Wat kost een kredietverzekering

Een kredietverzekering:
wat kost het?

Lees hier hoe de prijs van jouw kredietverzekering tot stand komt

Premiecheck aanvragen

Wat kost een kredietverzekering?

De meest uitgebreide kredietverzekering kost doorgaans minder dan 1% van de omzet van jouw bedrijf. Deze kosten voor de kredietverzekering heb je vaak al snel terugverdiend. Vaak zijn de kosten voor afschrijving op jouw debiteuren hoger. Dit simpele rekensommetje is zo gemaakt.

Je hebt kredietverzekeringen in allerlei soorten en maten. De meeste bedrijven kiezen ervoor hun hele omzet te verzekeren. Heb je af en toe een hele grote opdracht? Dan kan je ervoor kiezen alleen dat  project te verzekeren. Of heb je veel opdrachten bij 1 klant, dan kan je een verzekering afsluiten voor die ene klant. Lever je veel op-maat-gemaakte producten of ben je juist afhankelijk van seizoenen? Dan kan je je hiervoor extra verzekeren. Zo kan je allerlei keuzes maken. Die bepalen ook de kosten. 

 


Zo komen de kosten van jouw kredietverzekering tot stand

Voor sommige kredietverzekeringen, zoals Omzet Garant en Simplicity bepaal je een vaste prijs, afhankelijk van jouw omzet. Voor de meest gangbare polis, de Businesspolis, berekenen wij de premie als een percentage van jouw omzet. Daarnaast betaalt je limietkosten voor elke limiet die je aanvraagt. De prijs voor jouw kredietverzekering is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Omzet van jouw bedrijf.
  • Spreiding van het risico (het aantal debiteuren, de verdeling over de verschillende landen, branche waartoe jouw bedrijf en afnemers behoren).
  • Afgesproken levertijd en betalingsvoorwaarden.
  • Afdekken aanvullend risico, zoals politiek risico en contract- of fabricagerisico. 
  • Afgesproken dekkingspercentage in de kredietverzekeringspolis.
073 688 96 76
Offerte aanvragen
Contactformulier