Krediet­verzekering Kosten

Zo komt de prijs van uw kredietverzekering tot stand. Benieuwd naar de voordelen en kosten voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wat kost een kredietverzekering?

De kosten voor een kredietverzekering zijn niet onbelangrijk. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal gegevens en omstandigheden die invloed hebben op het te verzekeren risico. Deze factoren en uw wensen bepalen de uiteindelijke prijs. Doorgaans kost een kredietverzekering minder dan 1% van de omzet van uw bedrijf.  

Zo komt de prijs van uw kredietverzekering tot stand

Voor de meest gangbare polis berekenen wij de premie als een percentage van uw omzet. Daarnaast betaalt u limietkosten voor elke limiet die u aanvraagt. Gewoonlijk is het percentage minder dan 1% van de omzet van uw bedrijf. Het percentage is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Omzet van uw bedrijf.
  • Spreiding van het risico (het aantal debiteuren, de verdeling over de verschillende landen, branche waartoe uw bedrijf en afnemers behoren).
  • Afgesproken levertijd en betalingsvoorwaarden.
  • Afdekken aanvullend risico, zoals politiek risico en contract- of fabricagerisico. 
  • Afgesproken dekkingspercentage in de kredietverzekeringspolis.

Oninbare vorderingen bedragen gemiddeld zo'n 0,7% van de omzet. Een kredietverzekering is daarom zeer kosteneffectief, nog afgezien van alle andere voordelen op het gebied van verkoop.

Benieuwd naar de kosten voor uw bedrijf?
Vraag onze premiecheck aan.


 

Waarom u kiest voor ons?

Ervaren

55.000+

Klanten

Kennis

40 miljoen

Bedrijven in de database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor's

Een kredietverzekering is bedoeld om u te beschermen tegen klanten die facturen niet of laat betalen. Als u een verzekering bij ons afsluit, hebt u toegang tot onze wereldwijde expertise en onze incassoservice. Maar u wilt natuurlijk wel weten wat de kosten zijn voor deze diensten. De kosten voor de kredietverzekering zijn afhankelijk van veel factoren: in welk land doet u zaken, hoe gezond zijn uw klanten financieel, zijn er bijzondere risico's die u wilt afdekken? Onze lokale adviseurs gaan graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen, om op die manier een passende offerte voor u te maken. Behoud van uw bedrijf en ondersteuning van uw klantrelaties zijn belangrijk voor ons en wij staan dan ook graag voor u klaar.