Optimaal beheer van uw klantenportefuille

Help, mijn klant betaalt niet!

Vertrouw op de juist informatie en krijg uw facturen altijd betaald.

Download onze handige tips

Hoe goed kent u uw klanten? 

Het vinden, werven en behouden van klanten is een uitdaging voor elk bedrijf. Maar zeer weinig bedrijven hebben het geluk dat nieuwe klanten in rijen voor de deur staan! En als het u lukt een klant binnen te halen, hoe goed kent u deze dan? Betaalt deze klant alle facturen ook op tijd en volgens de gemaakte afspraken?

Na jaren van zakendoen hebt u wellicht het gevoel dat de relatie met uw klant goed is en dat u uw klant kunt vertrouwen. Of dat de organisatie vanwege zijn omvang zijn reputatie wil beschermen en dus zeker zijn facturen betaalt. Wellicht heeft de afnemer u gegarandeerd dat er voldoende budget is en dat er geen betalingsproblemen zijn. Uw verkoopteam heeft de staat van dienst van de klant gecontroleerd en is er zeker van dat de klant financieel solide is.

Natuurlijk zijn al deze indicatoren belangrijk. Een goed ontwikkeld verkoopproces moet de prestaties en marktreputatie van de klant beoordelen en volgen. Maar soms is er gewoon te weinig tijd en de beschikbare informatie beperkt. Als u verkoopt aan kleinere bedrijven en vele kleine transacties uitvoert, kunt u wellicht niet elke klant controleren, vooral aan het eind van de maand en wanneer u de verkoopdoelen moet halen. En dan kan het zomaar mis gaan: uw klant betaalt niet of niet meer.

Tip: Zorg ervoor dat u uw debiteurenbeheer op orde hebt. Wij geven u graag een aantal handige tips in onze whitepaper.

Gedisciplineerd credit management is dan van cruciaal belang. Of u nu een speciaal team hebt, op de verkoopafdeling vertrouwt of het zelf doet: met de juiste tools en processen om de klant te monitoren, krijgt u het vertrouwen dat de vandaag verkochte producten en diensten ook daadwerkelijk winst opleveren. Vertrouwen dat u kunt delen met uw bank en investeerders.

Een krediet­verzekering biedt u meer zekerheid van betaling

Het meest waardevolle gereedschap in de credit management gereedschapskist is een kredietverzekering. De ‘zekerheid’ die ervoor zorgt dat u uw geld ontvangt. Deze verzekering is ontwikkeld voor de situatie waarin uw meest betrouwbare afnemer, de organisatie met de beste reputatie of uw meest vertrouwde klant u laat zitten.


Wat is een kredietverzekering?

KLANT INFORMATIE

U krijgt toegang tot onze database met informatie over de financiële gezondheid van uw klanten en prospects. Zo weet u precies met wie u zakendoet in binnen- en buitenland.

INCASSO

Als u een kredietverzekering afsluit maakt u automatisch gebruik van onze incasso-afdeling. Zij gaan voor u achter uw geld aan op het moment dat uw klanten hun facturen niet betalen.

BESCHERMING

Met een kredietvezekering bent u gedekt tegen schade die u oploopt als uw klanten hun facturen niet betalen. Zo kunt u met een gerust hart uw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Neem contact op

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren

55.000+

klanten wereldwijd

Kennis

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor’s