Meer werkkapitaal voor investering en groei

Lees hoe een kredietverzekering u hierbij helpt

Lees klantcasus

Beheer en toegang krijgen tot werkkapitaal is vaak een uitdaging, zeker voor MKB bedrijven. Als de orders toenemen, u mogelijk gaat exporteren en uw bedrijf groeit, neemt de druk op uw financiële middelen toe. En daarmee wordt ook uw financiering complexer. Afspraken met uw bank staan vaker in uw agenda en de financiële afdeling staat onder druk als verschillende scenario's worden besproken. 

Er zijn vele opties voor het verbeteren van uw werkkapitaal. Eén belangrijke factor daarbij is een sterke relatie met uw bank. Het is belangrijk dat u laat zien hoe u uw bedrijfsfinanciën inricht, omzet laat groeien en de marges beschermt. Zeker als u besluit uw handel naar het buitenland uit te breiden. Duidelijke richtlijnen zorgen voor een betere uitgangspositie tijdens onderhandelingen en risicobeoordelingen. 

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij het krijgen van extra werkkapitaal en u veilig kunt exporteren? Lees dan onze klantcasus waarin wij samen met de Rabobank een passende oplossing bedachten voor een van haar klanten. Klik op de knop om deze gratis te ontvangen. 

Een kredietverzekering stimuleert veilige groei en helpt u te focussen op het  verbeteren van uw werkkapitaal

Een goed creditmanagementproces toont aan dat risicomanagement voor u belangrijk is en dat u over efficiënte financiële tools beschikt. Vooral als uw bedrijf groeit en u nieuwe klanten binnenhaalt. Met een kredietverzekering krijgt u toegang tot uitgebreide en up-to-date informatie. Hiermee maakt u een gedegen en goed onderbouwde toekomstplanning en omzetprognose. 

Banken kunnen op verschillende manier op deze maatregelen reageren. Dit is afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf en de strategieën die u volgt. Een hoger rekening-courantkrediet, een lagere voorfinancieringsrente voor openstaande vorderingen of beschikbaarheid van andere financieringsmogelijkheden, kan uw volgende stap op de internationale of nationale markt ondersteunen.


Wat is een kredietverzekering?

KLANT INFORMATIE

U krijgt toegang tot onze database met informatie over de financiële gezondheid van uw klanten en prospects. Zo weet u precies met wie u zakendoet in binnen- en buitenland.

INCASSO

Als u een kredietverzekering afsluit maakt u automatisch gebruik van onze incasso-afdeling. Zij gaan voor u achter uw geld aan op het moment dat uw klanten hun facturen niet betalen.

BESCHERMING

Met een kredietvezekering bent u gedekt tegen schade die u oploopt als uw klanten hun facturen niet betalen. Zo kunt u met een gerust hart uw omzet vergroten en zakendoen met nieuwe klanten.

"Door de kredietverzekering krijgt onze klant de gevraagd uitbreiding van zijn werkkapitaal."

Recentelijk vroeg een van onze partners mee te denken over een specifieke klantoplossing: het afdekken van het risico in de financieringsstroom bij export. Hiermee kreeg de klant het voor elkaar zijn werkkapitaal uit te breiden. Een win-win situatie.

Lees klantcasus Neem contact op

MKB bedrijven en ondernemers zijn zich goed bewust van de problemen die verband houden met de solvabiliteitsratio en werkkapitaalbeheer. Uw bedrijf heeft flexibele financiering nodig zodat u kansen op bestaande en nieuwe markten kunt grijpen. Voordat u een lening krijgt, overwegen banken en investeerders zorgvuldig de kracht van uw financiële structuur. En als u groeit, controleren nieuwe klanten uw bedrijfsresultaten en stabiliteit. Overweeg een kredietverzekering om uw financiële partners gerust te stellen en aanvullende bankfinanciering beschikbaar te houden. U verbetert zo de flexibiliteit van uw financiering en toont de kwaliteit van uw risicomanagement aant, waardoor winstgevende groei mogelijk wordt.