Groter order, nieuwe naam?
Schat vooraf jouw risico in.

Want hoe mooi de opdracht ook is, de kans bestaat altijd dat een klant te laat of helemaal niet betaalt.

Laat je nooit verblinden door een mooie grote opdracht

Een mooie grote order. Welke ondernemer wil dat niet? Het kan een flinke sprong voorwaarts zijn. Toch moet je op je hoede blijven, ook als het economisch goed gaat. Ken jouw klanten en bepaal de voorwaarden op basis van deze kennis.

Hoe mooi de opdracht ook is, de kans bestaat altijd dat een klant te laat of helemaal niet betaalt. Zonder die betaling zijn jouw kosten niet gedekt. Dat tast de financiële positie van jouw bedrijf aan. Zonde van die grote opdracht en de tijd die jij en jouw team investeerden! Het is belangrijk dat je vooraf inschat wat de impact is op jouw bedrijf als deze nieuwe order niet wordt betaald.

Schat vooraf de belangrijkste kansen en risico's in bij jouw klanten

Meestal blijven ondernemers met onbetaalde rekeningen zitten omdat ze te weinig weten van de financiële situatie van een nieuwe klant. Of omdat ze niet bekend zijn  met de betaalgewoontes en regels in het betreffende exportland. En vergeet niet dat ook klanten waar je al jaren zaken mee doet, in de problemen kunnen komen en opeens jouw facturen niet meer betalen.

Onze kredietanalisten en risico-experts werken in meer dan 50 landen. Door onze lokale aanwezigheid, hebben we veel kennis over jouw sector en klanten. Deze kennis vormt de kern van de oplossingen die we aanbieden. We stelden hier 3 vragen over aan Walter Toemen, Risk directeur bij Euler Hermes Nederland.

Bekijk in onze video hoe een kredietverzekering helpt de juiste klanten te kiezen

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

073 688 96 76 Offerte Contact