Help, mijn klant is failliet!

Voorkom afschrijvingen in de toekomst met onze kredietverzekering

Neem contact op Hoe goed kent u uw klanten? Check nu hier!

Klant failliet? Zo beperkt u toekomstige schade.

Het vinden van nieuwe klanten is een uitdaging voor elk bedrijf. Maar zeer weinig bedrijven hebben het geluk dat nieuwe klanten zomaar aankloppen! En als het al lukt een klant binnen te halen, wat weet u dan van de financiële gezondheid van deze klant?

Helaas krijgen veel bedrijven nog steeds te maken met klanten die failliet gaan en dus oninbare vorderingen. U kunt hierdoor zelf hard getroffen worden. U denkt misschien dat dit bij ondernemen hoort, maar wist u dat u maatregelen kunt treffen om de schade beperken.

Gedisciplineerd debiteurenbeheer is van cruciaal belang

Of u nu een speciaal team hebt, op de verkoopafdeling vertrouwt of het zelf doet: met de juiste tools en processen om de klant te monitoren, krijgt u het vertrouwen dat de vandaag verkochte producten en diensten ook daadwerkelijk winst opleveren. Vertrouwen dat u kunt delen met uw bank en investeerders.

Zorg er in ieder geval voor dat er een rechtsgeldig eigendomsvoorbehoud is overeengekomen. In dat geval gaat de eigendom niet over zolang betaling niet heeft plaatsgevonden. Een eigendomsvoorbehoud is meestal opgenomen in de algemene voorwaarden. Laat deze daarom altijd door uw klant tekenen, vóórdat u de overeenkomst sluit, bijvoorbeeld op de offerte. Drukt de algemene voorwaarden daarnaast af op de achterzijde van iedere factuur en verwijs ernaar op de voorzijde.

Tip: Zorg ervoor dat u uw debiteurenbeheer op orde hebt. Wij geven u graag een aantal handige tips in onze whitepaper.

 

Een krediet­verzekering biedt bescherming als uw klant failliet gaat

Het meest waardevolle gereedschap in de credit management gereedschapskist is een kredietverzekering. De ‘zekerheid’ die ervoor zorgt dat u uw geld ontvangt. Deze verzekering is ontwikkeld voor de situatie waarin uw meest betrouwbare afnemer, de organisatie met de beste reputatie of uw meest vertrouwde klant u laat zitten. De kredietverzekering is er in verschillende vormen. Zo kunt u uw gehele omzet verzekeren, maar ook één of meerdere transacties of debiteuren. De premie wordt bepaald door een veelheid aan factoren waarmee het risico moet worden vastgesteld. 

Kom vandaag nog in actie en informeer naar onze mogelijkheden.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren

55.000+

klanten wereldwijd

Kennis

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor’s

Vertrouw op de toekomst met de kennis van Euler Hermes.

Vind de juiste oplossing Neem contact op