Hoe werkt een kredietverzekering?

Je hebt verschillende soorten kredietverzekeringen. Afhankelijk van jouw keuze bestaat een krediet­verzekering uit informatie over jouw klanten, incasso en betaling van facturen als jouw klant dit niet meer kan.
Neem contact op

Zo werkt een kredietverzekering

Met een krediet­verzekering bescherm je jouw bedrijf tegen onbetaalde facturen. Zo kan jouw klant bijvoorbeeld failliet gaan. Of financieel in zwaar weer verkeren. Met een kredietverekering krijg je dan toch je geld. Een kredietverzekering zorgt er niet voor dat onbetaalde facturen niet meer voorkomen, maar je bent wel verzekerd voor de schade die dit veroorzaakt. Zo kan jouw bedrijf veilig ondernemen en groeien.

Voor elk risico een kredietverzekering

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Zo kan je ervoor kiezen om slechts incidenteel een factuur te verzekeren. Je kan ook kiezen voor zekerheid van betaling, zonder informatie over klanten. De meest complete kredietverzekering  bestaat uit klantinformatie, incasso en schadevergoeding. Welke kredietverzekering je ook kiest, je hoeft je in ieder geval geen zorgen meer te maken over de betaling van jouw facturen.

Bekijk in deze video hoe een kredietverzekering werkt

De onderdelen van een Kredietverzekering: Informatie, Incasso en Schadevergoeding

Na maanden hard werken, sluit je eindelijk die mooie deal. Je levert volgens afspraak, je stuurt de factuur en dan is het wachten. Na een aantal weken en het sturen van een aantal herinneringen is de factuur nog steeds niet betaald.  Dat is natuurlijk flink balen, want je bent wel al jouw afspraken nagekomen. Bijna 50 procent van alle wanbetalingen ontstaat bij afnemers met wie een stabiele, langdurige relatie is opgebouwd.

Met een kredietverzekering is dit gelukkig verleden tijd. In onze database vind je informatie over de financiële gezondheid van jouw klant. Zo kan je beter inschatten of en met welke klanten je zakendoet. En blijft betaling toch uit, dan gaat onze incasso-afdeling voor je aan de slag. Lukt het ook hen niet jouw geld te krijgen, dan betalen wij je de schade uit.  

Informatie over de financiele situatie van jouw klanten
Voordat je de opdracht met jouw klant aangaat vraag je een kredietlimiet aan. Deze limiet geeft aan voor welk bedrag je verzekerd kunt leveren aan deze klant of prospect.
Incasso is bij sommige kredietverzekeringen onderdeel van de service
Je stuurt jouw klant betalingsherinneringen. Blijft betaling uit dan draag je de vordering aan ons over. Onze incasso-afdeling gaat dan voor je aan de slag om alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.
Wij betalen de schade die jouw bedrijf oploopt als klanten de facturen niet betalen
Betaalt jouw klant ook na het incassotraject niet of gaat jouw klant failliet? Dan keren wij je de openstaande vordering uit tegen het afgesproken dekkingspercentage.

Heb je vragen over onze kredietverzekering?
Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

073 688 96 76 Offerte Contact