Export: kansen & risico's

Nieuwe markten bieden kansen. Maar het brengt ook risico's met zich mee. Het is de kunst hier de juiste balans in te vinden.  We schreven hierover een aantal artikelen en tips. Bekijk ze hier.
Neem contact op

Ken de risico's als je zakendoet over de grens

Veel bedrijven denken erover na om te gaan exporteren. Het is een mooie kans om de omzet van het bedrijf te vergroten. Internationaal zakendoen is helaas niet zonder risico. Je moet op je hoede zijn. En belangrijker: hoe voorkom je de mogelijke risico’s als je gaat exporteren?

Om je hierbij te helpen analyseren wij dagelijks honderden economische indicatoren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Op die manier begrijpen wij de economische, politieke, zakelijke omgeving, commerciële en financieringsrisico's het best. Met deze informatie op zak kan jij veilig en vertrouwd zaken te doen. Ook in het buitenland.

Ken het risico op non-betaling in het buitenland

Dagelijks analyseren onze economen handels- en betaalrisico's in landen wereldwijd. Ons landenrisico is samengesteld uit middellangetermijnlandenclassificatie (AA tot D) en kortetermijnlandenrisico (1 tot 4).

Het doel van onze beoordelingen is om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land te beoordelen. Deze beoordelingen helpen je de juiste beslissingen te nemen als onderdeel van jouw internationale activiteiten. Euler Hermes verzamelt en analyseert talloze kwantitatieve en kwalitatieve economische indicatoren om je een goed inzicht te geven in de economische en politieke bedrijfsomgeving en de financiële risico's. Klik in onderstaande kaart op een land om de belangrijkste KPI's te zien. Wil je een volledig landenrapport lezen, klik dan op de link 'Full report'.  

Kies voor zekerheid

Ondernemers houden zich liever bezig met de eigen business. Dat begrijpt Euler Hermes als geen ander. Met onze kredietverzekeringen zorgen wij voor zekerheid. Dan hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op je eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen wanbetaling plaatsvindt, maar de gevolgen vangen wij voor je op.

Bekijk onze oplossingen