Zo werkt een krediet­verzekering

Informatie over uw klanten, incassoservice en betaling van uw facturen als uw klant dit niet meer kan

Neem contact op


Hoe werkt een kredietverzekering?

Een kredietverzekering biedt bedrijven bescherming tegen onbetaalde facturen, vaak door faillissement van de klant. Op deze manier kunt u veilig ondernemen en groeien. De werking van een kredietverzekering is in veel gevallen: een limiet aanvragen, bij uitblijven betaling incasso overdragen en bij schade uw geld ontvangen.

Kredietlimiet aanvragen

Voordat u de opdracht met uw klant aangaat vraagt u een kredietlimiet aan. Deze limiet geeft aan voor welk bedrag u verzekerd kunt leveren aan deze klant of prospect.

Incasso overdragen

U stuurt uw klant betalingsherinneringen. Blijft betaling uit dan draagt u de vordering aan ons over. Onze incasso-afdeling gaat dan voor u aan de slag om alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.

Uitkeren schade

Betaalt uw klant ook na het incassotraject niet of gaat uw klant failliet? Dan keren wij u de openstaande vordering uit tegen het afgesproken dekkingspercentage.

Kredietverzekering: Informatie, Incasso en Verzekering in één

Na maanden hard werken, sluit u eindelijk die mooie deal. U levert volgens afspraak, u stuurt de factuur en dan is het wachten. Na een aantal weken en het sturen van een aantal herinneringen is de factuur nog steeds niet betaald.  Dat is natuurlijk flink balen, want u bent wel al uw afspraken nagekomen.

Met een kredietverzekering is dit gelukkig verleden tijd. In onze database vindt u informatie over de financiële gezondheid van uw klant. Zo kunt u beter inschatten of en met welke klanten u zakendoet. En blijft betaling toch uit, dan gaat onze incasso-afdeling voor u aan de slag. Lukt het ook hen niet uw geld te krijgen, dan betalen wij u de schade uit. 

Bijna 50 procent van alle wanbetalingen ontstaat bij afnemers met wie een stabiele, langdurige relatie is opgebouwd.

Betalen uw zakelijke klanten de facturen?

Doe nu de gratis klantencheck. Ontvang onze risicobeoordeling voor 3 klanten of prospects in uw mailbox.

Doe de klantencheck

Waarom u voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s

Ontdek vandaag nog hoe wij u kunnen helpen.

Neem contact op

Als ondernemer wilt u niet bezig zijn met uw risico's, maar bouwen aan uw bedrijf. Nieuwe orders aannemen, producten ontwikkelen en uw medewerkers tevreden houden en aan u binden. Maar als u levert op krediet, ontkomt u er niet aan ook na te denken over de risico's die dit met zich meebrengt. Een niet betalende klant kan uw bedrijf misschien wel zelf de kop kosten. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een kredietverzekering helpt u vooraf het risico van uw klantenbestand in te schatten. En betaalt uw klant toch niet, dan is onze professionele incassodienstverlening inbegrepren. Gaat het toch mis? Dan keren wij u de geleden schade uit. Zo kunt u zich richten op waarop u goed bent, ondernemen en uw bedrijf laten groeien.