Export: voorkom dat u het schip in gaat

Groei verstandig! Ken de financiële gezondheid van uw buitenlandse klanten.

Lees whitepaper over exportrisico's Neem contact op

Zekerheid bij export en betreden nieuwe markten

U heeft besloten uw activiteiten uit te breiden naar het buitenland. Na grondig marktonderzoek heeft u een nieuwe markt gekozen waar u kansen ziet. U heeft zelf al een selectie gemaakt van nieuwe klanten waar u wel zaken mee wilt doen. De grote vraag is wel: is dat ene bedrijf of die persoon te vertrouwen? Gaan ze uw rekening straks betalen als u heeft geleverd? 

Cashflow en betalingsrisico’s zijn het op één na belangrijkste probleem voor bedrijven die buiten Nederland zakendoen en te maken krijgen met exportcontracten. 

Volgens de whitepaper Export: zo voorkomt u wanbetaling krijgen bedrijven wereldwijd hun rekeningen steeds later betaald. 25% van de bedrijven moet gemiddeld 88 dagen wachten op hun geld. Een andere stelregel in deze whitepaper is: hoe slechter de economische situatie in een land, hoe later er wordt betaald. 

 

Gebruik onze database met informatie van meer dan 40 miljoen bedrijven wereldwijd

Natuurlijk zijn er vele financiële uitdagingen bij exportcontracten. Al deze risico's overweegt u zorgvuldig voordat u plannen ontwikkelt. Of uw bedrijf nu reageert op onverwachte orders van internationale afnemers of actief zoekt naar nieuwe kansen, u moet informatie over de markt verzamelen. En de gevolgen ervan voor uw bedrijf analyseren. Onze wereldwijde database beschikt over een schat aan unieke informatie voor u.

Waarom een kredietverzekering afsluiten bij export?

KLANTINFORMATIE

U krijgt toegang tot uitgebreide informatie over het risico op wanbetaling binnen uw klantenbestand. Zo weet u precies met wie u zakendoet, ook in het buitenland.

ALTIJD UW GELD

De kans op wanbetaling neemt toe naarmate uw klant verder in het buitenland zit. Met een kredietverzekering heeft u geen zorgen meer over de betaling van uw facturen.

KANSEN BENUTTEN

Identificeer kansen voor veilige groei en uitbreiding. U heeft meer middelen om uw omzet te vergroten met nieuwe klanten en in nieuwe markten.

Waarom u voor ons kiest?

Wereldwijde marktleider

50+

aanwezigheid in landen wereldwijd

Voorspellende inzichten

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbare partner

AA

score Standard & Poor’s

De beloningen van internationale handel kunnen groot zijn. Maar ook de risico’s kunnen groot zijn. Non-betaling komt steeds vaker voor als de internationale handel groeit en dit risico is moeilijk te vermijden als u op nieuwe markten opereert. Wij kunnen u helpen tijdens alle fasen wanneer u van plan bent goederen en diensten te exporteren of als u nieuwe markten wilt betreden. Wij evalueren de financiële gezondheid van uw klanten en potentiële klanten en geven specialistisch advies zodat u buitenlandse betalingsrisico's kunt beheersen. Onze exportkredietverzekering, aangepast aan de omvang en behoeften van uw bedrijf, geven u het vertrouwen dat de factuur ook wordt betaald. Als u een vordering overdraagt, beheren wij de incasso ervan. Onze vaardige incasso professionals gebruiken de beste manier om uitstaande bedragen te innen in elk land, waarbij aan lokale regelgeving en wettelijke eisen wordt voldaan.