Wat kost een kredietverzekering

Een kredietverzekering: wat kost het?

Lees hier hoe de prijs van jouw kredietverzekering tot stand komt
Neem contact op

Wat kost een kredietverzekering?

Je hebt kredietverzekeringen in allerlei soorten en maten. Heb je af en toe een hele grote opdracht? Dan kan je ervoor kiezen alleen dit ene project te verzekeren. Of heb je veel opdrachten bij 1 klant, dan kan je een verzekering afsluiten voor die ene klant. Lever je veel op-maat-gemaakte producten of ben je juist afhankelijk van seizoenen? Dan kan je je hiervoor extra verzekeren. Zo kan je allerlei keuzes maken. Die bepalen ook de kosten.  

Zo komt de prijs van jouw kredietverzekering tot stand

Voor sommige kredietverzekeringen, zoals Omzet Garant en Simplicity bepaal je een vaste prijs, afhankelijk van jouw omzet. Voor de meest gangbare polis,, de Businesspolis, berekenen wij de premie als een percentage van jouw omzet. Daarnaast betaalt je limietkosten voor elke limiet die je aanvraagt. Gewoonlijk is het percentage minder dan 1% van de omzet van jouw bedrijf. Het percentage is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Omzet van jouw bedrijf.
  • Spreiding van het risico (het aantal debiteuren, de verdeling over de verschillende landen, branche waartoe jouw bedrijf en afnemers behoren).
  • Afgesproken levertijd en betalingsvoorwaarden.
  • Afdekken aanvullend risico, zoals politiek risico en contract- of fabricagerisico. 
  • Afgesproken dekkingspercentage in de kredietverzekeringspolis.

Heb je vragen over onze kredietverzekering?
Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

073 688 96 76 Offerte Contact