Hoe kan ik extra financiering van mijn bank krijgen?

Lees hoe professioneel debiteurenbeheer jou hierbij kan helpen.

Financiering nodig? Zorg voor duidelijke richtlijnen en processen in jouw bedrijf

Beheer en toegang krijgen tot een financiering is vaak een uitdaging, zeker voor MKB bedrijven. Als de kansen zich voordoen en de groei versnelt, neemt ook de druk op jouw financiële middelen toe en wordt de financiering complexer. Besprekingen met de bank staan vaker in jouw agenda en het financiële team staat onder druk als verschillende scenario's worden uitgewerkt.

Er zijn verschillende opties voor betere toegang tot financiering door jouw bank. Eén belangrijke factor daarbij is een professionele houding naar jouw bank. Je laat duidelijk zien hoe je jouw bedrijfsfinanciën structureert, omzet behaalt en marges beschermt. Duidelijke richtlijnen geven aan dat je bedrijfsirsico's serieus neemt en zorgen voor een betere uitgangspositie tijdens onderhandelingen.

Een bank kijkt ook naar jouw debiteurenbeheer

Een goed debiteurenbeheer proces toont aan dat risicomanagement voor jou belangrijk is en dat je over efficiënte financiële tools beschikt. Vooral als jouw bedrijf groeit en je nieuwe klanten binnenhaalt.  Een van de belangrijkste tools in jouw debiteurenbeheer proces kan een kredietverzekering zijn. Met een kredietverzekering krijg je toegang tot uitgebreide en up-to-date informatie over bestaande en nieuwe klanten. Hiermee maak je een gedegen en goed onderbouwde toekomstplanning en omzetprognose. En dit kan je helpen in jouw gesprekken met de bank.Afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf kan de bank jouw door het afsluiten van een kredietverzekering een hoger rekening-courantkrediet of een lagere voorfinancieringsrente voor openstaande vorderingen verstrekken.

Kies voor zekerheid om jouw financiering geregeld te krijgen

Om jouw ambities waar te maken is het soms nodig te investeren. En voor deze investeringen heb je extra geld nodig. Een kredietverzekering kan daarbij helpen. Heb je een financiering nodig, dan ziet jouw bank onze kredietverzekering  als extra zekerheid. Een kredietverzekering geeft namelijk betalingszekerheid, zowel voor binnenlandse als buitenlandse klanten. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij de schade.

Neem contact op
Onze oplossingen
Veelgestelde vragen