GOED CREDITMANAGEMENT VOORKOMT DAT JE TEGEN EEN KLAP OPLOOPT

Verlaag jouw debiteurensaldo met een goede strategie

Welke credit management strategie is goed voor jouw business?

Goed creditmanagement levert je pure winst op. Het beperkt je kredietrisico’s. Het zorgt voor extra werkkapitaal. Uitstaande nota’s worden strikt bewaakt. Betaalgedrag van klanten wordt bijgehouden. Creditmanagement gaat over alles van opdracht tot betaling. Hoofddoel is dat je niet tegen een klap aanloopt als facturen niet worden betaald. En dat je sneller over cash beschikt voor het doen van de gewenste investeringen.

Creditmanagement bestaat uit drie onderdelen:  debiteurenbeheer, informatie en incasso. Met goed creditmanagement signaleer je kredietrisico's, verlaag je jouw debiteurensaldo verlaagd en krijg je jouw facturen op tijd betaalt. Dit resulteert in een optimale cashflow, welke onmisbaar is voor de continuïteit van jouw bedrijf.

Er zijn 4 creditmanagement strategieën die veel worden gebruikt:

  • Eigen voorziening treffen
  • Factoring
  • Letter of Credit
  • Kredietverzekering

Download gratis onze inforgraphic 'Credit Management Strategieën'

Ben je benieuwd wat deze strategieën inhouden?  Deze infographic geeft een korte omschrijving en zet de voor- en nadelen per strategie op een rij. Kies die credit management strategie die bij jou past. Vul het formulier in en je  ontvangt de link naar de whitepaper in je mailbox.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij jouw credit management?

Neem contact op Bekijk onze oplossingen

Waarom je kiest voor ons?

Toewijding

55.000+

klanten wereldwijd

Ervaring

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare basis

AA score

door Standard & Poor's