kredietverzekering

Krediet­­­verzekering

Met een kredietverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor jouw bedrijf.
Kan jouw klant niet meer betalen, dan vergoeden wij de schade. Maar een kredietverzekering is veel meer. Ontdek hier alle voordelen of neem contact op.

Een kredietverzekering helpt jou én jouw bedrijf verder. Het geeft je rust en zekerheid. Hoe? Doordat je jouw debiteurenrisico aan ons overdraagt. Betaalt jouw klant de factuur niet? Dan nemen wij de vordering over. Blijft de betaling uit, dan stellen wij je daarvoor schadeloos. Vanaf het moment dat je een kredietverzekering hebt afgesloten krijg je:
informatie-over-jouw-klanten
Wij analyseren de financiële situatie van jouw klanten en prospects. Elke dag.
incasso-inbegrepen-bij-kredietverzekering
Wij zorgen voor incasso, zodat jouw achterstallige betalingen worden geïnd.
schadevergoeding-als-klant-niet-betaalt
Wij vergoeden de facturen die onbetaald blijven of als jouw klant failliet is.
Kanspakker Thomas in gesprek met Euler Hermes over zijn kredietverzekering

Een kredietverzekering vergoedt de schade die jouw bedrijf oploopt als een klant zijn facturen niet meer kan betalen. Meestal omdat deze klant failliet is of financiële problemen heeft. 

Een kredietverzekering geeft je in vijf stappen gemoedsrust en inzichten om kansen te verzilveren:

 1. Analyse van jouw klanten
  Onze risicobeoordeling is de eerste stap bij het beschermen van jouw betalingsverkeer of groeien van jouw klantenbestand.
 2. Een limieten aanvragen
  Deze geeft de kredietwaardigheid aan van klanten en prospects
 3. Realtime monitoring
  Wijzigt er iets in de situatie van jouw klant of prospect, dan hoor je dat van ons.
 4. Incasso van achterstallige vorderingen
  Deze service is bij de meeste kredietverzekeringen inbegrepen
 5. Wij garanderen de betaling
  Als jouw klant niet betaalt of failliet is gegaan.

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

 • Betere cashflow: met een kredietverzekering verminder je 'slecht risico’ en krijg je jouw facturen sneller betaald. Dit is goed voor jouw cashflow en kan je helpen bij de onderhandelingen met jouw bank of investeerder.
 • Zekerheid bij zakendoen: een kredietverzekering keert schade aan je uit als klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Zo kan je met een gerust hart jouw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.
 • Concurrentievoordeel: je schat vooraf je risico's in en bent verzekerd tegen schade als je klant de factuur niet betaalt. Zo kan jij op krediet leveren waar jouw concurrent dat misschien wel niet kan.
In onze database met meer dan 85 miljoen bedrijven wereldwijd vind je informatie over de financiële gezondheid van jouw klanten. Deze informatie gebruik je om het risico op non-betaling in te schatten of om dekking aan te vragen.
 
Bij de meeste kredietverzekeringen is onze incasso service inbegrepen.  Betaalt een klant niet? Dan draag je de openstaande vorderingen op deze klant aan ons incassoteam over. Zij zitten in meer dan 50 landen wereldwijd.
 
Lukt het ook ons incassoteam niet om jouw geld te incasseren. Of is jouw klant failliet? Dan keren wij de schade aan jou uit. Afhankelijk van de gemaakte afspraken keren wij jou een percentage uit van de onbetaalde facturen. 
 

Je hebt kredietverzekeringen in allerlei soorten en maten. Die bepalen ook de prijs. Voor sommige kredietverzekeringen, zoals Omzet Garant en Simplicity bepaal je een vaste prijs per omzetklasse. Voor de meest gangbare polis, de Businesspolis, berekenen wij de premie als een percentage van jouw omzet.

De prijs voor een kredietverzekering is afhankelijk van een aantal verschillende factoren:

 • Jouw omzet
 • De landen waarin je zakendoet
 • Het type klanten waar je zaken mee doet
 •  Jouw betalingsvoorwaarden
 • Het gewenste dekkingspercentage

Vraag eens vrijblijvende premiecheck aan of lees verder op de pagina Een kredietverzekering: wat kost het?

55.000+
KLANTEN WERELDWIJD
83 miljoen+
BEDRIJVEN IN ONZE DATABASE
AA rating
VAN STANDARD & POOR'S
Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.
​ ​
​ ​

Een kredietverzekering is geschikt voor alle bedrijven die aan andere bedrijven op krediet leveren. De verzekering is niet van toepassing op bedrijven die uitsluitend aan overheden of consumenten verkopen.  

Door de bescherming die de verzekering biedt, kan jouw bedrijf omzetverhoging en groei realiseren op basis van het bestaande klantenbestand. Waar je vroeger beperkende voorwaarden stelde of uitsluitend verkocht met een zekerheidstelling, kun je nu op open krediet zakendoen. Dit kan vooral bij export een groot concurrentievoordeel opleveren.

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat een kredietverzekering inhoudt, maar minstens zo belangrijk om te begrijpen wat het vooral niet is. Een kredietverzekering kan je niet helpen als jouw klant niet wil betalen of fraude heeft gepleegd. Hiervoor heb je andere verzekeringen nodig, zoals een rechtsbijstands- of fraudeverzekering.

Een kredietverzekering is ook niet bedoeld als vervanging voor zorgvuldig en doordacht debiteurenbeheer. Gedegen debiteurenbeheer moet ten grondslag liggen aan elke kredietverzekeringspolis en samenwerking.