Veelgestelde vragen

Ik heb hulp nodig met een kredietverzekering

Neem contact met ons op

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering heeft één eenvoudige doelstelling: uw bedrijf te ondersteunen wanneer een klant zijn factuur niet betaalt. Maar we zijn er ook voor u om dit te helpen voorkomen. De situatie van wanbetaling ontstaat als een klant failliet gaat of niet binnen de afgesproken termijn betaalt. De verzekering vergoedt dan een groot gedeelte (tot 95%) van de uitstaande factuur. U moet zaken hebben gedaan met deze klant binnen de door ons gestelde limiet. Dit is het bedrag waarvoor u gedekt bent en dat wij aan u afgeven via ons klantensysteem EOLIS.

Hoeveel kost een kredietverzekering?

Wij bepalen de premie op basis van de behoefte van uw bedrijf en de manier waarop u zaken doet. Zo kunnen wij de beste ‘match’ en service voor uw bedrijf bieden én een betaalbare premie. Als u nog nooit een kredietverzekering heeft afgesloten, dan ziet u hieronder wat een van onze populairstee polistypen kan kosten. De premie is gebaseerd op een percentage van uw omzet, meestal minder dan 1%. Stel dat uw omzet vorig jaar € 2 miljoen was en u wilt de gehele omzet dekken. De premie zou dan meestal minder dan € 20.000 zijn.

Denk eraan dat premies jaarlijks kunnen stijgen of dalen. Zij zijn afhankelijk van de verliezen die u in het verleden heeft geleden, de klanten waarmee u zaken doet en de sector waarin u werkt. De dekking van politieke risico’s en handelsrisico’s kost meer. Wij berekenen de beste prijs voor uw situatie, waarbij rekening wordt gehouden met al deze factoren en uw behoeften.

Is een kredietverzekering echt de investering waard?

Debiteuren kunnen 40% of meer van uw activa in beslag nemen. Slechts enkele niet-betaalde rekeningen kunnen al een grote invloed op uw cashflow hebben. De wanbetalingskosten voor een bedrijf kunnen aanzienlijk zijn. Als uw winstmarge 5% is en een rekening van € 100.000 wordt niet betaald, moet u een omzet behalen van € 2 miljoen om dit verlies te compenseren. Bovendien kan uw financiële positie ook op andere manieren door deze ‘slechte debiteuren’ worden aangetast. Zo kan uw cashflow worden verminderd en heeft u minder geld voor investeringen. Banken en financiële instellingen kunnen een hogere rente berekenen. Het moraal van uw medewerkers kan een klap krijgen als zij zich zorgen maken over hun toekomst bij uw bedrijf. Overweeg deze gevolgen en wat dit allemaal kost en denk dan aan de waarde die een kredietverzekering biedt. 

Helpt een kredietverzekering mij als facturen door politieke gebeurtenissen niet worden betaald?

Ja. Exporteurs die zich zorgen maken over politieke omstandigheden, kunnen ook profiteren van dekking voor niet-betaling direct veroorzaakt door gebeurtenissen in het land van de klant. Tot de gebruikelijke scenario's behoren oorlog of annulering van een contract door de lokale overheid. Een ander voorbeeld is het opleggen van regels door een overheid waardoor goederen niet meer mogen worden geëxporteerd of geïmporteerd of wanneer voorschriften transacties in harde valuta voorkomen.

Welk soort bedrijven heeft een kredietverzekering nodig?

Elk bedrijf profiteert van goed credit management. Daarbij is een kredietverzekering een van de belangrijkste tools. Als u op krediet verkoopt aan andere bedrijven, dan kan een kredietverzekering u vele voordelen opleveren. Zelfs als u op andere voorwaarden zakendoet, hebben wij diensten die uw zakelijke activiteiten kunnen ondersteunen en versterken. Wij hebben vele verschillende kredietverzekeringsmogelijkheden voor verschillende soorten bedrijven en transacties. Neem contact met ons op om te zien wat voor u het meest geschikt is.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Wij hebben vele verschillende kredietverzekeringsmogelijkheden voor  bedrijven van elke type omvang. Zo is het al mogelijk om voor 39,50 euro per maand een abonnement af te sluiten of om slechts 1 factuur te verzekeren. Neem contact met ons op om te zien wat voor u het meest geschikt is.

Ik doe al jarenlang zaken met dezelfde afnemers. Moet ik mij echt zorgen maken?

Veel bedrijven doen zaken met klanten met een goede reputatie en gezonde financiële situatie. Zij geloven dat hun facturen altijd betaald worden. Zelfs de sterkste bedrijven kunnen echter het slachtoffer worden van de economische ontwikkelingen en commerciële trends. Een bedrijf moet veel investeren in het verzamelen van gegevens om de financiële gezondheid van klanten te volgen en het risico op wanbetaling in te schatten. Wij doen die investering voor u zodat u dat niet meer zelf hoeft te doen en voeren analyses voor u uit. Met deze verzekering gebaseerd op inzicht kunt u met vertrouwen zakendoen ongeacht de economisch situatie; nu en in de toekomst. 

Ik heb enkele langetermijncontracten (meer dan een jaar). Kan ik deze dekken?

Ja, we hebben ervaring met de ondersteuning van transacties op langere termijn (zoals meerjarige contracten). Neem contact met ons op en geef aan wat u nodig heeft. Wij geven u graag advies.

Hoe profiteer ik het best van een kredietverzekering? 

Als u net een kredietverzekering heeft afgesloten, kan het handig zijn om uw processen en procedures te evalueren zodat u het meest uit uw polis haalt. We kunnen u ook over best practices adviseren. Hier zijn enkele voorbeelden hoe u dat kunt doen:

  • Kom naar onze workshop of bekijk deze online op mijneulerhermes.nl. Gebruik onze informatie over limieten en grades om de kredietbewaking te verbeteren en bescherming te bieden tegen catastrofale ‘wanbetalingen’.
  • Laat de verbeterde kwaliteit van uw debiteuren zien als u met kredietverleners over betere voorwaarden onderhandelt.
  • Gebruik onze informatie in het verkoopproces om de meest financieel stabiele prospects te benaderen.
  • Benut onze gegevens bij het opstellen van strategische-, en bedrijfsplannen, als u de risico's van nieuwe markten en kansrijke regio’s evalueert.
  • Gebruik onze incassomogelijkheden en -netwerk om facturen sneller betaald te krijgen. Stem uw processen af op onze systemen voor meer efficiency.
  • Versterk uw cashflow door facturen te verzekeren zodat deze bij niet-betaling worden vergoed.
  • Ontwerp uw financieel management en rapportages zodanig dat mogelijkheden voor verbetering worden geïdentificeerd.

Vind meer informatie en neem contact op.

Neem contact met ons op