Kredietrapport zakelijke klanten

Hoe staat het met de financiële gezondheid van jouw klanten?

Hoe kredietwaardig zijn jouw klanten?

Veel bedrijven baseren hun zakelijke beslissingen op beschikbare klantinformatie. Een gesprek met een mogelijk nieuwe klant kan heel goed verlopen, maar wat weet je eigenlijk van deze klant? Hoe ontwikkelen de omzet en liquiditeit van het bedrijf? En is de persoon met wie je aan tafel zit wel tekenbevoegd?


Kredietrapport: check gratis jouw klanten

Met meer dan 100 jaar ervaring wereldwijd hebben wij de beste kennis in huis over de oorzaken en gevolgen van schade door wanbetaling. Onze risicoanalisten staan voor jou opgesteld om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land of in een bepaalde branche te beoordelen. We analyseren honderden economische indicatoren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Op die manier begrijpen wij de economische, politieke, commerciële en financieringsrisico's het best. Dit resulteert in een kredietrapport of ook wel kredietlimiet of grade genoemd.

Met een kredietrapport op zak maakt je een zorgvuldige afweging om wel of niet met een klant in zee te gaan. Met andere woorden: Voldoet de financiële situatie van jouw klant aan het gewenste niveau? Kan deze klant zijn facturen nu en in de toekomst betalen? Welke betaalafspraken maak je met deze klant? Cruciale besluiten om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf winstgevend is en blijft!

Kies voor zekerheid

Ondernemers houden zich liever bezig met de eigen business. Dat begrijpt Euler Hermes als geen ander. Met onze kredietverzekeringen zorgen wij voor zekerheid. Dan hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op je eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen wanbetaling plaatsvindt, maar de gevolgen vangen wij voor je op.

Bekijk onze oplossingen