Hoe werkt een krediet­verzekering

Informatie, Incasso en Dekking bij Schade

Gratis klantencheck aanvragen Neem contact op


Zo werkt een kredietverzekering in het kort

Kredietlimiet aanvragen

Voordat u de opdracht met uw klant aangaat vraagt u een kredietlimiet aan. Deze limiet geeft aan voor welk bedrag u verzekerd kunt leveren aan deze klant of prospect.

Incasso

U stuurt uw klant betalingsherinneringen. Blijft betaling uit dan draagt u de vordering aan ons over. Onze incasso-afdeling gaat dan voor u aan de slag om alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.

Uitkeren schade

Betaalt uw klant ook na het incassotraject niet of gaat uw klant failliet? Dan keren wij u de openstaande vordering uit tegen het afgesproken dekkingspercentage.

Kredietverzekering: Informatie, Incasso en Verzekering in één

Een kredietverzekering biedt u bescherming tegen wanbetaling: u levert, u stuurt een factuur en dan betaalt uw klant de factuur niet. Dat is natuurlijk flink balen.  Met een kredietverzekering is dit gelukkig verleden tijd. Wij geven u voordat u gaat leveren informatie over de financiële gezonheid van uw klant. En blijft betaling uit, dan gaat onze incasso-afdeling voor u aan de slag. Lukt het ook hen niet uw geld te krijgen, dan betalen wij u de schade uit. 

Bijna 50 procent van alle wanbetalingen ontstaat bij afnemers met wie een stabiele, langdurige relatie is opgebouwd. Lees hier hoe onze klanten de kredietverzekering gebruiken.

Waarom u voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s

Ontdek alle voordelen van een kredietverzekering en neem direct contact met ons op

Neem contact op Gratis klantencheck

Als ondernemer wilt u niet bezig zijn met uw risico's, maar bouwen aan uw bedrijf. Nieuwe orders aannemen, producten ontwikkelen en uw medewerkers tevreden houden en aan u binden. Maar als u levert op krediet, ontkomt u er niet aan ook na te denken over de risico's die dit met zich meebrengt. Een niet betalende klant kan uw bedrijf misschien wel zelf de kop kosten. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een kredietverzekering helpt u vooraf het risico van uw klantenbestand in te schatten. En betaalt uw klant toch niet, dan is onze professionele incassodienstverlening inbegrepren. Gaat het toch mis? Dan keren wij u de geleden schade uit. Zo kunt u zich richten op waarop u goed bent, ondernemen en uw bedrijf laten groeien.