Letter of Credit nodig voor
een project?

Bespaar tijd en geld met Cover One als alternatieve oplossing. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.

Wat is een Letter of Credit?

Als je exporteert ben je op zoek naar betalingszekerheid. Een Letter of Credit (L/C) kan hiervoor uitkomst bieden. De bank van jouw buitenlandse klant staat dan garant voor de betaling. Je kan een L/C als voorwaarde stellen richting jouw klant. Jouw klant geeft zijn bank de opdracht een L/C te openen. Hierin legt de bank alle betalings- en leveringsvoorwaarden vooraf vast. Je ontvangt de Letter of Credit vervolgens via jouw bank. Daarna regel je de levering en maak je de beschreven documenten op. Deze documenten lever je vervolgens in bij jouw bank. Zij controleren de documenten en leveren deze dan aan bij de bank van jouw klant.

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan een Letter of Credit. Hieraan moet jouw bedrijf voldoen, anders zal de bank je geen L/C verstrekken. En je moet voor elke nieuwe levering een Letter of Credit aanvragen. Daarom bieden wij nu een alternatief voor langlopende projecten: Cover One.

Cover One als eenvoudig alternatief voor een Letter of Credit

Cover One biedt je bescherming tegen het risico van non-betaling binnen 1 project voor maximaal 3 jaar. Gaat jouw klant gedurende de looptijd van het project failliet? Dan keren wij je de schade die jouw bedrijf daardoor oploopt uit.

Het belangrijkste voordeel van Cover One is dat je gedurende het hele project beschermd bent. Je hoeft dus niet telkens voor elke afzonderlijke levering een Letter of Credit te regelen. Dit bespaart je TIJD én GELD! 

Cover One in het kort
 

Informatie over de financiele situatie van jouw klanten
Voordat je een project of contract sluit, vraag je Cover One aan. Wij controleren jouw klant en bij een positief advies ben je verzekerd tegen wanbetaling en politieke risico's.
Incasso is bij sommige kredietverzekeringen onderdeel van de service
Betaalt jouw klant niet gedurende de looptijd van het project? Dan draag je de vordering ter incasso aan ons over. Ons incassoteam gaat dan voor jou aan de slag om de factuur alsnog betaald te krijgen.
Wij betalen de schade die jouw bedrijf oploopt als klanten de facturen niet betalen
Lukt het ook ons niet jouw facturen te incasseren? Of gaat jouw klant failliet? Dan keren wij je de restschade uit tegen het afgesproken dekkingspercentage.
Meer over Cover One