Verzeker uitzonderlijke kredietrisicos met Excess of Loss
   

EXCESS OF LOSS (XOL)

Desastreuze betaalrisico’s onder controle

Wat is Excess of Loss (XoL)?

Jouw bedrijf is een multinational met een jaarlijkse omzet boven de 100 miljoen euro en een sterk en volwassen kredietrisicomanagement. Hierdoor kan jouw bedrijf meer risico nemen. Toch wil je desastreuse kredietverliezen voorkomen en migreren naar een kapitaalkrachtige partner.

Met Excess of Loss (XoL) bescherm je jouw bedrijfsactiviteiten wereldwijd tegen oninbare vorderingen. Excess of Loss is een internationaal risicomanagement programma dat een hoge eigen zelfbeoordeling combineert met weinig polisadministratie. De polis heeft land specifieke gegarandeerde limieten. Met deze flexibele kredietverzekering maak je optimaal gebruik van jouw eigen credit management en profiteer je van onze stabiele dekking tegen desastreuze risico’s.

Voor welke risico's biedt Excess of Loss bescherming?

Een Excess of Loss polis biedt een niet-annuleerbare dekking voor schades boven een vooraf afgesproken bedrag. Daarmee is Excess of Loss een aanvulling op het reguliere kredietrisicomanagement met als doel de uitzonderlijke betalingsrisico’s als gevolg van insolventie of politieke invloeden te beheersen.

Waarom bedrijven kiezen voor Excess of Loss?

 

Informatie over de financiele situatie van jouw klanten
Kleine verliezen die niet hoger zijn dan deze limiet vallen buiten het XoL programma. Deze verliezen kunnen en worden volledig gedragen door jouw bedrijf.
Incasso is bij sommige kredietverzekeringen onderdeel van de service
Alle verliezen worden bij elkaar opgeteld in het XoL programma. Het deel van de gekwalificeerde verliezen dat onder het eigenrisico valt wordt gedragen door jouw bedrijf. Het deel dat boven het eigenrisico uitkomt wordt gedekt door XoL.
Wij betalen de schade die jouw bedrijf oploopt als klanten de facturen niet betalen
Het verlies dat boven het eigenrisico (ook wel AFL) uitkomt wordt tegen een afgesproken percentage schadeloosgesteld tot aan de afgesproken limiet. Deze limiet kan per land verschillen.