Mijn cashflow verbeteren,
hoe doe ik dat?

Cashflow beheer is een onmisbare tool voor elk bedrijf dat zijn bedrijfsvoering wil beschermen.

Wat kan je doen om jouw cashflow te verbeteren?

We weten allemaal dat het leiden van een klein of middelgroot bedrijf een prachtige, uitdagende, maar ook riskante aangelegenheid is. Voldoende cash was altijd al belangrijk voor het mkb. Dat belang wordt alleen maar groter omdat de  risico’s voor mkb-bedrijven steeds verder toenemen. Meer dan ooit is het zaak de groei van je bedrijf te beschermen met goed cashflowbeheer. Maar hoe doe je dat? Download ons uitgebreide eBook of lees in dit artikel een aantal van onze tips.

Een regelmatige kasvoorraad is van belang voor elke organisatie. Alleen zo kun je salarissen en rekeningen betalen, en daarnaast ook investeren in groei. Zelfs een winstgevend bedrijf kan insolvabel worden als de cashflow wordt verstoord, bijvoorbeeld wanneer klanten hun rekeningen niet op tijd betalen. We geven onderstaand 3 strategieen waarmee je jouw casflow kan verbeteren:

  1. Verbetering van jouw verkoopmarges en winstgevendheid is een van de mogelijke strategieën om jouw cashflow te verbeteren. Hogere marges zorgen voor meer liquide middelen, zolang klanten volgens de huidige voorwaarden blijven betalen. Prijsverhogingen kunnen een probleem zijn op concurrerende markten, waardoor je beter eerst naar de verkoopmix kunt kijken: kan de omzet van producten met een hogere marge worden verhoogd? Of kan je waarde toevoegen waarmee je een hogere prijs kunt rechtvaardigen.
  2. Verhogen van de omloopsnelheid van jouw voorraad is een veel gebruikte methode kosten te besparen en zo geld vrij  te maken om te investeren. Het opbouwen van voorraden kan aantrekkelijk zijn als de orders stijgen, maar dat vereist kapitaal en is dus een risico. De voorkeur gaat uit naar efficiëntere, just-in-time processen en voorraadverlaging.
  3. Beheer van openstaande facturen en betalingscycli is een andere methode om kapitaal vrij te maken en, voor sommige bedrijven, het eenvoudigst. Versterk jouw credit management processen om de omzet te verbeteren. Verminder 'slecht risico’ en in jouw facturen sneller om financiële voordelen te krijgen. Je maakt zelfs managementtijd vrij voor belangrijke taken: de groei van jouw bedrijf.

Omzetverhoging en voorraadverlaging moet je zelf doen. Maar voor het beheer van facturen van klanten kun je profiteren van onze jarenlange ervaring, krachtige informatie en vele verschillende diensten ter ondersteuning van jouw toekomstige bedrijfsactiviteiten.

Hoe kan een kredietverzekering helpen mijn cashflow te optimaliseren?
 

Informatie over de financiele situatie van jouw klanten
Je krijgt toegang tot uitgebreide informatie over de financiële situatie van jouw klanten. Zo weet je precies met wie je zakendoet, ook in het buitenland.
Kies de juiste klanten en markten om zaken te doen
Identificeer snel kansen voor veilige groei en uitbreiding. Met onze informatie maak je bewuste en verantwoorde keuzes om jouw casfhlow te beschermen.
Wij betalen de schade die jouw bedrijf oploopt als klanten de facturen niet betalen
Betaling van jouw facturen is een van de belangrijkste onderdelen van cashflow management. Met een kredietverzekering voorkom je afschrijving op jouw debiteuren.

Kies voor zekerheid om jouw cashflow op orde te houden

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Een kredietverzekering kan je hierbij helpen. Deze zakelijke verzekering geeft namelijk betalingszekerheid, zowel voor binnenlandse als buitenlandse klanten. Veel ellende wordt voorkomen en jouw cashflow blijft op orde. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten jouw facturen altijd betalen. Maar gaat het toch mis, dan vergoeden wij de schade.

Neem contact op
Onze oplossingen
Veelgestelde vragen