Jouw debiteurenbeheer op orde

De praktijk wijst uit dat wanbetaling minder voorkomt als je een strak debiteurenbeheer voert. Zorg dat je op tijd je geld krijgt. Gebruik onze tips.

Neem contact op
Debiteurenbeheer kan je omschrijven als alle activiteiten van jouw bedrijf die ervoor zorgen dat klanten hun facturen betalen. Met goed debiteurenbeheer voorkom je dat je zelf niet meer aan jouw financiële verplichtingen kunt voldoen. Of je het nu zelft doet, een team hiervoor hebt klaarstaan of het uitbesteedt: het is van groot belang voor een gezonde onderneming om voldoende aandacht te besteden aan het voorkomen en het bewaken van onbetaalde nota's.

slechts 58%

 

van de zakelijke facturen wordt op tijd betaald

(Free Agent)
 

Veel ondernemers hebben de neiging om hun klanten volop ruimte te geven. Is de betalingstermijn verlopen en is het geld nog niet binnen? Dan wachten ze nog wel een weekje of wat. Dat is het slechtste wat je kunt doen. Niet of laat betalende klanten is een groot probleem voor veel bedrijven. Het zorgt ervoor dat jouw onderneming geld tekort komt om de dagelijkse business te financieren. Als gaandeweg blijkt dat bepaalde facturen helemaal niet worden betaald, dan kan dat jouw bedrijf duur komen te staan.

Hoeveel tijd besteed jij aan jouw debiteurenbeheer? Maak je er structureel tijd voor vrij of doe je het er maar 'een beetje bij? Wanbetaling kan een serieus liquiditeitsprobleem veroorzaken. Geef het daarom een belangrijke plek in jouw dagelijkse business. Het hele proces van offreren, factureren, aanmanen en incasseren vraagt om strikte, vastomlijnde aanpak waar je niet van afwijkt. Hierover maakten wij speciaal voor het MKB verschillende artikelen en whitepapers. En deze kan jij helemaal GRATIS downloaden en lezen. Doe er je voordeel mee!

Voorbeeld ingebrekestelling en waarom je deze moet sturen

lees meer

Gouden belregels voor niet betalende klanten

lees meer

Debiteurenrisico onder controle

lees meer

Heb jij al eigendomsvoorbehoud in jouw voorwaarden?

lees meer

Krijg toch jouw geld met onze gratis incasso tips

lees meer

Heb jij leveringsvoorwaarden opgesteld?

lees meer

Aanmaning sturen? Gebruik onze tips en voorbeeld.

lees meer

Debiteuren administratie: schat het belang goed in

lees meer

Hoe ziet een correcte betalingsherinnering eruit?

lees meer

13 resultaten gevonden

Kies voor zekerheid

Ondernemers houden zich liever bezig met de eigen business. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen zorgen wij voor zekerheid. Dan hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op je eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen wanbetaling plaatsvindt, maar de gevolgen vangen wij voor je op.

Meer over onze kredietverzekeringen