Export: ken de risico's voor jouw bedrijf

Kies de meest betrouwbare klanten en de beste markten voor jouw groeistrategie in het buitenland.

Informatie aanvragen

Benut jouw kansen in het buitenland.
Met een kredietverzekering kies je de juiste klanten.

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. Je hebt de mogelijkheid jouw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet je of jouw klant de factuur wel betaalt? Je wilt profiteren van export en niet dat jouw bedrijf in de financiële problemen komt. Je doet er dan ook verstandig aan je te verdiepen in de risico’s die je loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen. Bekijk bovenaan deze pagina onze video en ontdek waar je op moet letten als je gaat exporteren.

  • Hoe ‘verder’ je in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker je de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten.
  • In andere landen is de betalingsmoraal vaak slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. De wetgeving kan per land verschillen.
  • Wanneer is jouw zending nog jouw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op jouw klant?

Ben goed voorbereid als je gaat exporteren

Hoe is het betaalgedrag per land en sector? Hoe zeker is het dat jouw factuur op tijd betaald wordt? Hoe goed kent je jouw buitenlanse klant? Lees in onze whitepaper hoe je mgaat met deze risico's.

Download gratis whitepaper

Hoe kan een kredietverzekering je helpen bij export?

KLANTINFORMATIE

Je krijgt toegang tot uitgebreide informatie over het risico op wanbetaling binnen jouw klantenbestand. Zo weet je precies met wie je zakendoet, ook in het buitenland.

ALTIJD JOUW GELD

De kans op wanbetaling neemt toe naarmate jouw klant verder in het buitenland zit. Met een kredietverzekering heb je geen zorgen meer over de betaling van facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer snel kansen voor veilige groei en uitbreiding. Met onze informatie maak je bewuste en verantwoorde keuzes om jouw omzet te vergroten.

Zorg dat je de belangrijkste risico's kent als je gaat exporteren

Wij vertellen je graag hoe onze kredietverzekering daarbij kan helpen.

Informatie aanvragen

Bekijk het risico per land en neem de juiste besluiten

Dagelijks analyseren onze economen handels- en betaalrisico's in landen wereldwijd. Het doel van onze beoordelingen is om het risico van non-betaling door bedrijven in een bepaald land te beoordelen. Deze beoordelingen helpen je de juiste beslissingen te nemen als onderdeel van jouw internationale activiteiten. Klik op een land om de beoordeling en het laatste rapport te bekijken.