Export: ken uw risico's

Kies de meest betrouwbare klanten en de beste markten voor uw groeistrategie in het buitenland.

Informatie aanvragen

Benut uw kansen in het buitenland.
Met een kredietverzekering kiest u de juiste klanten.

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. U heeft de mogelijkheid uw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet u of uw afnemer de factuur wel betaalt? U wilt profiteren van export en niet dat uw bedrijf in de financiële problemen belandt. U doet er dan ook verstandig aan u te verdiepen in de risico’s die u loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen. Bekijk in onderstaande video waar u op moet letten als u gaat exporteren.

  • Hoe ‘verder’ u in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker u de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten.
  • In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. De wetgeving kan per land verschillen.
  • Wanneer is uw zending nog uw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op uw afnemer?

Ben goed voorbereid als u gaat exporteren

Hoe is het betaalgedrag per land en sector? Hoe zeker is het dat uw vordering op tijd betaald wordt? Hoe goed kent u uw buitenlandse klant? Lees in onze whitepaper hoe u omgaat met deze risico's.

Hoe kan een kredietverzekering u helpen bij export?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot uitgebreide informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet, ook in het buitenland.

ALTIJD UW GELD

De kans op wanbetaling neemt toe naarmate uw klant verder in het buitenland zit. Met een kredietverzekering heeft u geen zorgen meer over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. Met onze informatie maak u bewuste en verantwoorde keuzes om uw omzet te vergroten.

Zorg dat u de belangrijkste risico's kent als u gaat exporteren

Wij vertellen u graag hoe onze kredietverzekering daarbij kan helpen.

Informatie aanvragen

Bekijk het risico per land en neem de juiste besluiten

Dagelijks analyseren onze economen handels- en betaalrisico's in landen wereldwijd. Het doel van onze beoordelingen is om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land te beoordelen. Deze beoordelingen helpen u de juiste beslissingen te nemen als onderdeel van uw internationale activiteiten. Klik op een land om de beoordeling en het laatste rapport te bekijken.