Export

Onze informatie helpt u internationaal te groeien

Download whitepaper Onze oplossingen

Benut kansen bij export 

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. U heeft de mogelijkheid uw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet u of uw afnemer de factuur wel betaalt? U wilt profiteren van export en niet dat uw bedrijf in de financiële problemen belandt. U doet er dan ook verstandig aan u te verdiepen in de risico’s die u loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Drie aspecten om rekening mee te houden: 

  • Hoe ‘verder’ u in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker u de financiële kracht van de handelspartner kunt inschatten.
  • In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. De wetgeving kan per land verschillen.
  • Wanneer is uw zending nog uw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op uw afnemer?

Een kredietverzekering neemt uw zorgen bij export weg

Geen enkel bedrijf zit erop te wachten: facturen die niet betaald worden. Als u exporteert neemt dit risico toe. Zo heeft ieder land zijn eigen betaalgewoontes en hoe exotischer uw klant, hoe minder u van hem weet.

Met een kredietverzekering hoeft u zich hierover geen zorgen meer te maken. U ontvangt informatie over de financiële situatie van uw klant, professionele incassoservice en schade-uitkering als uw klant zijn facturen toch niet betaalt. Zo kunt u veilig zakendoen, ook in het buitenland.​​

Als u exporteert is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Op die manier weet u zeker dat u veilig en verantwoord zakendoet in het buitenland. Hierover schreven wij een whitepaper.

Download gratis whitepaper

Bedrijven die goederen naar het buitenland exporteren, moeten hun financiële risico's zorgvuldig beheren. U hebt wellicht een uniek product gevonden dat u aan nieuwe afnemers wilt verkopen of een nieuwe markt ontdekt waarin u graag wilt penetreren. Maar wanneer u de goederen gaat leveren wilt u wel zeker weten dat uw nieuwe afnemers aan de financiële verplichtingen voldoet. Om uw bedrijf te beschermen tegen non-betaling kunt u vertrouwen op onze kredietverzekering. Gebruik, als u nieuwe markten verkent, onze lokale kennism advies en diensten om betaalrisico's te verminderen door rekening te houden met lokale gebruiken en juridische aspecten.