Warning: You are using an outdated Browser, Please switch to a more modern browser such as Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

kredietverzekering

Krediet­­­verzekering

Met een kredietverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor jouw bedrijf.
Kan jouw klant niet meer betalen, dan vergoeden wij de schade. Maar een kredietverzekering is veel meer. Ontdek hier alle voordelen.
Een kredietverzekering helpt jou én jouw bedrijf verder. Het geeft je rust en zekerheid. Hoe? Doordat je jouw debiteurenrisico aan ons overdraagt. Betaalt jouw klant de factuur niet? Dan nemen wij de vordering over. Blijft de betaling uit, dan stellen wij je daarvoor schadeloos.

De kredietverzekering in het kort:


  • Je ontvangt uitgebreide inzichten in de voortdurend veranderende handels- en betaalrisico's. Met deze INFORMATIE op zak ken jij de financiële situatie van jouw klanten en heb je vertouwen om op krediet zaken te doen.
  • Je maakt gebruik van onze INCASSOSERVICE. Wij gaan het gesprek en incassotraject aan met jouw debiteuren, waar ook ter wereld, om jouw vorderingen betaald te krijgen.
  • Betaalt een klant niet, dan ontvang je een SCHADEVERGOEDING. Zo heb je voldoende liquiditeit en cashflow om te werken aan jouw ambities.
 
Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.
​ ​
​ ​

Een kredietverzekering vergoedt de schade die jouw bedrijf oploopt als een klant zijn facturen niet meer kan betalen. Meestal omdat deze klant failliet is of financiële problemen heeft.  

Een kredietverzekering kent 3 verschillende services. Afhankelijk van jouw behoefte en productkeuze maak je gebruik van 1 of meer services. We beschrijven deze hieronder in het kort.

Wil je exact weten hoe een kredietverzekering werkt? Lees dan ons artikel 'Hoe werkt een kredietverzekering' of neem contact met ons op.

Kanspakker Thomas in gesprek met Euler Hermes over zijn kredietverzekering
In onze database met meer dan 85 miljoen bedrijven wereldwijd vind je informatie over jouw klanten. Voordat je zakendoet check je jouw klant in ons klantensysteem MyEH. De uitkomst hiervan, de limiet, geeft aan hoe kredietwaardig jouw klant is en voor welk bedrag je maximaal verzekerd bent.
Bij sommige kredietverzekeringen is onze incasso service inbegrepen. Betaalt een klant niet? Dan draag je de openstaande vorderingen op deze klant aan ons over. Onze incasso afdeling met een incasso-netwerk in meer dan 50 landen gaat dan voor je aan de slag om toch jouw geld binnen te halen.
Lukt het ook onze incasso afdeling niet om jouw geld te incasseren. Of is jouw klant al failliet gegaan? Dan keren wij de schade aan jou uit. Afhankelijk van de gemaakte afspraken keren wij jou een percentage uit van de onbetaalde facturen. Dit kan wel oplopen tot 90% van het totaalbedrag.

Je hebt kredietverzekeringen in allerlei soorten en maten. Die bepalen ook de prijs. Voor sommige kredietverzekeringen, zoals Omzet Garant en Simplicity bepaal je een vaste prijs per omzetklasse. Voor de meest gangbare polis, de Businesspolis, berekenen wij de premie als een percentage van jouw omzet.

De prijs voor een kredietverzekering is afhankelijk van een aantal verschillende factoren:

  • Jouw omzet
  • De landen waarin je zakendoet
  • Het type klanten waar je zaken mee doet
  •  Jouw betalingsvoorwaarden
  • Het gewenste dekkingspercentage

Vraag eens vrijblijvende premiecheck aan of lees verder op de pagina Een kredietverzekering: wat kost het?

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Met een kredietverzekering verminder je 'slecht risico’ en krijg je jouw facturen sneller betaald. Dit is goed voor jouw cashflow en kan je helpen bij de onderhandelingen met jouw bank of investeerder.
Een kredietverzekering keert schade aan je uit als klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Zo kan je met een gerust hart jouw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.
Je schat vooraf je risico's in en bent verzekerd tegen schade als je klant de factuur niet betaalt. Zo kan jij op krediet leveren waar jouw concurrent dat misschien wel niet kan.

Een kredietverzekering is geschikt voor alle bedrijven die aan andere bedrijven op krediet leveren. De verzekering is niet van toepassing op bedrijven die uitsluitend aan overheden of consumenten verkopen.  

Door de bescherming die de verzekering biedt, kan jouw bedrijf omzetverhoging en groei realiseren op basis van het bestaande klantenbestand. Waar je vroeger beperkende voorwaarden stelde of uitsluitend verkocht met een zekerheidstelling, kun je nu op open krediet zakendoen. Dit kan vooral bij export een groot concurrentievoordeel opleveren.

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat een kredietverzekering inhoudt, maar minstens zo belangrijk om te begrijpen wat het vooral niet is. Een kredietverzekering kan je niet helpen als jouw klant niet wil betalen of fraude heeft gepleegd. Hiervoor heb je andere verzekeringen nodig, zoals een rechtsbijstands- of fraudeverzekering.

Een kredietverzekering is ook niet bedoeld als vervanging voor zorgvuldig en doordacht debiteurenbeheer. Gedegen debiteurenbeheer moet ten grondslag liggen aan elke kredietverzekeringspolis en samenwerking.