Help, mijn klant betaalt niet!

Zorg ervoor dat je de juist informatie hebt over jouw klanten en krijg jouw facturen altijd betaald.

Download onze handige tips

Hoe goed ken jij je klanten? 

Het vinden, werven en behouden van klanten is een uitdaging voor elk bedrijf. Maar zeer weinig bedrijven hebben het geluk dat nieuwe klanten in rijen voor de deur staan! En als het je lukt een klant binnen te halen, hoe goed ken je deze dan? Betaalt deze klant alle facturen ook op tijd en volgens de gemaakte afspraken?

Na jaren van zakendoen heb je wellicht het gevoel dat de relatie met jouw klant goed is en dat je deze klant kunt vertrouwen. Of dat de organisatie vanwege zijn omvang zijn reputatie wil beschermen en dus zeker zijn facturen betaalt. Wellicht heeft jouw klant je gegarandeerd dat er voldoende budget is en dat er geen betalingsproblemen zijn. Jouw verkoopteam heeft de staat van dienst van de klant gecontroleerd en is er zeker van dat de klant financieel solide is.

Tip: Zorg ervoor dat je het debiteurenbeheer op orde hebt. Wij geven je graag een aantal handige tips in onze whitepaper.

Natuurlijk zijn al deze indicatoren belangrijk. Een goed ontwikkeld verkoopproces moet de prestaties en marktreputatie van de klant beoordelen en volgen. Maar soms is er gewoon te weinig tijd en de beschikbare informatie beperkt. Als je verkoopt aan kleinere bedrijven en vele kleine transacties uitvoert, kan je wellicht niet elke klant controleren, vooral aan het eind van de maand en wanneer je de verkoopdoelen moet halen. En dan kan het zomaar mis gaan: jouw klant betaalt niet of niet meer.

Gedisciplineerd credit management is voor elk bedrijf van cruciaal belang. Of je nu een speciaal team hebt, op de verkoopafdeling vertrouwt of het zelf doet: met de juiste tools en processen om de klant te monitoren, krijg je het vertrouwen dat de vandaag verkochte producten en diensten ook daadwerkelijk winst opleveren. Vertrouwen dat je kunt delen met jouw bank en investeerders.

Hoe goed ken jij je klanten nu echt?

Met onze gratis klantencheck krijg je inzicht in het betaalrisico van 3 klanten of prospects

Een krediet­verzekering geeft je zekerheid van betaling

Het meest waardevolle gereedschap in de credit management gereedschapskist is een kredietverzekering. De ‘zekerheid’ die ervoor zorgt dat je jouw geld ontvangt. Deze verzekering is ontwikkeld voor de situatie waarin uw meest betrouwbare afnemer, de organisatie met de beste reputatie of jouw meest vertrouwde klant je laat zitten.

KLANT INFORMATIE

Je krijgt toegang tot onze database met informatie over de financiële gezondheid van jouw klanten en prospects. Zo weet je precies met wie je zakendoet in binnen- en buitenland.

INCASSO

Als je een kredietverzekering afsluit maak je automatisch gebruik van onze incasso-afdeling. Zij gaan voor je achter jouw geld aan op het moment dat jouw klanten hun facturen niet betalen.

BETALING

Met een kredietvezekering ben je gedekt tegen schade die jouw bedrijf oploopt als jouw klanten hun facturen niet betalen. Zo kan je met een gerust hart jouw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.

Waarom kies je voor ons?

Ervaren

55.000+

klanten wereldwijd

Kennis

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor’s

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Neem contact op