Hoe werkt een krediet­verzekering

Informatie, Incasso en Dekking bij Schade

Gratis klantencheck aanvragen


Zo werkt een kredietverzekering in het kort

Kredietlimiet aanvragen

Voordat u de opdracht met uw klant aangaat vraagt u een kredietlimiet aan. Deze limiet geeft aan voor welk bedrag u verzekerd kunt leveren aan deze klant of prospect.

Incasso

U stuurt uw klant betalingsherinneringen. Blijft betaling uit dan draagt u de vordering aan ons over. Onze incasso-afdeling gaat dan voor u aan de slag om alsnog de betaling van de factuur te ontvangen.

Uitkeren schade

Betaalt uw klant ook na het incassotraject niet of gaat uw klant failliet? Dan keren wij u de openstaande vordering uit tegen het afgesproken dekkingspercentage.

Kredietverzekering: Informatie, Incasso en Verzekering in één

Een kredietverzekering biedt u bescherming tegen wanbetaling: u levert, u stuurt een factuur en dan betaalt uw klant de factuur niet. Dat is natuurlijk flink balen.  Met een kredietverzekering is dit gelukkig verleden tijd. Wij geven u voordat u gaat leveren informatie over de financiële gezonheid van uw klant. En blijft betaling uit, dan gaat onze incasso-afdeling voor u aan de slag. Lukt het ook hen niet uw geld te krijgen, dan betalen wij u de schade uit. 

Bijna 50 procent van alle wanbetalingen ontstaat bij afnemers met wie een stabiele, langdurige relatie is opgebouwd. Lees hier hoe onze klanten de kredietverzekering gebruiken.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.


 

Waarom u voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s

Als ondernemer wilt u niet bezig zijn met uw risico's, maar bouwen aan uw bedrijf. Nieuwe orders aannemen, producten ontwikkelen en uw medewerkers tevreden houden en aan u binden. Maar als u levert op krediet, ontkomt u er niet aan ook na te denken over de risico's die dit met zich meebrengt. Een niet betalende klant kan uw bedrijf misschien wel zelf de kop kosten. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een kredietverzekering helpt u vooraf het risico van uw klantenbestand in te schatten. En betaalt uw klant toch niet, dan is onze professionele incassodienstverlening inbegrepren. Gaat het toch mis? Dan keren wij u de geleden schade uit. Zo kunt u zich richten op waarop u goed bent, ondernemen en uw bedrijf laten groeien.