Zekerheid bij betreden nieuwe markten en exportcontracten

Vertrouw op onze expertise in meer dan 50 landen wereldwijd

Vind de juiste oplossing Neem contact op

Exportoplossingen en internationale kredietverzekering bij nieuwe klanten

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen en te maken hebben met exportcontracten.

Volgens de whitepaper Export: zo voorkomt u wanbetaling krijgen bedrijven wereldwijd hun rekeningen steeds later betaald. 25% van de bedrijven moet gemiddeld 88 dagen wachten op hun geld. Een andere stelregel in deze whitepaper is: hoe slechter de economische situatie in een land, hoe later er wordt betaald. 

De Nederlandse regering heeft altijd al exportcontracten gestimuleerd vanwege de vele voordelen voor de Nederlandse economie. Het betreden van nieuwe markten heeft ook grote strategische waarde voor afzonderlijke bedrijven, omdat ze zo een klantenbestand opbouwen dat voldoende veerkracht heeft voor de risico’s van een schommelende vraag. Inzicht in andere markten door interactie met klanten wijst op trends en innovaties.

Gebruik onze database met informatie van meer dan 40 miljoen bedrijven wereldwijd

Natuurlijk zijn er vele financiële uitdagingen bij exportcontracten, die u zorgvuldig moet overwegen en waarvoor u goed gestructureerde plannen moet ontwikkelen. Of uw bedrijf nu reageert op onverwachte orders van internationale afnemers of actief zoekt naar nieuwe kansen, u moet informatie over de markt verzamelen. En de gevolgen ervan voor uw bedrijf analyseren. Onze wereldwijde database beschikt over een schat aan unieke informatie voor u.

Ontdek hoe wij u kunnen helpen

Vind de juiste oplossingen Neem contact op

De beloningen van internationale handel kunnen groot zijn. Maar ook de risico’s kunnen groot zijn. Non-betaling komt steeds vaker voor als de internationale handel groeit en dit risico is moeilijk te vermijden als u op nieuwe markten opereert. Wij kunnen u helpen tijdens alle fasen wanneer u van plan bent goederen en diensten te exporteren of als u nieuwe markten wilt betreden. Wij evalueren de financiële gezondheid van uw klanten en potentiële klanten en geven specialistisch advies zodat u buitenlandse betalingsrisico's kunt beheersen. Onze exportkredietverzekering, aangepast aan de omvang en behoeften van uw bedrijf, geven u het vertrouwen dat de factuur ook wordt betaald. Als u een vordering overdraagt, beheren wij de incasso ervan. Onze vaardige incasso professionals gebruiken de beste manier om uitstaande bedragen te innen in elk land, waarbij aan lokale regelgeving en wettelijke eisen wordt voldaan.