Export: kansen & risico's

Nieuwe markten bieden kansen. Maar het brengt ook risico's met zich mee. Het is de kunst hier de juiste balans in te vinden.  We schreven hierover een aantal artikelen en tips. Bekijk ze hier. Of doe onze klantencheck en kom erachter hoe jouw buitenlandse klanten er financieel voorstaan? 

Ken de risico's als je zakendoet over de grens

Veel bedrijven denken erover na om te gaan exporteren. Het is een mooie kans om de omzet van het bedrijf te vergroten. Internationaal zakendoen is helaas niet zonder risico. Je moet op je hoede zijn. En belangrijker: hoe voorkom je de mogelijke risico’s als je gaat exporteren?

Om je hierbij te helpen analyseren wij dagelijks honderden economische indicatoren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Op die manier begrijpen wij de economische, politieke, zakelijke omgeving, commerciële en financieringsrisico's het best. Met deze informatie op zak kan jij veilig en vertrouwd zaken te doen. Ook in het buitenland.

Ken het risico op non-betaling in het buitenland

Dagelijks analyseren onze economen handels- en betaalrisico's in landen wereldwijd. Ons landenrisico is samengesteld uit middellangetermijnlandenclassificatie (AA tot D) en kortetermijnlandenrisico (1 tot 4).

Het doel van onze beoordelingen is om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land te beoordelen. Deze beoordelingen helpen je de juiste beslissingen te nemen als onderdeel van jouw internationale activiteiten. Euler Hermes verzamelt en analyseert talloze kwantitatieve en kwalitatieve economische indicatoren om je een goed inzicht te geven in de economische en politieke bedrijfsomgeving en de financiële risico's. Klik in onderstaande kaart op een land om de belangrijkste KPI's te zien. Wil je een volledig landenrapport lezen, klik dan op de link 'Full report'.  

Kies voor zekerheid bij export

Export biedt mooie kansen. Toch brengt het ook risico's met zich mee. Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor zekerheid. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht in het buitenland wel aan moet nemen. En lig je niet wakker omdat je twijfelt of een grote factuur wel betaald wordt. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid, zowel voor binnenlandse als buitenlandse klanten. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij de schade.