Persberichten Euler Hermes Nederland

Nieuwe Zijderoute: Chinees miljardenspel ondermijnt westerse economie

China rukt op en is hard op weg uit te groeien tot de grootste economie ter wereld. Een belangrijke driver is het Chinese Belt and Road Initiative (BRI). Dit enorme ‘bouwproject’ omvat inmiddels meer dan 80 landen, voornamelijk in Azië, Europa en Afrika.

Klimaatakkoord bedreigt bedrijven in energiesector

Kredietverzekeraar Euler Hermes onderzocht de energiesector en concludeert dat versneld waardeverlies en diverse bijkomende risico’s de traditionele energiesector serieus bedreigen.

Grote faillissementen steeds groter

In de eerste 3 kwartalen van dit jaar is de wereldwijde financiële impact van grote faillissementen al hoger dan in heel 2017.

Klap van 2% dreigt voor wereldhandel

Wat Trump betreft gaan de Amerikaanse importtarieven voor Chinese producten later dit jaar omhoog naar 25%. Als dit doorgaat, krijgt de wereldhandel een klap van -2%.

China investeert 4 keer meer in Europa dan Europa in China

De Chinese investeringen in Europa zijn de afgelopen 5 jaar explosief gestegen. China investeerde sinds 2014 vier keer meer in Europa dan Europa in China. Dat blijkt uit eigen onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

Kans op nieuwe recessie in 2020

“In het 1e kwartaal van 2020 is de kans op een nieuwe recessie reëel. De afname van de economische groei volgend jaar is hiervan de vooraankondiging. Het is raadzaam dat ondernemers nu de juiste maatregelen nemen om de klap over anderhalf jaar op te kunnen vangen.” Dat zegt Johan Geeroms, Hoofd Risk Underwriting Euler Hermes Nederland.

1-10 van 11 resultaten

Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij veel kennis in huis over de oorzaken en gevolgen van schade door wanbetaling. Ons netwerk van kantoorlocaties bestrijkt alle belangrijke markten om informatie te verzamelen en contacten te onderhouden met klanten zodat wij goed geïnformeerd zijn over lokale trends en markt­ontwikkelingen. Economen in ons eigen economic researchcenter analyseren deze informatie en publiceren hierover regelmatig via persberichten. Op deze manier delen wij onze kennis delen met u en de media.