Waarom een krediet­verzekering afsluiten?

De 8 belangrijkste redenen waarom een kredietverzekering je helpt als jouw bedrijf wil groeien.

Neem contact op

Wil jij groeien met jouw bedrijf? 8 redenen waarom een kredietverzekering je helpt   

Elk bedrijf wil groeien. Dat biedt ruimte voor investeringen, houdt het personeel gemotiveerd en geeft vertrouwen voor de toekomst. Maar groei brengt ook risico's met zich mee. Bijvoorbeeld het risico dat klanten hun facturen niet betalen. Veel bedrijven denken ook dat zij voor de goede en jarenlange trouwe klanten eigenlijk geen kredietverzekering nodig hebben. De achterliggende gedachte zou zijn dat deze klanten toch wel betalen. Toch moeten bedrijven zich realiseren dat het betaalgedrag van bedrijven zomaar ineens kan veranderen, zelf in economisch goede tijden. De toekomst is nu eenmaal niet altijd te voorspellen.

Wij zetten de belangrijkste voordelen van de kredietverzekering voor je op een rijtje.

  1. Betere relatie met jouw opdrachtgevers omdat je klantvriendelijkere betaalafspraken kunt maken, vanwege de dekkingsgarantie vanuit de kredietverzekering.

  2. Extra financiële ruimte door het verlagen van debiteurenrisico's en afschrijvingen.

  3. Toegang tot meer kennis en informatie over de kredietwaardigheid van jouw klanten en prospects.

  4. Betere bankcondities (vaak tegen gunstigere tarieven) omdat verzekerde vorderingen vertaald worden naar een veilig onderpand door banken en kredietverstrekkers.

  5. Concurrerende voorwaarden, ook in het buitenland zodat je (meer) kunt verkopen op de buitenlandse markten.

  6. Veilige zakendoen in het buitenland met minder administratieve rompslomp en tegen lagere kosten.

  7. Extra groei bij belangrijke opdrachtgevers met maximaal gedekte levering door eenvoudig proces goedkeuring kredietlimieten.

  8. Geen gedoe met incasso en dus een goede nachtrust wetende dat jouw risico's verzekerd zijn en uw betalingen gegarandeerd.

Download nu gratis onze whitepaper

Hierin lees je uitgebreid hoe een kredietverzekering helpt op een veilige manier te groeien. 

 

 


Wat is een kredietverzekering?

KLANT INFORMATIE

Je krijgt toegang tot onze database met informatie over de financiële gezondheid van jouw klanten en prospects. Zo weet je precies met wie je zakendoet in binnen- en buitenland.

INCASSO

Als je de kredietverzekering Businesspolis afsluit maak je automatisch gebruik van onze incasso-afdeling. Zij gaan voor jou achter jouw geld aan op het moment dat jouw klanten hun facturen niet betalen.

BETALING

Een kredietvezekering zorgt ervoor dat je toch jouw geld krijgt als klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Zo kan je met een gerust hart jouw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.

Waarom je voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s

Ontdek alle voordelen van een krediet­verzekering en neem direct contact met ons op

Neem contact op

Late betalingen behoren nu eenmaal tot het bedrijfsleven, maar zijn een tijdsverspilling en veroorzaken stress. Als facturen niet op tijd worden betaald, kan dit ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor de financiële stabiliteit van uw bedrijf. De oplossing is te vertrouwen op professionele diensten ter ondersteuning van uw eigen debiteurenbeheer. Wij bieden een breed aanbod kredietverzekeringen zodat u met vertrouwen zaken kunt doen. Waardevolle informatie en analyses zijn onderdeel van onze service, waarbij u uw eigen handelslimieten kunt vaststellen en zich kunt richten op de beste potentiële klanten. Bij non-betaling bieden wij een scala aan diensten voor het innen van uw vorderingen, terwijl u goede relaties met uw klanten behoudt. Dankzij onze kennis van landen en markten kunnen wij namens u overal contact opnemen met en onderhandelen over een schuld van elke klant. Met behulp van bewezen processen kunt u veilig overeenkomsten sluiten met uw klanten en uw vorderingen innen.