Krediet­verzekering: wat kost het?

Zo komt de prijs van jouw kredietverzekering tot stand.

Neem contact op

Wat kost een kredietverzekering?

Je hebt kredietverzekeringen in allerlei soorten en maten. Heb je af en toe een hele grote opdracht? Dan kan je ervoor kiezen alleen dit ene project te verzekeren. Of heb je veel opdrachten bij 1 klant, dan kan je een verzekering afsluiten voor die ene klant. Lever je veel op-maat-gemaakte producten of ben je juist afhankelijk van seizoenen? Dan kan je je hiervoor extra verzekeren. Zo kan je allerlei keuzes maken. Die bepalen ook de kosten.  

Zo komt de prijs van jouw kredietverzekering tot stand

Voor sommige kredietverzekeringen, zoals Omzet Garant en Simplicity bepaal je een vaste prijs, afhankelijk van jouw omzet. Voor de meest gangbare polis,, de Businesspolis, berekenen wij de premie als een percentage van jouw omzet. Daarnaast betaalt je limietkosten voor elke limiet die je aanvraagt. Gewoonlijk is het percentage minder dan 1% van de omzet van jouw bedrijf. Het percentage is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Omzet van jouw bedrijf.
  • Spreiding van het risico (het aantal debiteuren, de verdeling over de verschillende landen, branche waartoe jouw bedrijf en afnemers behoren).
  • Afgesproken levertijd en betalingsvoorwaarden.
  • Afdekken aanvullend risico, zoals politiek risico en contract- of fabricagerisico. 
  • Afgesproken dekkingspercentage in de kredietverzekeringspolis.

Oninbare vorderingen bedragen gemiddeld zo'n 0,7% van de omzet. Een kredietverzekering is daarom zeer kosteneffectief, nog afgezien van alle andere voordelen op het gebied van verkoop.

Benieuwd naar de kosten voor jouw bedrijf?
Vraag onze premiecheck aan.


 

Waarom u kiest voor ons?

Ervaren

55.000+

Klanten

Kennis

40 miljoen

Bedrijven in de database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor's

Een kredietverzekering is bedoeld om u te beschermen tegen klanten die facturen niet of laat betalen. Als u een verzekering bij ons afsluit, hebt u toegang tot onze wereldwijde expertise en onze incassoservice. Maar u wilt natuurlijk wel weten wat de kosten zijn voor deze diensten. De kosten voor de kredietverzekering zijn afhankelijk van veel factoren: in welk land doet u zaken, hoe gezond zijn uw klanten financieel, zijn er bijzondere risico's die u wilt afdekken? Onze lokale adviseurs gaan graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen, om op die manier een passende offerte voor u te maken. Behoud van uw bedrijf en ondersteuning van uw klantrelaties zijn belangrijk voor ons en wij staan dan ook graag voor u klaar.