Exportkredietverzekering voor verzekering van non-betaling van facturen in het buitenland

Exportkredietverzekering

Kies je juiste klanten en voorkom de gevolgen van onbetaalde facturen door buitenlandse klanten

Neem contact op

Als je exporteert leg je betaalafspraken vast in een overeenkomst. Maar hoe goed ken je die nieuwe klant overzees eigenlijk? En hoe ver kun je vooruit kijken naar de politieke en econmische ontwikkelingen in het land van herkomst van jouw klant? Bij export is het daarom vaak een goed idee een exportkredietverzekering af te sluiten. Zodat je verzekerd bent van betaling. 

Zelfs voor transacties met een geconfirmeerde Letter of Credit is zo'n exportkredietverzekering een belangrijke vorm van (extra) zekerheid. Bijvoorbeeld voor uitsluiting van het fabricagerisico.

Hoe kan een exportkredietverzekering jouw bedrijf helpen bij export?
 

Informatie over de financiele situatie van jouw klanten
Hoe ‘verder’ je in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker je de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten. Onze unieke database geeft je uitgebreide en up-to-date informatie.
Kies de juiste klanten en markten om zaken te doen
In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Reserves, die een deel van uw kapitaal vormen, hoeven bij een schade niet te worden aangesproken. Deze betaalt uw kredietverzekering uit.
Wij betalen de schade die jouw bedrijf oploopt als klanten de facturen niet betalen
De kans op wanbetaling neemt toe naarmate jouw klant verder in het buitenland zit. Betaalt een buitenlandse klant niet? Dan vergoeden wij de schade.
073 306 06 03
Offerte aanvragen
Neem contact op