraars hebben samen besloten om het steunpakket voor de Nederlandse ondernemers met 6 maanden te verlengen tot 30 juni 2021.

Door samen te werken met de overheid blijft Euler Hermes de Nederlandse bedrijven ondersteunen om deze economische crisis te boven te komen. Ondanks Covid-19 stelt de steunregeling Euler Hermes in staat zijn missie om de handel tussen bedrijven (B2B) veilig te stellen, voort te zetten.

Een kredietverzekering beschermt B2B-bedrijven tegen het risico van wanbetaling en vergoedt een verzekerde in het geval van onbetaalde facturen. Dankzij deze steunregeling worden de kredietverzekerde bedrijven beschermd tegen de verslechterde kredietwaardigheid van hun klanten als gevolg van deze crisis. Dit vermindert daardoor ook het domino-effect van wanbetalingen in de hele toeleveringsketen.

De regeling zorgt er ook voor dat een aantal afnemers die als gevolg van Covid-19 tijdelijke moeilijkheden ondervinden, niet extra onder druk komen te staan door de vermindering van het voor hen beschikbare leverancierskrediet. Zowel binnenlandse als buitenlandse B2B-transacties van Nederlandse bedrijven vallen onder de steunregeling.

Mike de Bresser, CEO van Euler Hermes Nederland:

"We zijn erg blij dat we de steunregeling hebben kunnen verlengen door nauw samen te werken met de overheid. Gezien de aanhoudende pandemie en de ongekende negatieve impact van Covid-19 is het akkoord een belangrijk signaal. Kredietverzekeringen spelen een sleutelrol in de economie en wij hebben ons als Euler Hermes geëngageerd om de handel in Nederland te blijven ondersteunen. Ondanks de aanzienlijk toegenomen risico's kunnen onze klanten hun activiteiten zoveel mogelijk voortzetten – en dat is in deze tijden allesbehalve vanzelfsprekend.

Dankzij de steunmaatregelen van de overheid is de economische schade van Covid-19 tot nu toe minder dan gevreesd. Maar we zien dat steeds meer bedrijven – zelfs zij die voor de crisis in goede financiële gezondheid verkeerden – te kampen hebben met cashflowproblemen als gevolg van onbetaalde facturen van hun klanten. We verwachten een stijging van faillissementen in Nederland in 2021 en 2022 als de steunmaatregelen worden afgebouwd of gestopt. ”