Jouw debiteurenbeheer op orde

De praktijk wijst uit dat wanbetaling minder voorkomt als je een strak debiteurenbeheer voert. Want niets is zo vervelend als je op je geld moeten wachten. Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen en tips om jouw debiteurenbeheer te optimaliseren. Allemaal gratis te gebruiken.

Neem contact op
Debiteurenbeheer kan je omschrijven als alle activiteiten van jouw bedrijf die ervoor zorgen dat klanten hun facturen betalen. Met goed debiteurenbeheer voorkom je dat je zelf niet meer aan jouw financiële verplichtingen kunt voldoen. Of je het nu zelft doet, een team hiervoor hebt klaarstaan of het uitbesteedt: het is van groot belang voor een gezonde onderneming om voldoende aandacht te besteden aan het voorkomen en het bewaken van onbetaalde nota's.

slechts 58%

van de zakelijke facturen wordt op tijd betaald

(Free Agent)
 

Veel ondernemers hebben de neiging om hun klanten volop ruimte te geven. Is de betalingstermijn verlopen en is het geld nog niet binnen? Dan wachten ze nog wel een weekje of wat. Dat is het slechtste wat je kunt doen. Niet of laat betalende klanten is een groot probleem voor veel bedrijven. Het zorgt ervoor dat jouw onderneming geld tekort komt om de dagelijkse business te financieren. Als gaandeweg blijkt dat bepaalde facturen helemaal niet worden betaald, dan kan dat jouw bedrijf duur komen te staan.

Hoeveel tijd besteed jij aan jouw debiteurenbeheer? Maak je er structureel tijd voor vrij of doe je het er maar 'een beetje bij? Wanbetaling kan een serieus liquiditeitsprobleem veroorzaken. Geef het debiteurenbeheer daarom een belangrijke plek in jouw dagelijkse business. Het hele proces van offreren, factureren, aanmanen en incasseren vraagt om strikte, vastomlijnde aanpak waar je niet van afwijkt. Hierover maakten wij speciaal voor het MKB verschillende artikelen en whitepapers. En deze kan jij helemaal GRATIS downloaden en lezen. Doe er je voordeel mee!

Kies voor meer zekerheid voor jouw debiteurenbeheer

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor meer zekerheid in jouw debiteurenbeheer. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En lig je niet wakker omdat je twijfelt of een grote factuur wel betaald wordt. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten  jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.

Neem contact op
Kredietverzekeringen
Veelgestelde vragen