Persberichten Euler Hermes Nederland

Grote faillissementen steeds groter

In de eerste 3 kwartalen van dit jaar is de wereldwijde financiële impact van grote faillissementen al hoger dan in heel 2017.

Klap van 2% dreigt voor wereldhandel

Wat Trump betreft gaan de Amerikaanse importtarieven voor Chinese producten later dit jaar omhoog naar 25%. Als dit doorgaat, krijgt de wereldhandel een klap van -2%.

China investeert 4 keer meer in Europa dan Europa in China

De Chinese investeringen in Europa zijn de afgelopen 5 jaar explosief gestegen. China investeerde sinds 2014 vier keer meer in Europa dan Europa in China. Dat blijkt uit eigen onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

Kans op nieuwe recessie in 2020

“In het 1e kwartaal van 2020 is de kans op een nieuwe recessie reëel. De afname van de economische groei volgend jaar is hiervan de vooraankondiging. Het is raadzaam dat ondernemers nu de juiste maatregelen nemen om de klap over anderhalf jaar op te kunnen vangen.” Dat zegt Johan Geeroms, Hoofd Risk Underwriting Euler Hermes Nederland.

Nederland verwacht extra faillissementen door Brexit

De Brexit raakt Nederland relatief hard. In 2018 zal het aantal faillissementen hierdoor toenemen. Nederland moet zich voorbereiden op aanzienlijke schade. Zo waarschuwt kredietverzekeraar Euler Hermes in het whitepaper 'Brexit werpt eerste schaduwen vooruit' dat deze week is gepubliceerd.

Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij veel kennis in huis over de oorzaken en gevolgen van schade door wanbetaling. Ons netwerk van kantoorlocaties bestrijkt alle belangrijke markten om informatie te verzamelen en contacten te onderhouden met klanten zodat wij goed geïnformeerd zijn over lokale trends en markt­ontwikkelingen. Economen in ons eigen economic researchcenter analyseren deze informatie en publiceren hierover regelmatig via persberichten. Op deze manier delen wij onze kennis delen met u en de media.