Waar let u op als u gaat exporteren

Kies de juiste klanten en beste markten voor uw groeistrategie

Download whitepaper Exportrisico's

Benut kansen bij export 

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. U heeft de mogelijkheid uw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet u of uw afnemer de factuur wel betaalt? U wilt profiteren van export en niet dat uw bedrijf in de financiële problemen belandt. U doet er dan ook verstandig aan u te verdiepen in de risico’s die u loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. We vertellen u er graag meer over in onderstaande video:

Drie aspecten om rekening mee te houden als u gaat exporteren

  • Hoe ‘verder’ u in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker u de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten.
  • In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. De wetgeving kan per land verschillen.
  • Wanneer is uw zending nog uw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op uw afnemer?

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen en te maken hebben met exportcontracten.

Waarom een kredietverzekering afsluiten bij export?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot uitgebreide informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet, ook in het buitenland.

ALTIJD UW GELD

De kans op wanbetaling neemt toe naarmate uw klant verder in het buitenland zit. Met een kredietverzekering heeft u geen zorgen meer over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. U heeft meer middelen om uw omzet te vergroten met nieuwe klanten en in nieuwe markten.

Kent u het landenrisico van uw buitenlandse klanten?

Dagelijks analyseren onze economen handels- en betaalrisico's in landen wereldwijd. Het doel van onze beoordelingen is om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land te beoordelen. Deze beoordelingen helpen u de juiste beslissingen te nemen als onderdeel van uw internationale activiteiten. Klik op een land om de beoordeling en het laatste rapport te bekijken.

"Door de kredietverzekering krijgt onze klant de gevraagd uitbreiding van zijn werkkapitaal."

Recentelijk vroeg een van onze partners mee te denken over een specifieke klantoplossing: het afdekken van het risico in de financieringsstroom bij export. Hiermee kreeg de klant het voor elkaar zijn werkkapitaal uit te breiden. Een win-win situatie.

Klantcasus downloaden

Bedrijven die goederen naar het buitenland exporteren, moeten hun financiële risico's zorgvuldig beheren. U hebt wellicht een uniek product gevonden dat u aan nieuwe afnemers wilt verkopen of een nieuwe markt ontdekt waarin u graag wilt penetreren. Maar wanneer u de goederen gaat leveren wilt u wel zeker weten dat uw nieuwe afnemers aan de financiële verplichtingen voldoet. Om uw bedrijf te beschermen tegen non-betaling kunt u vertrouwen op onze kredietverzekering. Gebruik, als u nieuwe markten verkent, onze lokale kennism advies en diensten om betaalrisico's te verminderen door rekening te houden met lokale gebruiken en juridische aspecten.