8 redenen waarom een kredietverzekering afsluiten een goed idee is


Waarom een kredietverzekering
afsluiten een goed idee is

De 8 belangrijkste voordelen van een kredietverzekering voor jouw bedrijf

Neem contact op

8 redenen waarom je voor een kredietverzekering kiest

Elk bedrijf wil groeien. Dat biedt ruimte voor investeringen, houdt het personeel gemotiveerd en geeft vertrouwen voor de toekomst. Maar groei brengt ook risico's met zich mee. Bijvoorbeeld het risico dat klanten hun facturen niet betalen. Veel bedrijven denken ook dat zij voor de goede en jarenlange trouwe klanten eigenlijk geen kredietverzekering nodig hebben. De achterliggende gedachte zou zijn dat deze klanten toch wel betalen. Toch moeten bedrijven zich realiseren dat het betaalgedrag van bedrijven zomaar ineens kan veranderen, zelf in economisch goede tijden. De toekomst is nu eenmaal niet altijd te voorspellen.

De markt van warmtepompen is hot. Nederland moet van het gas af en iedereen (bedrijven en burgers) is op zoek naar een duurzame oplossing. Eplucon uit Nunspeet zit in het hart van deze markt.   De groei bij Eplucon gaat hard. Koos Folmer, commercieel directeur: “We zijn pas vijf jaar bezig maar elk jaar verdubbelt onze omzet. Over een paar jaar zitten we op € 50 miljoen per jaar.” Deze snelle groei heeft ook risico’s. Zijn kredietverzerkering geeft hem zekerheid. Koos vertelt hierover in deze video.
Kredietverzekering van Euler Hermes versterkt het imago van Eplucon


De belangrijkste voordelen van een kredietverzekering

 

  1. Betere relatie met jouw opdrachtgevers omdat je klantvriendelijkere betaalafspraken kunt maken, vanwege de dekkingsgarantie vanuit de kredietverzekering.
  2. Extra financiële ruimte door het verlagen van debiteurenrisico's en afschrijvingen.
  3. Toegang tot meer kennis en informatie over de kredietwaardigheid van jouw klanten en prospects.
  4. Betere bankcondities (vaak tegen gunstigere tarieven) omdat verzekerde vorderingen vertaald worden naar een veilig onderpand door banken en kredietverstrekkers.
  5. Concurrerende voorwaarden, ook in het buitenland zodat je (meer) kunt verkopen op de buitenlandse markten.
  6. Veilige zakendoen in het buitenland met minder administratieve rompslomp en tegen lagere kosten.
  7. Extra groei bij belangrijke opdrachtgevers met maximaal gedekte levering door eenvoudig proces goedkeuring kredietlimieten.
  8. Geen gedoe met incasso en dus een goede nachtrust wetende dat jouw risico's verzekerd zijn en uw betalingen gegarandeerd.
073 688 96 76
Offerte aanvragen
Contactformulier