Rapporten Euler Hermes Nederland

Rapport faillissementen

In West-Europa krijgt Nederland het qua faillissementen het zwaarst te verduren in 2020. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Global Insolvency Outlook 2020 van Euler Hermes.

Rapport sector halfgeleiders

De aanhoudende malaise in de chipmarkt maakt bedrijven in deze sector financieel kwetsbaar. Euler Hermes waarschuwt in een recent sectorrapport voor 5 typen bedrijven in de semiconductors-industrie voor wie het voortbestaan in het geding kan komen.

Rapport Indicatioren Faillissementen MKB

Niemand levert graag aan klanten die in betalingsproblemen zitten. Maar hoe kom je daar achter? Volgens Euler Hermes is een bedrijf dat op een faillissement afkoerst, al vroegtijdig te herkennen. Vier jaar voor de feitelijke ondergang rinkelen er al alarmbellen. Euler Hermes gebruikt drie indicatoren die in een vroeg stadium aanstaande faillissementen ‘onthullen’.

Rapport de GGTM als rekenmodule

De Duitse economie is de perfecte thermometer om de gezondheid van de wereldwijde economie te meten. Afgaande op de ‘German Global Trade Momentum’ (GGTM) moet er nu snel iets gebeuren om een diepe, wereldwijde recessie te voorkomen.

Hoe maak je jouw bedrijf klaar voor de Brexit?

Met de Brexit in aantocht is het belangrijk om je als bedrijf hierop voor te bereiden. Econoom Ana Boata beantwoord 10 vragen over de Brexit. Download dit rapport nu gratis.

Rapport auto-industrie

Niet de Brexit, niet Trumps handelsoorlog maar de CO2-voorschriften zijn de grootste bedreiging voor de Europese autofabrikanten. Industrieel, financieel en commercieel moeten ze een antwoord vinden om niet in zwaar weer terecht te komen.

Gratis rapport: betaalgedrag per land

Wereldwijd worden facturen iets sneller betaald. Dat geldt niet voor Nederland. Ons land laat juist een opmerkelijke verslechtering zien van het betaalgedrag. Bekijk ons gratis rapport.

Rapport Europees spaargedrag

Nergens in Europa is de waarde van het spaartegoed de afgelopen 15 jaar zo hard gestegen als in Nederland.

Energie sector rapport

Miljardeninvesteringen van olie- en energiebedrijven die in korte tijd waardeloos worden door de ontwikkelingen rondom het klimaat.

1-10 van 18 resultaten