Warning: You are using an outdated Browser, Please switch to a more modern browser such as Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Ik heb een vraag over incasso

Nee. Als je een kredietverzekering bij ons afsluit, maak je gebruik van onze eigen incassoservice. Deze biedt wereldwijde dekking, voor vorderingen van elke omvang. Wil je toch graag gebruik maken van een incassobureau, dan bespreek je dit met jouw sales- of accountmanager.  
Hiervoor log je in op jouw eigen klantomgeving in MyEH.  Vanuit MyEH ga je door naar onze online incasso-omgeving, waar je aangeeft welke vorderingen je ter incasso aan ons wilt overdragen.
Het incasseren van vorderingen is een stapsgewijs proces waarbij wij proberen de kosten in de hand te houden en wij dat continu bewaken. Wij bellen eerst naar jouw klant en sturen brieven of e-mails zodat het verzoek duidelijk is. Hierbij gebruiken wij onze naam en reputatie op de markt. Wij kunnen onderhandelingen starten met jouw klant als je dat wenst. Als geen van deze stappen succesvol zijn binnen een redelijke termijn, kunnen wij juridische stappen nemen. Dit variëert van een rechterlijke uitspraak tot gedwongen tenuitvoerlegging. We bespreken dit altijd eerst met jou voordat we maatregelen nemen.

Dat verschilt per geval en land. Economische, politieke en culturele redenen zijn allemaal van invloed op het gedrag van jouw klant. Wij proberen zo snel mogelijk een regeling met jouw klant te treffen. Wij vermijden gerechtelijke stappen zo veel mogelijk omdat de procedure dan lang kan duren.

Onze incassoteams geven aan wat je kunt verwachten en hoelang het kan duren. Als je zaken gaat doen in nieuwe landen, is het wellicht handig om onze interactieve landenrisico kaart  te gebruiken.

Soms leveren alle gebruikelijke stappen (vóór gerechtelijke stappen) uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Op dat moment bespreken wij de situatie met jou en leggen uit welke opties mogelijk zijn. Als je dan besluit om de incassoprocedure te stoppen, sluiten we de zaak. Overweeg je om juridische stappen te nemen? Dan laten wij je weten wat jouw succeskansen zijn, hoelang het kan duren en wat de geschatte kosten zijn. Op basis van deze informatie kan je dan besluiten wat je verder wilt doen.
Ja. Wij streven er altijd naar jouw klantenbestand te beschermen. Als een onafhankelijke partij met een wereldwijde reputatie, lokale expertise en diep inzicht in de financiële positie van klanten, kunnen we vaak effectiever onderhandelen. Op die manier zorgen wij ervoor dat jouw facturen toch worden betaald.
Wij bieden gegarandeerd een wereldwijde service dankzij ons kantorennetwerk in 50 landen. We hebben nauwe relaties opgebouwd met advocaten en incassobureaus op nog veel meer locaties. Wij opereren in totaal in meer dan 130 landen.
Ja. Wereldwijd hebben wij meer dan 600 incassanten in dienst. Wij investeren constant in opleiding en de verdere ontwikkeling van hun vaardigheden. Dit team maakt gebruikt van de beste systemen en processen op incassogebied. Onze incassanten werken niet alleen bij ons, zij werken voor jou. Ze zijn de ambassadeurs van onze organisatie bij het incasseren van jouw uitstaande vorderingen.