Persberichten Euler Hermes Nederland

Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door

De Duitse economie is de perfecte thermometer om de gezondheid van de wereldwijde economie te meten. Afgaande op de ‘German Global Trade Momentum’ (GGTM) moet er nu snel iets gebeuren om een diepe, wereldwijde recessie te voorkomen. Helaas zijn er geen tekenen van verbetering zichtbaar.

Toename benodigd werkkapitaal vreet gezondheid bedrijven aan

Wereldwijd hadden bedrijven vorig jaar 820 miljard dollar extra nodig aan werkkapitaal om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Dat is 12% meer dan in 2017. Door deze verslechtering is de situatie vergelijkbaar met 2012, het jaar dat de Europese economie voor het laatst in een recessie belandde.

CO2-regels brengen autofabrikanten en toeleveranciers in gevaar

Niet de Brexit, niet Trumps handelsoorlog maar de CO2-voorschriften zijn de grootste bedreiging voor de Europese autofabrikanten. Industrieel, financieel en commercieel moeten ze een antwoord vinden om niet in zwaar weer terecht te komen.

Faillissementen stijgen wereldwijd met 6%

Wereldwijd stijgt het aantal faillissementen in 2019 met 6%. In de helft van alle onderzochte landen komen de faillissementen hoger uit dan in de periode voor de economische crisis.

Nieuwe Zijderoute: Chinees miljardenspel ondermijnt westerse economie

China rukt op en is hard op weg uit te groeien tot de grootste economie ter wereld. Een belangrijke driver is het Chinese Belt and Road Initiative (BRI). Dit enorme ‘bouwproject’ omvat inmiddels meer dan 80 landen, voornamelijk in Azië, Europa en Afrika.

Klimaatakkoord bedreigt bedrijven in energiesector

Kredietverzekeraar Euler Hermes onderzocht de energiesector en concludeert dat versneld waardeverlies en diverse bijkomende risico’s de traditionele energiesector serieus bedreigen.

Grote faillissementen steeds groter

In de eerste 3 kwartalen van dit jaar is de wereldwijde financiële impact van grote faillissementen al hoger dan in heel 2017.

1-10 van 15 resultaten

Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij veel kennis in huis over de oorzaken en gevolgen van schade door wanbetaling. Ons netwerk van kantoorlocaties bestrijkt alle belangrijke markten om informatie te verzamelen en contacten te onderhouden met klanten zodat wij goed geïnformeerd zijn over lokale trends en markt­ontwikkelingen. Economen in ons eigen economic researchcenter analyseren deze informatie en publiceren hierover regelmatig via persberichten. Op deze manier delen wij onze kennis delen met u en de media.