Een betalingsherinnering sturen

Download onze gratis tips en maak een correcte betalingsherinnering.
Inclusief handig voorbeeld.

Betalingsherinnering sturen? Wacht er niet te lang mee!

Je krijgt jouw rekening niet op tijd betaald. De betaaltermijn die je stelde is verstreken en toch heb je het geld nog niet binnen. Wanneer onderneem je actie? Het slechtste wat je kunt doen is afwachten. De praktijk leert dat uitstaande facturen het snelst betaald worden als je er bovenop zit. Stuur daarom direct als de betalingstermijn verloopt een betalingsherinnering. En schroom niet om de klant even te bellen of te mailen. Gewoon vriendelijk even informeren.


Hoe ziet een correcte betalingsherinnering eruit?

Wist je dat ongeveer 1/3e van alle facturen niet goed of tijdig wordt betaald? Het is funest voor een bedrijf om hier vrijblijvend mee om te gaan. Om je te helpen maakten we een whitepaper met praktische tips en adviezen. We leggen uit waarom het belangrijk is dat je strikt en accuraat reageert. Maar wel op een vriendelijke toon. Ook geven we een voorbeeld van een volledige betalingsherinnering. Zo is het belangrijk dat je een concrete datum noemt waarop het geld overgemaakt moet zijn. Over dit soort praktische zaken gaat de whitepaper. Je ontvangt ook een voorbeeld betalingsherinnering.

Kies voor zekerheid

Ondernemers houden zich liever bezig met de eigen business. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen zorgen wij voor zekerheid. Dan hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op je eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen wanbetaling plaatsvindt, maar de gevolgen vangen wij voor je op.

Meer over onze kredietverzekeringen