Benut kansen bij export 

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. U heeft de mogelijkheid uw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet u of uw afnemer de factuur wel betaalt? U wilt profiteren van export en niet dat uw bedrijf in de financiële problemen belandt. U doet er dan ook verstandig aan u te verdiepen in de risico’s die u loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Drie aspecten om rekening mee te houden als u gaat exporteren

  • Hoe ‘verder’ u in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker u de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten.
  • In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. De wetgeving kan per land verschillen.
  • Wanneer is uw zending nog uw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op uw afnemer?

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen en te maken hebben met exportcontracten.

Volgens de whitepaper Export: zo voorkomt u wanbetaling krijgen bedrijven wereldwijd hun rekeningen steeds later betaald. 25% van de bedrijven moet gemiddeld 88 dagen wachten op hun geld. Een andere stelregel in deze whitepaper is: hoe slechter de economische situatie in een land, hoe later er wordt betaald. 

Een kredietverzekering neemt uw zorgen bij export weg

Geen enkel bedrijf zit erop te wachten: facturen die niet betaald worden. Als u exporteert neemt dit risico toe. Zo heeft ieder land zijn eigen betaalgewoontes en hoe exotischer uw klant, hoe minder u van hem weet. Met een kredietverzekering hoeft u zich hierover geen zorgen meer te maken. 

Waarom een kredietverzekering afsluiten bij export?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot uitgebreide informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet, ook in het buitenland.

ALTIJD UW GELD

De kans op wanbetaling neemt toe naarmate uw klant verder in het buitenland zit. Met een kredietverzekering heeft u geen zorgen meer over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. U heeft meer middelen om uw omzet te vergroten met nieuwe klanten en in nieuwe markten.

Kom vandaag nog in actie en informeer naar onze oplossingen als u gaat exporteren.

Als u exporteert is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Op die manier weet u zeker dat u veilig en verantwoord zakendoet in het buitenland. Hierover schreven wij een whitepaper.

Download gratis whitepaper Exportrisico's

Bedrijven die goederen naar het buitenland exporteren, moeten hun financiële risico's zorgvuldig beheren. U hebt wellicht een uniek product gevonden dat u aan nieuwe afnemers wilt verkopen of een nieuwe markt ontdekt waarin u graag wilt penetreren. Maar wanneer u de goederen gaat leveren wilt u wel zeker weten dat uw nieuwe afnemers aan de financiële verplichtingen voldoet. Om uw bedrijf te beschermen tegen non-betaling kunt u vertrouwen op onze kredietverzekering. Gebruik, als u nieuwe markten verkent, onze lokale kennism advies en diensten om betaalrisico's te verminderen door rekening te houden met lokale gebruiken en juridische aspecten.