Verjaag het spook van openstaande facturen

Strak debiterenbeheer zorgt ervoor dat jouw facturen betaald worden

Hoe zorg je ervoor dat jouw openstaande facturen op tijd betaald worden?

Wordt je factuur betaald? Dat is altijd maar afwachten. Je hebt als ondernemer geen betalingszekerheid. Maar het is ook niet zo dat je lijdzaam moet afwachten. Er zijn allerlei voorzorgsmaatregelen mogelijk om problemen met openstaande facturen te voorkomen. Zorg er in elk geval voor dat het debiteurenbeheer een belangrijke plek binnen jouw bedrijf heeft. En zorg ervoor dat de processen intern bekend zijn en worden nageleefd.


Leg openstaande facturen niet opzij

Hoe prettig de gesprekken in aanloop naar de opdracht ook verlopen, blijf zakelijk. Weet met wie je zakendoet, maak duidelijk hoe je te werk gaat en bevestig gemaakte afspraken schriftelijk. Laat zien dat je professioneel te werk gaat en dat je geen halve afspraken maakt. Door kort op jouw openstaande facturen te zitten, voelen klanten meer dwang om de factuur te betalen.  

Is een factuur na het verstrijken van de betalingstermijn nog niet betaald? Geen paniek. Mogelijk is deze openstaande factuur aan de aandacht van je klant ontsnapt. Bel je klant op, vraag of ze de factuur gezien hebben en zeg dat er een herinnering aankomt. Dit werkt vaak beter dan mailen. Een bijkomend voordeel is dat dit de relatie met uw klant ten goede komt.

De kans dat een openstaande factuur niet betaald wordt is altijd aanwezig

Gedisciplineerd debiteurenbeheer is voor elk bedrijf van cruciaal belang. Maar hoe goed en strak je dit ook bij jouw bedrijf hebt geregeld, de kans bestaat altijd dat factuur bij een of meer klanten blijft openstaan. Vraag jezelf eens af welke impact het zou hebben op jouw bedrijf als deze facturen niet meer betaald worden. Kom je zelf in de problemen of kan je deze klap eenmalig wel opvangen? Maar wat nu als dit nogmaals gebeurd en wil je dit risico eigenlijk wel lopen?

Of je nu een speciaal team hebt, op de verkoopafdeling vertrouwt of het zelf doet: met een kredietverzekering heb je het vertrouwen dat de vandaag verkochte producten en diensten ook daadwerkelijk winst opleveren. Met een kredietverzekering is jouw bedrijf verzekerd voor schade die ontstaat omdat een klant zijn facturen niet meer kan betalen. En dat kan jouw bedrijf een hoop problemen voorkomen.

Kies voor meer zekerheid voor jouw debiteurenbeheer

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor meer zekerheid in jouw debiteurenbeheer. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En lig je niet wakker omdat je twijfelt of een grote factuur wel betaald wordt. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten  jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.

Neem contact op
Kredietverzekeringen
Veelgestelde vragen