Help, mijn klant betaalt niet!

Ook na het sturen van een herinnering en aanmaning blijft de betaling uit. Hierdoor komen jouw eigen plannen in gevaar. Lees hoe wij je hierbij kunnen helpen.

Voorkom problemen door klanten die jouw facturen niet betalen

Het vinden, werven en behouden van klanten is een hele uitdaging. En dan moet je ook nog het debiteurenrisico bewaken. Leuk, een nieuwe klant, maar gaat die ook betalen straks?

En het gaat niet alleen om nieuwe klanten. Na jaren van zakendoen kun je te goed van vertrouwen worden. Wellicht heeft de klant je gegarandeerd dat er voldoende budget is en dat er geen betalingsproblemen zijn. Toch kun je worden verrast. Zelfs de grootste bedrijven kunnen omvallen. Kun je dat opvangen?

Het kan zomaar mis gaan: opeens blijkt dat de klant niet betaalt. Dan kan je bedrijf een flink klap oplopen. Gelukkig is er veel dat je als bedrijf zelf kunt doen om toch jouw geld te krijgen. We geven je hiervoor in dit artikel een aantal handige tips, maar je kunt ook een kredietverzekering overwegen.


De kans dat een klant de factuur niet betaalt is altijd aanwezig

Veel ondernemers hebben de neiging om hun klanten volop ruimte te geven. Is de betalingstermijn verlopen en is het geld nog niet binnen? Dan wachten ze nog wel even wat. Dat is het slechtste wat je kunt doen. Klanten die de facturen niet betalen is een groot probleem voor veel bedrijven. Het zorgt ervoor dat jouw onderneming cashflow tekort komt om de dagelijkse activiteiten te financieren. Als gaandeweg blijkt dat bepaalde facturen helemaal niet worden betaald, dan kan dat grote impact hebben op jouw eigen bedrijfsvoering.  

De kans bestaat altijd dat een klant te laat of helemaal niet betaalt. Zonder die betalingen kan je jouw eigen rekeningen niet meer betalen en verslechtert jouw financiële positie. En als je geld nodig hebt om te investeren , ontdek je wellicht dat meer financiering alleen beschikbaar is tegen strengere voorwaarden.  

Als deze situatie zich voordoet, zijn er diverse stappen die je kunt nemen. Een kredietverzekering is een van de diensten die je kan toevoegen aan jouw debiteurenbeheer en geeft je rust en vertrouwen om op krediet zaken te blijven doen.  

Kies voor zekerheid

Ondernemers houden zich liever bezig met de eigen business. Dat begrijpt Euler Hermes als geen ander. Met onze kredietverzekeringen zorgen wij voor zekerheid. Dan hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op je eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen wanbetaling plaatsvindt, maar de gevolgen vangen wij voor je op.

Bekijk onze oplossingen