Wanbetaling herkennen en voorkomen

Bescherm u tegen een financiële tegenslag met onze kredietverzekering

Neem contact op Hoe goed kent u uw klanten? Check nu hier!

Wanbetaling: een van de grootste zorgen van ondernemers

U en uw afnemers. Al jaren een prima samenwerking. Nooit problemen met de levering en altijd een tijdige betaling. U gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. Maar zelfs een betrouwbare afnemer kan in financiële problemen komen. En wat weet u eigenlijk van die nieuwe klant? Is die financieel zo gezond als hij zich voordoet? 

Wist u dat meer dan de helft van de faillissementen wordt veroorzaakt wanbetaling? Goed debiteurenbeheer helpt u bij het krijgen van uw geld. Of u nu een speciaal team hebt, op de verkoopafdeling vertrouwt of het zelf doet: met de juiste tools en processen om de klant te monitoren, krijgt u het vertrouwen dat de vandaag verkochte producten en diensten ook daadwerkelijk winst opleveren. En daarmee waarborgt u het voorbestaan van uw eigen bedrijf.  

Tip: Zorg ervoor dat u uw debiteurenbeheer op orde hebt. Wij geven u graag een aantal handige tips in onze whitepaper.

Een kredietverzekering biedt u bescherming tegen wanbetaling

 

Het meest waardevolle gereedschap in uw gereedschapskist voor debiteurenbeheer is een kredietverzekering. De ‘zekerheid’ die ervoor zorgt dat u uw geld ontvangt. Deze verzekering is ontwikkeld voor de situatie waarin uw meest betrouwbare afnemer, de organisatie met de beste reputatie of uw meest vertrouwde klant u laat zitten.

Het doel van onze kredietverzkering is uw bedrijf helpen succesvol te zijn en te beschermen tegen wanbetaling. Onze uitgebreide kennis over sectoren en bedrijven wereldwijd helpt u de juiste klanten te kiezen. Zo geven wij u inzicht in de financiële stabiliteit van uw klanten. En bij uitblijven van betaling helpen wij u met het incasseren van uw vorderingen. En gaat het toch mis, dan keren wij u de geleden schade uit. 

Elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met wanbetaling. Dat is natuurlijk flink balen! Kom vandaag nog in actie en informeer naar onze mogelijkheden.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren

55.000+

klanten wereldwijd

Kennis

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor’s

Vertrouw op de toekomst met de kennis van Euler Hermes.

Vind de juiste oplossing Neem contact op

Het risico van wanbetaling is altijd aanwezig, zelfs als uw klanten gevestigde bedrijven zijn. Een Kredietverzekering dekt de commerciële en politieke risico's waardoor uw vorderingen niet worden betaald. Gebruik onze verzekeringen om de gevolgen van failliete klanten te verminderen en beheers wanbetalingsrisico’s. We bewaken de financiële gezondheid van uw klanten en beoordelen hen met ons scoresysteem. U kiest handelslimieten om de omvang en frequentie van orders te beheersen die u van nieuwe of bestaande klanten accepteert. Wij bewaken de scores constant en informeren u over veranderingen vanwege financiële uitdagingen van uw klanten. U kunt uw handelslimieten aanpassen om kredietrisico's te beheersen. Onze incassodiensten ondersteunen uw eigen processen en optimisaliseren betalingspercentages. Uw bank- en handelsrelaties kunnen verbeteren wanneer u kredietverzekering hebt.