Debiteurenverzekering als tool voor jouw debiteurenbeheer

Telkens wanneer je op krediet levert aan een klant, loop je het risico niet betaald te worden. Effectief debiteurenbeheer is essentieel om dit risico te verlagen. Toch kan je het risico nooit helemaal uitsluiten. Een debiteurenvezekering biedt dan uitkomst.

Neem contact op

Wat is een debiteurenverzekering?

Met een debiteurenverzekering verzeker je de schade die jouw bedrijf oploopt door niet-betalende debiteuren. Een andere, vaak gebruikte term hiervoor is ook wel een kredietverzekering. Het risico dat debiteuren jouw facturen niet betalen noemen we het debiteurenrisico. Alle bedrijven die op krediet leveren aan andere bedrijven krijgen in meer of mindere mate met dit risico te maken. Dit kan jouw cashflow verstoren en nadelige gevolgen hebben voor de winst. Maar hoe bepaal je nu wat jouw debiteurenrisico is en of het afsluiten van een debiteurenverzekering voor jouw bedrijf een goed idee is? We vertellen je hier meer over in dit artikel.

Het leveren op krediet, en dus het nemen van een risico, is niet per definitie verkeerd. Door dit te doen moedig je een klant namelijk aan om meer geld te besteden bij jouw bedrijf en kun je je onderscheiden van concurrenten die niet op krediet leveren. Je moet er wel voor zorgen dat je bewust bent van het risico dat hiermee samenhangt. Maar liefst 1 op de 4 faillissementen heeft als oorzaak dat een factuur te laat of helemaal niet betaald wordt.

Lever je op krediet, dan is het verstandig om goed te kijken naar jouw debiteurenportefeuille. Wat gebeurt er met jouw eigen bedrijf als een van je grootste klanten zijn facturen niet meer kan betalen? Hoe afhankelijk ben je van 1 of 2 grote klanten? En hoe makkelijk kan jij jouw omzet weer goedmaken als een klant failliet gaat? Het is goed om voor jezelf op rij te zetten welke financiële gevolgen dit heeft voor jouw bedrijf.

Met professioneel debiteurenbeheer kan je dit risico zelf gedeeltelijk beperken. Een handig hulpmiddel hiervoor is het doen van een kredietwaardigheidscheck. Toch is het geen garantie dat alle klanten altijd hun facturen betalen. Ook al gaat het nog zo goed met jouw klant, er kunnen altijd zaken op de achtergrond spelen waar je geen weet van hebt. Wil jij jouw debiteurenrisico helemaal afdekken? Dan kan een debiteurenverzekering uitkomst bieden.

Bekijk onze oplossingen

Een debiteurenverzekering vergoedt de schade die jouw bedrijf oploopt als een debiteur jouw facturen niet meer kan betalen. Meestal omdat deze klant failliet is of financiële problemen heeft. Een debiteurenverzekering kan je niet helpen als jouw klant niet wil betalen of fraude heeft gepleegd. Hiervoor zijn andere oplossingen in de markt. Een debiteurenverzekering geeft je dus zekerheid van betaling, waardoor jouw bedrijf zelf niet in de problemen komt. Het is een zeer waardevolle tool in jouw debiteurenbeheer proces. De debiteurenverzekering in het kort:

  1. Informatie over klanten via onze uitgebreide database met meer dan 83 miljoen bedrijven wereldwijd. Deze informatie vraag je op, voordat je gaat leveren, door een limiet of grade aan te vragen in ons klantensysteem MyEH. Op deze manier weet je of wij het verantwoord vinden dat je op krediet levert aan deze klant. En voor welk bedrag je maximaal verzekerd bent. Zo weet jij direct of je maatregelen moet treffen om het risico te beperken.
  2. Incasso van binnen- en buitelandse facturen door ons incassonetwerk in meer dan 50 landen. Bij sommige kredietverzekeringen is onze incasso dienstverlening inbegrepen. Betaalt een klant niet? Dan draag je de openstaande vorderingen op deze klant aan ons over. Onze incasso afdeling gaat dan voor je aan de slag om toch jouw geld nog binnen te halen.
  3. Dekking tegen schade door klanten die hun facturen niet betalen.  Lukt het ook onze incasso afdeling niet om jouw geld te incasseren. Of is jouw klant failliet. Dan keren wij de schade aan jou uit. Afhankelijk van de gemaakte afspraken keren wij jou een percentage uit van de overgedragen vorderingen. Dit kan wel oplopen tot 90% van het totaalbedrag.
\Wij bieden verschillende oplossing voor debiteurenrisico management. Maak eens een afspraak met een van onze adviseur en ontdek de mogelijkheden die passen bij jouw bedrijf.
Vrijblijvende afspraak maken

Kies voor meer zekerheid voor jouw debiteurenbeheer

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor meer zekerheid in jouw debiteurenbeheer. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En lig je niet wakker omdat je twijfelt of een grote factuur wel betaald wordt. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten  jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.

Neem contact op
Onze oplossingen
Veelgestelde vragen