Krediet­­­verzekering
Bescherming voor onbetaalde facturen

Met een kredietverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor jouw bedrijf.
Kan jouw klant niet meer betalen, dan vergoeden wij de schade. Ontdek hier hoe simpel het werkt.

Neem contact op
  • Hoe werkt een kredietverzekering
  • Kosten kredietverzekering
  • Type kredietverzekeringen
Meer info? 073 306 06 03
Met een kredietverzekering is jouw bedrijf verzekerd voor schade die ontstaat omdat een klant zijn facturen niet meer kan betalen. Hierdoor heb je voldoende financiële middelen om te investeren, groeien en jouw rekeningen te betalen. Een kredietverzekering in het kort:

  • Betaalt een klant niet, dan vergoeden wij deze schade. Zo heb je voldoende liquiditeit en cashflow om te werken aan jouw ambities.
  • Je maakt gebruik van onze internationale incassoservice. Hiermee beperk je de afschrijvingen op jouw debiteuren.
  • Met onze informatie op zak ken jij de financiële situatie van jouw klanten. Op deze manier heb je vertouwen om op krediet zaken te doen.
Lever je op rekening (krediet) aan andere bedrijven? En wil je afschrijvingen op jouw debiteuren voorkomen en jouw winst beschermen? Dan is een kredietverzekering een zeer waardevolle tool voor jouw bedrijf.
Offerte aanvragen

Een kredietverzekering vergoedt de schade die jouw bedrijf oploopt als een klant zijn facturen niet meer kan betalen. Meestal omdat deze klant failliet is of financiële problemen heeft. Een kredietverzekering geeft je dus zekerheid van betaling, waardoor jouw bedrijf zelf niet in de problemen komt. Het voorkomt niet dat klanten hun facturen niet meer betalen, maar de gevolgen ervan vangt de kredietverzekering voor je op. Een kredietverzekering kent 3 verschillende services. Afhankelijk van jouw behoefte en productkeuze maak je gebruik van 1 of meer services:

  1. Informatie over klanten via onze uitgebreide database met meer dan 85 miljoen bedrijven wereldwijd. Voordat je met een klant zakendoet vraag je deze informatie op in de vorm van een limiet of grade in ons klantensysteem MyEH. Deze limiet geeft aan of wij het verantwoord vinden dat je op krediet levert aan deze klant. En voor welk bedrag je maximaal verzekerd bent.
  2. Incasso van binnen- en buitenlandse facturen door ons incassonetwerk in meer dan 50 landen. Bij sommige kredietverzekeringen is onze incasso dienstverlening inbegrepen. Betaalt een klant niet? Dan draag je de openstaande vorderingen op deze klant aan ons over. Onze incasso afdeling gaat dan voor je aan de slag om toch jouw geld nog binnen te halen, ook in het buitenland.
  3. Dekking tegen schade door klanten die hun facturen niet betalen.  Lukt het ook onze incasso afdeling niet om jouw geld te incasseren. Of is jouw klant failliet. Dan keren wij de schade aan jou uit. Afhankelijk van de gemaakte afspraken keren wij jou een percentage uit van de overgedragen vorderingen. Dit kan wel oplopen tot 90% van het totaalbedrag.

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat een kredietverzekering inhoudt, maar minstens zo belangrijk om te begrijpen wat het vooral niet is. Een kredietverzekering kan je niet helpen als jouw klant niet wil betalen of fraude heeft gepleegd. Hiervoor heb je andere verzekeringen nodig, zoals een rechtsbijstands- of fraudeverzekering. Een kredietverzekering is ook niet bedoeld als vervanging voor zorgvuldig en doordacht debiteurenbeheer. Gedegen debiteurenbeheer moet ten grondslag liggen aan elke kredietverzekeringspolis en samenwerking.

Een kredietverzekering is geschikt voor alle bedrijven die aan andere bedrijven op krediet leveren. De verzekering is niet van toepassing op bedrijven die uitsluitend aan overheden of consumenten verkopen. Een kredietverzekering dekt enkel debiteuren binnen de B2B-markt.

Met een kredietverzekering kan jij met een veilig gevoel meer krediet verstrekken aan jouw huidige klanten, of nieuwe, grotere klanten benaderen die anders te risicovol zouden zijn. Door de bescherming die de verzekering biedt, kan jouw bedrijf omzetverhoging en groei realiseren op basis van het bestaande klantenbestand. Waar je vroeger beperkende voorwaarden stelde of uitsluitend verkocht met een zekerheidstelling, kun je nu op open krediet zakendoen. Dit kan vooral bij export een groot concurrentievoordeel opleveren.


Je hebt kredietverzekeringen in allerlei soorten en maten. Die bepalen ook de prijs. Voor sommige kredietverzekeringen, zoals Omzet Garant en Simplicity bepaal je een vaste prijs per omzetklasse. Voor de meest gangbare polis, de Businesspolis, berekenen wij de premie als een percentage van jouw omzet. Het percentage is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder dus jouw omzet, maar ook het type klanten, jouw betalingsvoorwaarden en het gewenste dekkingspercentage. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan of lees verder op de pagina Een kredietverzekering: wat kost het?
073 306 06 03 Offerte aanvragen Bel mij terug

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Met een kredietverzekering verminder je 'slecht risico’ en krijg je jouw facturen sneller betaald. Dit kan je ook helpen bij de onderhandelingen met jouw bank of investeerder.

 

 

Een kredietverzekering keert schade aan je uit als klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Zo kan je met een gerust hart jouw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.
Je schat vooraf je risico's in en bent verzekerd tegen schade als je klant de factuur niet betaalt. Zo kan jij op krediet leveren waar jouw concurrent dat misschien wel niet kan.
Vragen? Neem contact op
Kees van Bladel, mede-eigenaar van BMC Machines, vertelde ons onlangs over ondernemen en risico's binnen zijn bedrijf.  Bekijk in deze video hoe Kees met kansen en risico's omgaat en hoe een kredietverzekering hem helpt veilig zaken te doen. 
 
Benieuwd hoe een kredietverzekering jou kan helpen? Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over.
Klantvideo BMC over de impact van slecht betalende klanten op de winst en omzet
Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op. Je kan ons ook bellen op 073 306 06 03.
​ ​
​ ​
Er zijn verschillende redenen om een kredietverzekering af te sluiten voor jouw bedrijf. We geven je in dit artikel de 8 belangrijkste redenen waarom andere bedrijven besloten om een kredietverzekering af te sluiten.
Wil je meer weten over hoe een kredietverzekering nu precies werkt? Wat we van jouw verwachten en wat je van ons mag verwachten? Lees dan dit artikel over de verschillende onderdelen van een kredietverzekering.
De kosten van een kredietverzekering worden bepaald door een aantal factoren. En zijn ook afhankelijk van wat jouw wensen en behoeftes. In dit artikel lees je precies hoe de prijs van een kredietverzekering tot stand komt.