Wanbetaling: zorg dat je de signalen herkent

Weet met wie je zakendoet en neem maatregelen als dit nodig is

Neem contact op Doe de gratis klantencheck

Wanbetaling: een van de grootste zorgen van ondernemers

Jij en jouw afnemers. Al jaren een prima samenwerking. Nooit problemen met de levering en altijd een tijdige betaling. Je gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. Maar zelfs een betrouwbare afnemer kan in financiële problemen komen. En wat weet je eigenlijk van die nieuwe klant? Is die financieel zo gezond als deze zich voordoet? 

Wist je dat meer dan de helft van de faillissementen wordt veroorzaakt door wanbetaling? Gelukkig kan je zelf al veel doen om dit te voorkomen. Goed debiteurenbeheer helpt je bij het krijgen van jouw geld. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt regelen voor jouw bedrijf. Zo kan je een speciaal team opstellen, op de verkoopafdeling vertrouwen of het zelf doen. Zorg er wel voor dat je de juiste tools en processen hebt om jouw klant te monitoren. Zo leveren de vandaag verkochte producten en diensten ook daadwerkelijk winst op. En daarmee waarborg je het voorbestaan van jouw eigen bedrijf. 

Ken jouw klanten, business en financiën

  • Controleer nieuwe én bestaande klanten. Hoe zit het met hun kredietwaardigheid en betaalgedrag? Ook goede klanten kunnen in de problemen raken. Blijf ook hun betaalgedrag goed monitoren. Let op ‘smoesjes’ als de betaling van nota’s opeens minder soepel gaat.
  • Wat zijn de ontwikkelingen in jouw business? Voorkom tunnelvisie en kijk om je heen. Beoordeel jouw markt en volg de prestaties van jouw concurrenten. Zo pik je tijdig signalen van zwakte of risico op.
  • Hoe ziet jouw cashflow er de komende 12 maanden uit? Maak daarvoor een voorspelling. Als de cashflow in de toekomst negatief dreigt te worden, moet je vandaag handelen. Probeer jouw openstaande debiteurenpost te verlagen. Zet meer acties op incasso en onderzoek de mogelijkheden voor verkoop van vorderingen.
  • Schat in wat de impact is op jouw bedrijf als belangrijke klanten de facturen niet meer betalen. En neem hiervoor maatregelen.  

Gebruik onze handige tips om jouw facturen betaald te krijgen

Download onze gratis whitepaper met 9 tips om jouw debiteurenbeheer te verbeteren

 

Overweeg eens een kredietverzekering om je te beschermen tegen wanbetaling

Het meest waardevolle gereedschap in jouw gereedschapskist voor debiteurenbeheer is een kredietverzekering. De ‘zekerheid’ die ervoor zorgt dat je jouw geld ontvangt. Deze verzekering is ontwikkeld voor de situatie waarin jouw klant u laat zitten; de facturen worden niet meer betaald.

Het doel van de kredietverzkering is jpuw bedrijf helpen succesvol te zijn en te beschermen tegen wanbetaling. De uitgebreide kennis over sectoren en bedrijven wereldwijd helpen je de juiste klanten te kiezen. Zo geven wij je inzicht in de financiële stabiliteit van jouw klanten. En bij uitblijven van betaling helpen wij je met het incasseren van jouw vorderingen. En gaat het toch mis, dan keren wij je de geleden schade uit.

Waarom kies je voor ons?

Ervaren

55.000+

klanten wereldwijd

Kennis

40 miljoen

bedrijven in onze database

Betrouwbaar

AA score

Standard & Poor’s

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Vind de juiste oplossing Neem contact op

Het risico van wanbetaling is altijd aanwezig, zelfs als uw klanten gevestigde bedrijven zijn. Een Kredietverzekering dekt de commerciële en politieke risico's waardoor uw vorderingen niet worden betaald. Gebruik onze verzekeringen om de gevolgen van failliete klanten te verminderen en beheers wanbetalingsrisico’s. We bewaken de financiële gezondheid van uw klanten en beoordelen hen met ons scoresysteem. U kiest handelslimieten om de omvang en frequentie van orders te beheersen die u van nieuwe of bestaande klanten accepteert. Wij bewaken de scores constant en informeren u over veranderingen vanwege financiële uitdagingen van uw klanten. U kunt uw handelslimieten aanpassen om kredietrisico's te beheersen. Onze incassodiensten ondersteunen uw eigen processen en optimisaliseren betalingspercentages. Uw bank- en handelsrelaties kunnen verbeteren wanneer u kredietverzekering hebt.