Export: ken uw risico's en zorg voor de juiste informatie

Kies de meest betrouwbare klanten en de beste markten voor uw groeistrategie

Download whitepaper Exportrisico's

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. U heeft de mogelijkheid uw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet u of uw afnemer de factuur wel betaalt? U wilt profiteren van export en niet dat uw bedrijf in de financiële problemen belandt. U doet er dan ook verstandig aan u te verdiepen in de risico’s die u loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen. Bekijk in onderstaande video waar u op moet letten als u gaat exporteren.

Drie aspecten om rekening mee te houden als u gaat exporteren

  • Hoe ‘verder’ u in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker u de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten.
  • In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. De wetgeving kan per land verschillen.
  • Wanneer is uw zending nog uw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op uw afnemer?

Hoe kan een kredietverzekering u helpen bij export?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot uitgebreide informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet, ook in het buitenland.

ALTIJD UW GELD

De kans op wanbetaling neemt toe naarmate uw klant verder in het buitenland zit. Met een kredietverzekering heeft u geen zorgen meer over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. Met onze informatie maak u bewuste en verantwoorde keuzes om uw omzet te vergroten.

Kent u het landenrisico van uw buitenlandse klanten?

Dagelijks analyseren onze economen handels- en betaalrisico's in landen wereldwijd. Het doel van onze beoordelingen is om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land te beoordelen. Deze beoordelingen helpen u de juiste beslissingen te nemen als onderdeel van uw internationale activiteiten. Klik op een land om de beoordeling en het laatste rapport te bekijken.


 

Zorg ervoor dat u de belangrijkste risico's inzichtelijk hebt als u zaken gaat doen in het buitenland.

Download nu onze gratis whitepaper of neem contact met ons op voor meer informatie.

Whitepaper downloaden Neem contact op