Debiteuren­risico onder controle

Maak gebruik van onze informatie, incasso en verzekering

Gratis klantencheck aanvragen Neem contact op

Uw eigen succes kan het grootste gevaar zijn

Dit blijft een constante valstrik, zeker wanneer de economie groeit. Hoe harder u werkt om nieuwe klanten te werven en hoe beter uw product, des te groter is de kans dat er een order komt die groter is dan u ooit hebt ontvangen. Of een uitnodiging voor een aanbesteding voor een project dat uw jaaromzet zou verdubbelen.

Afwachten wanneer een grote kans zich voordoet, is niet waarvoor ondernemerschap is bedoeld. Medewerkers willen stijgende omzetten horen en de bank wil een groeiende omzet zien. Uw team is met een nieuwe mega-order overtuigd van en enthousiast over een grote sprong voorwaarts. 

Schat vooraf uw belanrijkse kansen en risico's in

Het belangrijkste is controle van uw cashflow en inschatting van de gevolgen als het misgaat. Wat zijn de kosten van uw leveranciers om deze order uit te voeren? Wat zijn de gevolgen voor de personeelskosten? Wat zijn de verwachte inkomsten en wanneer staan die op uw bankrekening? 

‘Nee’ zeggen is het moeilijkste aspect van het runnen van een bedrijf.

Ten tweede, bekijk uw financiering en neem contact op met de bank. Is extra financiering beschikbaar wanneer u die nodig hebt? Kunnen investeerders of anderen helpen als aanvullende financiering nodig is?

En ten derde – zorg dat uw huidige cashflow beschermd is en dat uw plannen niet worden verstoord. Het debiteurenrisico is altijd aanwezig en de kans bestaat dat een klant te laat of helemaal niet betaalt. Zonder die betalingen zijn uw kosten niet gedekt en verslechtert uw financiële positie. En als er een noodsituatie ontstaat, ontdekt u wellicht dat meer financiering alleen beschikbaar is tegen strengere voorwaarden. Zonde van die mooi order en de tijd die u erin stak!

Tref maatregelen om schade door debiteurenrisico te voorkomen

Als deze situatie zich voordoet, zijn er diverse stappen die u kunt nemen om het debiteurenrisico te beheersen én uw kans te grijpen.  Een kredietverzekering is een van de diensten die uw cashflow beschermt en ervoor zorgt dat u 's nachts rustig slaapt. Dekking voor grotere contracten of voor uw hele klantenbestand kan uw positie verbeteren als u om financiële hulp vraagt. Op die manier kunt u zich richten op de verdere groei van uw onderneming. 

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot up-to-date informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet in binnen- en buitenland.

ALTIJD UW GELD

Uw vorderingen zijn beschermd tegen wanbetaling door de dekking binnen de kredietverzekering. Geen zorgen meer dus over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. U heeft meer middelen om uw omzet te vergroten met nieuwe klanten en in nieuwe markten.

Meer grip op de betaling van uw facturen? Wij schreven hierover een whitepaper met 9 handige tips.

Download nu

De groei van uw bedrijf kan snel worden vertraagd door betalingsachterstand of wanbetaling, waardoor uw bedrijf over onvoldoende cash beschikt. Deze groeiobstakels kunt u samen met ons overwinnen. Wij bieden diverse kredietverzekeringoplossingen, ondersteund door onze kennis en informatie, waarmee u weer controle krijgt. Onze verzekeringen en garanties worden afgestemd op de omvang van uw bedrijf. Of u nu een klein of middelgroot bedrijf, een multionational of een grote onderneming bent die op vele markten opereert. Onze teams van experts zorgen dat de producten en diensten die u krijgt maatwerk zijn, voor uw behoeften en uw bedrijfstak, en uw groeistrategie te ondersteunen.