Hoe maak ik werkkapitaal vrij om te kunnen investeren en groeien?

Goed credit management helpt uw cashflow op orde te houden

Vind de juiste oplossing Neem contact op

Oplossingen om afschrijvingen te verminderen en kapitaal vrij te maken

Het is een eenvoudige berekening, maar voor vele bedrijven nog steeds een groot obstakel: de solvabiliteit (verhouding vreemd vermogen en eigen vermogen op de balans). Deze ratio is een belangrijk kengetal dat uw beleggers, kredietverleners en financiers – en uw leveranciers – controleren. Die ratio bepaalt welke financiële hulp zij bieden. Elke actie die deze ratio verbetert, opent deuren voor betere voorwaarden en meer handelsvrijheid met vertrouwen.

Het vrijmaken van kapitaal door verbetering van de ratio, zorgt voor een onmiddellijke impuls voor uw groeistrategie en -plannen. Zo kunt u meer orders accepteren en uw klant betere voorwaarden aanbieden, wat uw concurrentiepositie verbetert en de groei versnelt. Het is dus de moeite waarde om te zien hoe uw bedrijf het beschikbare kapitaal efficiënter kan benutten.

Welke strategie kiest u om kapitaal vrij te maken?

Verbetering van verkoopmarges en winstgevendheid is een van de mogelijke strategieën om de ratio te verhogen. Hogere marges zorgen voor meer liquide middelen, zolang klanten volgens de huidige voorwaarden blijven betalen. Prijsverhogingen kunnen een probleem zijn op concurrerende markten, waardoor u beter eerst naar de verkoopmix kunt kijken: kan de omzet van producten met een hogere marge worden verhoogd? Of kan waarde worden toegevoegd om zo de marge over het algemeen te verhogen?

Voorraadverlaging is een veel gebruikte methode om de ratio te verbeteren. Het opbouwen van voorraden kan aantrekkelijk zijn als de orders stijgen, maar dat vereist kapitaal en is dus een risico. De voorkeur gaat uit naar efficiëntere, just-in-time processen en voorraadverlaging.

Beheer van openstaande facturen en betalingscycli is een andere methode om kapitaal vrij te maken en, voor sommige bedrijven, het eenvoudigst. Versterk uw credit management processen om de omzet te verbeteren. Verminder 'slecht risico’ en in uw facturen sneller om financiële voordelen te krijgen. U maakt zelfs managementtijd vrij voor belangrijke taken: de groei van uw bedrijf. Wij hebben SmartView ontwikkeld zodat bedrijven deze cruciale informatie kunnen volgen.

Omzetverhoging en voorraadverlaging moet u zelf doen. Maar voor het beheer van facturen van klanten kunt u profiteren van onze jarenlange ervaring, krachtige informatie en vele verschillende diensten ter ondersteuning van uw toekomstige bedrijfsactiviteiten.

Verbeter uw verkoopmarges en winstgevendheid met onze kredietverzekering.

Neem contact op Vind de juiste oplossing

Als uw bedrijf een zwak solvabiliteitsratio  heeft, kunt wellicht geen nieuwe kansen benutten. Als dat eenmaal begint, kan het ook moeilijker zijn om financieringsbronnen te vinden. Kredietverleners controleren deze ratio of merken de toename van afschrijvingen. Neem onmiddellijk actie om betalingen te versnellen en facturen van uw klanten sneller en professineler te innen. Zorg dat het aantal en de waarde van late betalingen niet toenemen. Professioneel credit management is essentieel om te voorkomen dat dit probleem terugkeert. Wij kunnen u helpen uw credit management processen te verbeteren door gebruik te maken van onze unieke informatiesystemen om de meest effectieve klantenvoorwaarden te realiseren. Allemaal ondersteund door onze kredietverzekering, voor de groei van uw bedrijf door vermindering van afschrijvingen.