Hoe werkt een kredietverzekering

Informatie, Incasso en Dekking bij Schade

Bekijk onze oplossingen Neem contact op

Kredietverzekering: Informatie en zekerheid om uw groei veilig te stellen 

Geen enkel bedrijf zit erop te wachten: facturen die niet betaald worden.
Het is alleen moeilijk te voorspellen welke afnemers hun facturen niet gaan betalen. Hanteert uw bedrijf smalle marges? Gaat u nieuwe markten of landen betreden? Of bent afhankelijk van 1 of 2 grote klanten? Dan is het zinvol uw debiteurenrisico in kaart te brengen en mogelijk een kredietverzekering af te sluiten. 

Bijna 50 procent van alle wanbetalingen ontstaat bij afnemers met wie een stabiele, langdurige relatie is opgebouwd.

Maar hoe werkt een kredietverzekering dan precies? Een kredietverzekering dekt het betalingsrisico: u heeft geleverd, u heeft gefactureerd en uw klant betaalt de factuur niet. Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf dus tegen non-betaling van facturen. En geeft u informatie vooraf zodat u veilig kunt groeien in binnen- en buitenland. 

Een kredietverzekering voorkomt wanbetaling en helpt u veilig ondernemen

VOORKOM

Toegang tot uitgebreide en up-to-date informatie over het risico binnen uw klantenbestand. Zo doet u veilig en verantwoord zaken in binnen- en buitenland.

BESCHERM

Uw handelsvorderingen zijn beschermd en uw cashflow en werkkapitaal gegarandeerd. De kracht van uw bedrijf komt tot uiting voor banken, accountants en investeerders.

GROEI

Identificeer kansen voor groei en uitbreiding. U heeft meer middelen voor uitbreiding van uw business met nieuwe klanten en in nieuwe markten.

Ontdek alle voordelen van een kredietverzekering en neem direct contact met ons op

Neem contact op Doe de gratis kredietwaardigheidscheck

Als ondernemer wilt u niet bezig zijn met uw risico's, maar bouwen aan uw bedrijf. Nieuwe orders aannemen, producten ontwikkelen en uw medewerkers tevreden houden en aan u binden. Maar als u levert op krediet, ontkomt u er niet aan ook na te denken over de risico's die dit met zich meebrengt. Een niet betalende klant kan uw bedrijf misschien wel zelf de kop kosten. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een kredietverzekering helpt u vooraf het risico van uw klantenbestand in te schatten. En betaalt uw klant toch niet, dan is onze professionele incassodienstverlening inbegrepren. Gaat het toch mis? Dan keren wij u de geleden schade uit. Zo kunt u zich richten op waarop u goed bent, ondernemen en uw bedrijf laten groeien.