Zo werkt een krediet­verzekering

Informatie over jouw klanten, incassoservice en betaling van facturen als jouw klant dit niet meer kan

Neem contact op


Hoe werkt een kredietverzekering?

Met een kredietverzekering bescherm je jouw bedrijf tegen onbetaalde facturen. Zo kan jouw klant bijvoorbeeld failliet gaan. Of financieel in zwaar weer verkeren. Met een kredietverekering krijg je dan toch je geld. Zo kan jouw bedrijf veilig ondernemen en groeien.

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. De meest verkochte kredietverzekering, de Businesspolis, werkt als volgt:

Kredietlimiet aanvragen

Voordat je de opdracht met jouw klant aangaat vraag je een kredietlimiet aan. Deze limiet geeft aan voor welk bedrag je verzekerd kunt leveren aan deze klant of prospect.

Incasso overdragen

Je stuurt jouw klant betalingsherinneringen. Blijft betaling uit dan draag je de vordering aan ons over. Onze incasso-afdeling gaat dan voor je aan de slag om alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.

Uitkeren schade

Betaalt jouw klant ook na het incassotraject niet of gaat jouw klant failliet? Dan keren wij je de openstaande vordering uit tegen het afgesproken dekkingspercentage.

Kredietverzekering: Informatie, Incasso en Verzekering in één

Na maanden hard werken, sluit je eindelijk die mooie deal. Je levert volgens afspraak, je stuurt de factuur en dan is het wachten. Na een aantal weken en het sturen van een aantal herinneringen is de factuur nog steeds niet betaald.  Dat is natuurlijk flink balen, want je bent wel al jouw afspraken nagekomen.

Met een kredietverzekering is dit gelukkig verleden tijd. In onze database vind je informatie over de financiële gezondheid van jouw klant. Zo kan je beter inschatten of en met welke klanten je zakendoet. En blijft betaling toch uit, dan gaat onze incasso-afdeling voor je aan de slag. Lukt het ook hen niet jouw geld te krijgen, dan betalen wij je de schade uit. 

Bijna 50 procent van alle wanbetalingen ontstaat bij afnemers met wie een stabiele, langdurige relatie is opgebouwd.

Betalen jouw zakelijke klanten de facturen?

Doe nu de gratis klantencheck. Ontvang onze risicobeoordeling voor 3 klanten of prospects in jouw mailbox.

Doe de klantencheck

Waarom je voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s

Ontdek vandaag nog hoe wij je kunnen helpen.

Neem contact op

Als ondernemer wilt u niet bezig zijn met uw risico's, maar bouwen aan uw bedrijf. Nieuwe orders aannemen, producten ontwikkelen en uw medewerkers tevreden houden en aan u binden. Maar als u levert op krediet, ontkomt u er niet aan ook na te denken over de risico's die dit met zich meebrengt. Een niet betalende klant kan uw bedrijf misschien wel zelf de kop kosten. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een kredietverzekering helpt u vooraf het risico van uw klantenbestand in te schatten. En betaalt uw klant toch niet, dan is onze professionele incassodienstverlening inbegrepren. Gaat het toch mis? Dan keren wij u de geleden schade uit. Zo kunt u zich richten op waarop u goed bent, ondernemen en uw bedrijf laten groeien.