Warning: You are using an outdated Browser, Please switch to a more modern browser such as Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Een betalings­herinnering sturen

Download onze gratis tips en maak een correcte betalingsherinnering.
Inclusief handig voorbeeld.

Betalings­herinnering sturen? Wacht er niet te lang mee!

Je krijgt jouw rekening niet op tijd betaald. De betaaltermijn die je stelde is verstreken en toch heb je het geld nog niet binnen. Wanneer onderneem je actie? Het slechtste wat je kunt doen is afwachten. De praktijk leert dat uitstaande facturen het snelst betaald worden als je er bovenop zit. Stuur daarom direct als de betalingstermijn verloopt een betalingsherinnering. En schroom niet om de klant even te bellen of te mailen. Gewoon vriendelijk even informeren.


Hoe ziet een correcte betalings­herinnering eruit?

Wist je dat ongeveer 1/3e van alle facturen niet goed of tijdig wordt betaald? Het is funest voor een bedrijf om hier vrijblijvend mee om te gaan. Om je te helpen maakten we een whitepaper met praktische tips en adviezen. We leggen uit waarom het belangrijk is dat je strikt en accuraat reageert. Maar wel op een vriendelijke toon. Ook geven we een voorbeeld van een volledige betalingsherinnering. Zo is het belangrijk dat je een concrete datum noemt waarop het geld overgemaakt moet zijn. Over dit soort praktische zaken gaat de whitepaper. Je ontvangt ook een voorbeeld betalingsherinnering.

Kies voor meer zekerheid voor jouw debiteurenbeheer

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor meer zekerheid in jouw debiteurenbeheer. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En lig je niet wakker omdat je twijfelt of een grote factuur wel betaald wordt. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten  jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.